Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ó, a krumplihoz érdekes volt a viszonyom, mert én szerettem mindenhogy, de a drága, édes gyermekeim csak és kizárólag sültkrumpliként ették meg. Se rakott, se paprikás, se petrezselymes, se püré, se hagymás, se sehogy. :)
Szóval mióta itt a család mindig kellett valami mást is készítenem. De a kukorica az csak rövid ideig van (mármint a csöves), és akkor aztán ettük 2 pofára. Na, azzal szembesülni, hogy ez nem jó, nekem az volt nehéz.
Most meg jönnek a gyümölcsök. Ez most újra nehéz lesz. Mert, ha épp nem volt időm előkészülni, akkor egy kis gyümölcs és nem haltam éhen. :) De mostantól óvatosabbnak kell lennem ezzel is.
tényleg... borsó nekem is került a számba levesben, nem okozott semmit.
nem tudom miért, valahogy félek a kukoricától. pedig úúúúgy szeretem.
Ma jutott eszembe, hogy tavaly elkezdtem egy paleoblogot. Régóta nem írtam bele, ma jóvátettem, aztán eszembe jutott, hogy lehet hogy ti is szívesen olvassátok. Ha gondoljátok, itt van:
tegnap a férjem behozott két cső kukoricát.. annyira gyönyörűségesen szép volt!!!!! mondom neki majdnem sírva... de hát én nem ehetek ilyet!!! -jó, akkor majd holnap megfőzöm.
és eszembe jutott, hogy amikor először hallottam a paleoról, épp tömtem magamba a csöves kukoricát, és mikor a kolléga mondta hogy például ezt sem lehet enni, meg is állapítottam hogy akkor ez egy nagy baromság. És ettem tovább. Anno bele tudtam volna fulladni a kukoricába. És úúúúgy fel voltam háborodva ezen, hogy méghogy nem egészséges!!!! :D
Maya, saját tapasztalatból is mondom, hogy tényleg fogadd meg a többiek tanácsait.
Hónapokig görcsöltem azon, hogy nem fogyok-nem fogyok, pedig alig eszem...nem véletlenül nem fogytam, vészüzemmódra kapcsolt a szervezetem.
sziasztok.
Írtam tegnap Bowie hogy 1.5 csirkecombot ettem./ennyi volt/a mellet száraznak érzem.
Szed is valamit a pajzsmirigyre. De attól még nehéz, az biztos.
Nem anyukád volt a hibás, hanem a süti :DDD
Nemrég "felfedeztem" a piskótát és a lasagne tálat vagy egy másik kicsit nagyobb jénait. Ez kalória szempontjából sokkal jobb, mint bármelyik másik süti és a fehérjetartalma is magasabb, mint egy átlagos sütinek, ráadásul lehet gluténmentesre is készíteni a sok maglisztek egyikével.
A vicc, hogy a férjemnek - aki még annyira se paleós, mint én - a maglisztes változat jobban ízlik, mint a sima búzalisztes :)
Erről az jutott eszembe, hogy korábbi életemben, ha belevágtam egy fogyókúrába, felbukkant anyukám a házilag készített sütijével és romokban hevert minden addigi munkám és befektetett energiám. Ma kemény vagyok. Ha visszagondolok, ez mind kifogás volt a részemről hogy anyu az oka.
Hát a pajzsmirigygond azért meglehetősen megnehezíti a dolgokat...
szegény... de nem lehet hogy ha paleozott akkor ez valami hormonális zűrzavar lehetett? Vagy az volt a baj hogy a nagyon kevés miatt a szervezet bepánikolt. Utána csak fehérjét szabadott volna. Nekem is kicsit félelmem hogy visszasettenkedik rám valamennyi.
Viszont legalább most már értem, hogy miért nyáron szoktam hízni, télen meg nem. Sosem értettem, hogy van az, hogy nyáron a kert okádja a finomabbnál finomabb legelnivalót, elvileg fogynom kéne és híztam mindig. Hát a gyümölcs. Még a téli napi két maréknyi diótól sem híztam paleokoromtól, de a nyári rengeteg gyümölcs az adott. Meg persze az egyéb nasik.
Nem akarok hülyeséget terjeszteni róla, de mintha 2 kiló dinnyét megevett volna minden nap. Egyébként paleózott. Hiába mondtuk neki az első 3-4 kilónál, hogy sürgősen álljon le. Aztán nem tudom, mire állt át - paleon belül. Be akarta állítani normál mennyiségűre a kajáját, mert előtte nagyon keveset evett, na attól tovább ment felfelé. Kezdte 90 alatt és visszament száz fölé :(
Most nem tudom, hol tart, remélem sikerül neki visszafogynia odáig, ahol már jól érzi magát. Jó ideje nem láttam a "környéken".
ez egy rémtörténet!
de gondolom nem csak és kizárólag a dinnyétől...
nekem a felszaladt 2 kilóból egy maradt fenn, még kicsit fura a bokám, pedig tegnap nem dinnyéztem. Pár szem sárgabarack csúszott le. Mondjuk abban is van ch.
Tavaly is volt a dinnyével probléma. Mármint előjött, hogy nem mindenki eheti következmények nélkül nagy mennyiségben. Mert gondolom nem egy kis öklömnyi mennyiségről beszéltek :)
Aki fogyózik és már most érzi, hogy nem tesz jót neki a dinnyézés és azt javaslom, hogy álljon le vele. Tavaly Shillador a dinnyeszezonban vagy 10 kilót hízott vissza.
Dinnye után boka-dagadás nekem is megvan.
Csak ez eddig még nem tudott visszatartani a dinnyétől.
:)))))
Lehet nem is attól volt, csak arra fogta. Ki tudja mit vacsizott, vagy reggelizett előtte.:))
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?