Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Paszuly konzerv házilag recept

Paszuly konzerv házilag recept

A Paszuly konzerv házilag hozzávalói:
egy fél diszno fej
3liter viz
25dkg hagyma dinsztelve
o,5 l olaj
o,5l paradicsom lé
1kg áztatott szemes paszuly
so,bors,babér levél,1-2 kanál vegeta


A Paszuly konzerv házilag elkészítési módja:
A diszno fejet 3l vizbe meg kell fözni ,miutáa kivettük a hust,bele tesszük az elöre áztatott szemes paszulyt,so,bors babér level vagy 3 drb,,, Az olajjal megdinszteljük a hagymát ,s bele öntjük a paradicsom levet,,A két masszát össze töltsük és ugy fözzük mig a pszuly jo puha nem lessz.. Ezután bele tegyük a hust is amit elöbb ki vettunk és igy tovább fözzük még legalább 1o-15 percet..Üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba tegyük... miután ki hült a hütö also polcán sokáig el áll..Nagyon finom,hidegen is és felmelegitve is..

Mivel a diszno fej nagyon zsiros én csülökkel szoktam csinálni,,de igy használom el diszno vágáskor a kocsonyának valot is mert,nálunk nem nagyon megy csak igy...Ajánlatos a pszulyt 5-6 percig külon fözni igy nem lessz anyira szeles,,
Jo étvágyat...
En hogy hamarabb menjen kuktába szoktam csinálni..


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A paszuly konzerv házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook