Párválasztás iskolázottság alapján...... (beszélgetés)
Nem parancs, csak tényleg kicsit olyan, mint amikor valaki folyton kiabál, meg így túl akarja beszélni a másikat.. nem? De azért köszesz.
Visszatérve az asztalostémára, nem, nem az asztalostárskeresőn keresek partnert :D
(óhajod számomra parancs)
(olyan halkan írok számodra, hogy még a nagy kezdőbetűket is elhagyom, és még zárójelbe is teszem a mondandómat)
(ha téged ez boldogabbá tesz, hát legyen)
Ha a ettől boldogabb leszel, akkor nem teszek semmilyen írásjelet a mondataim végére
Inkább megkérdezem, hogy most is az asztalosok között keresgélsz-e
Esetleg az zavar-e, ha intelligens, képzett, okos emberek között kell mozognod
Egészen rövid ideig működhet így is!
Vagy egy lakatlan szigeten, ahol mindössze ketten vannak! :))
Jaj! (Most majdnem azt írtam, b.... meg!)
Szerinted, hol itt az a hatalmas különbség?
Attól, hogy valaki elvégzett egy egyetemet, de jelenleg fizikai munkával keresi a kenyérre valót, az nem jelent semmit! (Én is dolgoztam fizikai munkát az egyetem alatt és után is)
Az pedig semmit nem számít, hogy valakinek hány diplomája van, ha van már egy!!!
Megvan most is!
Ha nincs, akkor míg volt, akkor is büszke voltál rá?
Aztán miről tudtatok vele beszélgetni?
Milyen társaságba jártatok közösen?
A te volt egyetemi társaiddal, vagy az ő szakmunkás haverjaival voltatok többször együtt?
mindkettőnk egyetemi; csak nekem több, megfejelve "aktív" idegen nyelv tudással... ő nem is a szakmájában dolgozik; a talpraesettségét és intelligenciáját kamatoztatja
ami a büfészakot illeti; a jogász lassan ott van :(
A kvalifikáltabb nem egyenlő értékesebbel!
Azért azt nem hiszem, hogy jogász doktor lennél, vagy éppen az orvostudomány dékánja, míg a párod vasbetonszerelő szakmunkásként esetleg többet lapátolna haza, napi 10-12 órai fizikai munkával, hétvégi műszakkal, esetleg Ausztriában dolgozva!
Ha így van, akkor azt mondom, "van az a pénz, amiért mindenkinek korpás lesz a haja!"
Ne értékeld alul magad,azért mert ilyen elkorcsosult társadalom vesz körül minket. A tudásod igenis érték.
Eljöhetne tényleg az az idő,amikor "ez a te hivatásod,ezért ne sírj,neked minden jó..." fárzisok helyett normális fizetést is kapnának pedagógusok,ápolók,orvosok...és még sorolhatnám.
Az még elmegy, ha a nőnek van egyetemi végzettsége, a férfi meg esetleg csak főiskolát végzett.
Különösen akkor járható az út, ha a férfinek kelendő a végzettsége, a nőé pedig "büfé-szak"
Éppen, hogy később lesz ebből gond! (Addig amíg kizárólag parkban, étteremben, és ágyban zajlanak a dolgok, addig még működhet is a kapcsolat.
De nem hiszem, hogy egy orvosnő szívesen vinné orvos-társaságba, konferenciára a szobafestő-mázoló párját! Ezzel nem akarom leértékelni a szakmunkást!
Szerintem az a célszerű, ha a magasabb végzettsége a férfinek van, de az is legfeljebb 2 fokozatnyi (Azaz, ha a férfinek egyetemi végzettsége van, a nőnél min. érettségi a követelmény)
A hosszútávú kapcsolatnál ez szinte elengedhetetlen követelmény!
A fordított felállás a legritkábban működőképes!
Legfeljebb ott, ahol a férfit tenyészcsődörnek, pénzes-zsáknak, házi-robotnak, vagy bejárónőnek tartják! Vagy mindnek együttvéve! :)))
37-ig olvastam el egyelőre.
Azokkal értek egyet, akik azt írták, hogy bizony nem hátrány, ha passzolnak az iskolai végzettségek.
A pénzt, anyagi jólétet pedig nem kellene keverni a diploma meglétével!
nem egy diploma tesz egy embert ertekesse
az belulrol jon
egy papir nem jelent semmit
ha 2 ember szereti egymast,nem szamit semmi.
ha elmulik,akkor gaz van mert minden szamit
További ajánlott fórumok:
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- Tudod, hogy mi jellemző rád a Feng Shui asztrológia alapján? Ha nem, itt megtudhatod!
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- A férfiak mennyire veszik figyelembe a külsőt párválasztáskor?
- Mennyire szólhatnak bele a szülők a gyerekük párválasztásába?
- Kötöttetek kompromisszumot a párválasztásban?