Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
a kókuszvirágcukor éppen annyira paelo, mint a xilit, vagy a stevia, vagy az eritriol.
Sok paleosnak belefer, akiknek a sztevia es eritriol nem megy valamiert.
Vannak benne asvanyi anyagok es nem okoz emesztorendszeri tuneteket.
En tervezem kiprobalni, mez helyett.
En neha hasznalok rizstesztat (spagetti), illetve rizst is fozok, a ferjem miatt.
Nalunk belefer, de a ferjem naponta edz. Most ugyan ketogenen van es naponta egyszer eszik, igy a mult heten nem foztem rizsfelet es a most kovetkezo heten se tervezem.
ez de aranyos.
nagyon gyorsan elröppen ez az idő :)
vagy úgy voltak vele, hogy ha az étel megkaparintása nagyobb energiaráfordítást igényel, mint amennyit nyernek vele, akkor nem éri meg.
az meg nem is paleo. a kókuszvirágcukor.
Latszik is rajtunk, fogadni mernek ;)
miért? láttam a spektrumon vagy nésönelen vagy nem tudom hogy hol, hogy ilyen bennszülött komák igenis kifejezetten mentek csapatosan mézet lopni szisztémásan. Felmásztak a fára és már nem emlékszem hogy hogyan de megkaparintották a mézet. Ősembernek is lehetett gógyija.
nem arról van szó, hogy az ősember evett-e mézóet, vagy sem.
De nem rajzolták. Ennek két oka lehet, az egyik, hogy nem volt annyira központi téma náluk és tényleg kevesen és kevésszer jutottak hozzá. Másik eshetőség, hogy azt a kevés próbálkozót, aki mézet akart lopni, felfalták a méhek és sose jutott el a hír a többiekhez... :D
Együtt jobban tudnak szurkolni :DDD
Mondjuk elbírnék képzelni olyan barlangrajzot is, amin az ősemberek menekülnek az őket üldöző ősméhek elől..:)) Tuti valami nagy repülő szörnynek rajzolták volna.:D
Elvileg, gyakorlatban szerintem több hasznuk volt belőle, ha a mamutra koncentráltak. Nem véletlenül voltak mamutok a barlangrajzokon és nem méhkasok :D
A picifiam 15 deka szilvapürét nyomott be, letettem, hogy ha akar aludjon egyet..pontosabban jó lenne, ha szundítana picit..odahajoltam, hogy megpusziljam, mire a fejemet elkezdte csapkodni, hogy: tatytatytaty (csattcsattcsatt)..mondom neki, hogy nem szabad bántani anyát, erre kiveszi a cumiját és be akarja nyomni a számba, négykézlábra áll, önelégült vigyorral bámul és közli, hogy hejtetete..hihetetlen, hogy milyen hamar megtanulják, hogy hogy kell levenni az embert a lábáról. Úgyhogy odavittem az apjához, hogy nézzenek meccset.:D Nekem pihi.:))
Hát abból kiindulva, hogy mamutokat vadásztak le, akkor elég gyerekjátéknak tűnik mellette egy méhkas, de nem?:))
De, hogy kókuszvirágcukrot se szórt a reggelijére, az is biztos :D
Gyanítom, hogy az ősember az egyik kezén meg tudta számolni, hogy életében hány méhkast tudott kirabolni :D
dehogy :)
szerintem simán belefér a méz.
33 fok tényleg sok. És valóban teljesen más a hőérzet víz mellett. Pont ez a 33 fok maradt meg az emlékezetemben, egy ház tetején éjjel fél 11-kor ennyit mutatott a hőmérő Nápolyban. De valahogy nem voltunk tőle kiborulva. Igaz, én kettőig haza se mentem általában :D
Mondjuk úgy csinálok, mintha kilószámra mézeznék..pedig nem. :)))
hát ugye van az egyik vélemény miszerint a méznek nagyon magas a fruktóztartalma, és erős inzulinválaszt generál. És hogy akkor inkább xilit vagy eritrit vagy stevia legyen. A mézpártiak meg azt mondják, hogy a mesterséges édesítő mégiscsak mesterséges, majd lehet, hogy 30 év múltán fedezik fel hogy nem kellett volna enni. A méz pedig természetes és tuti hogy az ősember is találkozott vele és annyit evett belőle amennyit bírt. Erre a másik oldal, hogy igenám, de az ősember nem evett annyiszor édeset, mint manapság a mai ember. Szerintem úgy általában egyáltalán akármit nem evett annyit és többet mozgott. Szóval én azon a véleményen vagyok, hogy ha valakinek nincsen gond a cukrával, az egye bátran a mézet, de módjával, mértékkel. Aki meg cukorproblémákkal küszködik, az válassza a mesterségeset, de abból is mértéket kell tartani. Mint ahogy általában mindennel így van ez. Meg az is, hogy nem tartunk mértéket :)
Nálunk mindig gyerekhad van, a fiam barátai..na jó, nem mindig, de nagyon sokszor...és mind imádja..én olyan kisebb kockákra szoktam feldarabolni..olyan 2x2, vagy 3x3as kockákra, így épp kényelmes mindenkinek.
Jah, az aszalt szilvás is menő itt pár kölyöknél, nekem az nem annyira.
Ez a datolyakrém is olyan kívánós szó...:)))
én ezt gyorsan ki is írtam a noteszomba....
Én eldöntöttem akkor. Paleo:))))
Mi alapján döntenek?
Igen, mert az ragasztja szépen össze az egészet, úgy, hogy ne hulljon darabjaira.
esetleg kókuszvirágcukorral is ki lehet váltani, ha valaki szukségesnek érzi, annak a GI-je csak 35.
További ajánlott fórumok: