Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Áfonyás körtechutney recept

Áfonyás körtechutney recept


Elkészítési idő 100 perc

Az Áfonyás körtechutney hozzávalói:
2 kg körte, kockákra vágva
60 dkg vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg nyers nádcukor
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 evőkanál só (Himalaját használtam)
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál csilipaprika
4 gerezd áttört fokhagyma
3 dl almaecet


Az Áfonyás körtechutney elkészítési módja:
Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a sót, a fűszereket, a fokhagymát és az ecetet. Szép lassan főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ez kb. 1 – 1, 5 órát vesz igénybe. Ezután öntsük meleg, sterilizált üvegekbe, szorosan csavarjuk rá a tetőt és fejre állítva hűtsük ki.

Elsősorban szárnyas ételekhez, pácolt, illetve sült halakhoz szoktam kínálni, de akár befőttekhez, salátákhoz is ... Igazi nyári recept, akár grillpartikhoz is.


Kategória: Köretek receptjei


Az Áfonyás körtechutney elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook