Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Pénz, Szerencse, Labdarúgás - E három kell nekem! cikk

Pénz, Szerencse, Labdarúgás - E három kell nekem!

Saját tapasztalataimat, látásmódomat szeretném veletek megosztani kedves neten függő hölgyek és urak! A cikk eleje a szerencséről és a pénzről szól. A második része ennek a cikknek az, amit igazán szeretek. Ez pedig a sport és a labdarúgás!
Pénz, Szerencse, Labdarúgás - E három kell nekem!

A pénz, mint az élet mozgatórugója


1. rész


John Kenneth Galbraith írta egyszer, hogy „A pénz különleges dolog. Holtversenyben van a szerelemmel, lévén nagy-nagy örömforrás, de a halállal is, mivel rengeteg aggodalom forrása.”


Vajon igaza volt-e? Ez egy elég bonyolult és összetett kérdés. A pénz, mint tudjuk a mai világban elengedhetetlen mivel, ha nincs, pénzünk nem tudunk egyszerűen megélni a mindennapi betevőt nem tudjuk megszerezni. Mondhatnánk azt is, hogy a pénz egyszerűen elengedhetetlen feltétele a létnek pont úgy, mint a legfontosabb természeti értékünk, a víz.


A pénz nem boldogít, szokták volt mondani; én ehhez hozzá tenném azt, hogy viszont jó, ha van! Vegyünk egy példát. Egy ember nyer a lottón több milliárd forintot, biztosan nagyon fog neki örülni, és ami ennél is fontosabb, hogy boldog lesz! Legyen akármilyen problémája, az az ember hónapokon keresztül boldog lesz. Ritkán látni, hogy egy gazdag ember kiegyensúlyozatlan. Tehát szerintem a pénz az alapfeltétele a boldogságnak.


Visszatérvén az idézetre, bizony a pénz versenyben van a szerelemmel is olykor. Ha feltennék a kérdést, hogy a szerelmedet választanád-e vagy a rengeteg pénzt, vélhetőleg az emberek 90%-a a biztos megélhetést választaná. Ugyanis az emberekben van egy ösztön ami az, hogy ha megérzik a pénz „szagát” akkor kialakul egyfajta csőlátás és bármit megtesznek azért, hogy az a vagyon az ő markukba kerüljön. Ez a mindenáron pénzhez jutás bizony sokszor rossz irányba viszi el az embert és olyan üzleteket köt, amik később az életébe is kerülhetnek… főleg, ha az alvilág embereivel üzletel.


Egyszóval a pénz a világ mozgatórugója, és ha nincs, nagyon nehezen vagyunk meg nélküle.2. rész


A pénz és a sport. Ez a két szó mára már teljesen összefonódott egymással. A rohanó világban a sportágak fejlődésre kényszerültek az emberek és az elektromos eszközök által gerjesztett fejlődésre.


Szinte minden sportág felgyorsult az utóbbi egy évtizedben. Vagy új szabályokkal gyorsabbá tették azt. Itt van például a labdarúgás. Emberek milliói imádják és űzik is világszerte. Sokkal gyorsabb támadásokat láthatunk a mai fociban, mint régen, egyszerűen nincs idő annyit gondolkodni, hogy hova passzolja az adott játékos a labdát, mert különben leszerelik. És ha egy gyorsan játszó kombinatív csapatot szeretnénk látni, bizony Európa elit bajnokságait kell, hogy nézzük. Ezek az elit klubok úgy épülnek fel, hogy profi játékosokból állnak egytől-egyig. Profi szakmai stáb irányítja őket, ezt a stábot pedig a profi vezetőség állítja össze. Minden évben meghatároznak egy büdzsét, amiből gazdálkodhat a klub. Ebből az összegből vásárolhatnak új játékosokat, adhatnak nagyobb fizetéseket.


Nagyon ritka az, ha egy ismeretlen csapat eljut a két európai kupasorozat egyikének főtáblájára.


Nos tavaly ez a Debrecen csapatának sikerült és óriási respektre tett szert ezzel Magyarországon. Az emberek elhitték, hogy lehet ilyen szegényes körülmények között is eredményt elérni. Ők bebizonyították, hogy szisztematikus kitartó munkával ellehet oda jutni, ahova más csapatoknak nagy anyagi áldozatokkal sem sikerült. Persze ehhez kell szerencse is, de hát a sport már csak ilyen.


Évről-évre azt látjuk, hogy a Bajnokok Ligája döntőjébe csak olyan csapatok jutnak el, akik a megfelelő klub modellt már rég elsajátították illetve megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek, ezek pedig szinte mindig az angol, olasz, spanyol, német, francia csapatok közül kerülnek ki. Ebbe nekünk, mint kis országnak beleszólásunk nincs mivel egyszerűen nincs olyan befektető szponzor, aki egy magyar csapatban nagy kiugrási lehetőséget lát. A mai modern futballnak az alapja az akadémia-rendszer. A fiatal nebulókat egy bentlakásos intézménybe rakják, amit akadémiának hívnak. Ugyanis itt a technikai-, taktikai elemek mellett bizony a tanulásnak is teret engednek. Aki jó focista, de nem tanul eleget, őt bizony kirakják az akadémiáról. Megtanítják a fegyelemre és a futball iránti elkötelezettségre. A csapategység mellett a klub iránti hűség is kialakul.


Összefoglalva a mai modern futball nem létezik pénz nélkül és kell egy ambiciózus klub tulajdonos, aki biztosítja a legjobb lehetőségeket, létesítményeket. Ezek a fejlődés elengedhetetlen eszközei.
Írta: Tomi9046, 2011. február 13. 16:08
Fórumozz a témáról: Pénz, Szerencse, Labdarúgás - E három kell nekem! fórum (eddig 7 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook