Pici esküvő és lelkizés a meghívottakon... (beszélgetés)
Én is így látom. Amúgy meg, ha a házasságkötőben bömböl, vagy a templomban, gondolom, egy menyasszony sem lenne tőle k...rva boldog. Mondjuk amikor szól a halk zene, húzzák a gyűrűt, vagy szép szavakat mond az anyakönyvvezető.
Egyébként van, ahol ki is kötik, hogy gyerek nélkül jöjjön mindenki, szerintem az ifjú pár döntése. Ez teljesen elfogadott dolog, több helyen olvastam.
Én azt gondolom, hogy ha már volt egy nagy esküvőd és akkor ott volt mindenki aki fontos volt és akart, akkor ez most jó szívvel lehet kicsi.
De a párod is így gondolja? Neki is a második? Mert ezt ketten együtt illene eldöntenetek.
Hát nem tudom...
Majd gondolj erre amikor a gyereked hisztizik. Vajon te mennyire leszel nem elfogult? És majd jusson eszedbe a hisztis gyerekednél, hogy a barátaid téged ugye kedvelnek, de a gyerekedre nem kíváncsiak, mert hisztis és még egyebek....
Potyalesők?
Te így hívod a vendégeidet?
Hát érdekes...
Ha elolvasod még egyszer, akkor talán megérted, hogy a barátokon ő maga gondolkodik, de a gyerek és utálatos pár miatt nem akarja őket meghívni.
A kollegina meg talán viccel...
Egyébként a potyalesők szoktak ajándékot vinni és még eg y kis pénzt is adnak, azaz kifizetik azt, amit rájuk költött a meghívó, azaz innentől nem potyalesők, ugye?
Szerintem egy olyan értesítő szerűséget kellene nekik adni, amiben tájékoztatjátok az eseményről, kihangsúlyozva, hogy szigorúan szűk családi körben kerül megrendezésre és közölni egy dátumot bulira, amelyre szeretettel meghívja az ifjú pár őket.
Vagy simán az esküvő után küldeni nekik egy meghívót egy baráti összejövetelre, abból az apropóból, hogy ekkor és ekkor házasságot kötöttetek.
Aki megsértődik, az az ő baja.
Szerintem az esküvőm rólam szól és a férjemről, nem a vendégekről :)
Hát most mondjam azt nekem is mini esküvőm volt? :D A saját gyerekemre az anyám vigyázott. Hisztis korszakában van, nem bírta volna ki üvöltés nélkül azt a fél napot se.
Szüleim nem voltak ott, 2 tanuval voltunk és kész.
Anyám kicsit sértődött volt, de megértette hogy ez most kicsi esküvő és viszont nézés.
Apám meg már túl idős, messze is él, betegesebb, nem tud már hosszútávokat utazni.
Nem volt tartós sértődés ebből, örültek az esküvői képeknek meg a mi örömünknek.
Volt 2 barátom akiket megszerettem volna hívni, de végül ők se jöttek el, mert rossz volt a dátum nekik. De nem sértődtem meg én sem, megoldottuk így szűk körűen.
Majd később tervezünk egy nagyobbat, ahol több vendéget szeretnénk, majd ott lesznek a barátok is, meg a nagyobb családi kör.
Megértették hogy anyagilag most csak erre futotta, de nekünk jó volt, főleg gyerek nélkül, mert ő még kicsi lett volna több órás rendezvényt csendben és egy helyben kibírni.
Ha igazán jó barátok akkor megértik, hogy csak a szűk családi körben tartjátok! Ha ezen megsértődnek akkor nem barátok!
De az tényleg jó megoldás lehet, hogy kicsit később csak a barátokkal összejöttök megünnepelni!
Sok boldogságot! ;-)
Ebben kell,h legyen vmi :)
csak olyan kellemetlen...pl egy volt koleganőm is viccesen utalt rá, hogy megsértődik ha utólag tudja meg az esküvőm...de őt aztán tényleg nem akarom meghívni...
ne hívd meg őket
pár hét múlva rendezz nekik egy bulit, ahol megünneplitek
Kicsi esküvőnk lesz, csak szülők és a tesóink és azok gyerekei. Viszont a legjobb barátaim (3 fő) szerintem megsértődnének ha nem hívnánk el őket..viszont...van ahol egyikük párja gáz, van ahol über hisztis gyerekek vannak...én egy szép, csendes nyugodt napot szeretnék aznap nem szeretnék senkit "elviselni"
Mit tanácsoltok? Nekem már volt lagzim anno, azon ottvoltak. Erre viszont nem szeretném. A rokonság többi tagján nem lelkizek, az nem érdekel, de a barátok...
További ajánlott fórumok:
- 2007-ben esküvő
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- A barátom holnapra meghívott hozzájuk, mivel fát fogunk díszíteni. Kicsit azonban izgulok, (bár máskor is voltam már ott.) Hogy viselkedjek?
- Ballagás, diplomaosztó után mit szokás kezdeni a meghívottakkal?
- Milyen köszönő ajándékot lehet adni az eskövőre meghívott vendégeknek?
- 5. éves szülinapi bulira, 10 meghívott gyermekkel, milyen játékokat javasolsz?