Piacon áruláshoz milyen engedély kell? (tudásbázis)
Nézd,találtam egy ilyet.
Ez alapján szerintem én magánszemély vagyok.:-)))
A népművészek,stb árulhatják a saját alkotásaikat.Na és a népművésznek van papírja róla?Vagy hogy van ez?:-)
4. § (1) Vásáron és piacon csak az árusíthat, aki a devizajogszabályok szempontjából belföldinek minősül. Vásáron és piacon gazdálkodó szervezet, alapítvány, társadalmi szervezet, mezőgazdasági termelő, népművész, népi iparművész, iparművész, képzőművész és fotóművész, valamint - az (5) bekezdésben foglaltak szerint - magánszemély árusíthat.
(2) A mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal rendelkező személy kizárólag
a) a saját gazdaságában előállított zöldséget, gyümölcsöt, virágot,
b) a saját gazdaságban előállított mezőgazdasági termékből származó, nem hőkezelt, savanyított terméket,
c) mézet (lépesmézet), saját tenyésztésű, nevelésű állattól származó tejet, tejterméket, tojást, valamint darabolás nélkül vágott és belezett baromfit, továbbá sertéshúsból előállított füstölt húst, étkezési szalonnát, olvasztott étkezési zsírt
árusíthat, az élelmiszerek előállítására és forgalmazására vonatkozó külön jogszabály szerint.
(3) Gomba csak ott árusítható, ahol a piaci gombaárusítás ellenőrzésére és árusítási engedély kiadására a piac területén a teljes nyitvatartási idő alatt szakellenőr működik.
(4) A népművész, a népi iparművész, az iparművész, a képzőművész és a fotóművész a saját előállítású alkotásait árusíthatja.
(5) Az egyéni vállalkozónak, illetve mezőgazdasági kistermelőnek nem minősülő - a devizajogszabályok szempontjából belföldinek tekintendő - egyéb magánszemély a tulajdonát képező vagyontárgyakat a kirakóvásáron és használtcikk-piacon alkalomszerűen értékesítheti. A vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkező magánszemély üzletszerű kereskedelmi tevékenységet nem folytathat, továbbeladás céljára beszerzett árut nem értékesíthet.
(6) E rendelet nem érinti azoknak a jogszabályoknak a rendelkezéseit, amelyek az egyes termékek értékesítéséhez külön feltételeket állapítanak meg.
Áh,nem nagy mennyiség,tényleg.
Nem is vállalnám be elsőre nagy mennyiségben,mert nem tudom,h hogy menne...
hm...értem.Köszönöm.
VAgy marad a kockáztatás.NAde azt meg nagyon meg lehet szívni.Karácsony előtt tuti lesz ellenőrzés...:-/
További ajánlott fórumok:
- A házunk elé szeretnék fekvőrendőrt. Tud valaki segíteni abban kihez kell fordulni az engedélyeztetéséért?
- Frissítő masszázs vállalkozás indításához kell valamilyen engedély?
- Milyen engedélyek szükségesek ahhoz, hogy kecskesajtot árusítsak a piacon?
- Ha aprósüteményeket szeretnék árulni piacon, milyen engedély kell hozzá vagy végzettség vagy milyen papírok?
- Élelmiszert (zöldség, gyümölcs, kávé, édesség) szeretnék árulni a piacon, milyen engedélyek szükségesek?
- Piacon saját készítésű sós sütik árulásához kell valami engedély, ha igen milyen?