Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Báró baba őrzi a területét a betolakodókkal szemben!:)
Te meg főzöl finomat!
Belegondoltam, ha én lennék a helyedben, milyen bajban lennék!Bentről a házból hívnék valakit, hogy vigye el a gyöngyöst!:)
Mert a magyar fizetések mellett nagyon drága minden.
Itthon egy lidl'-s pénztáros-árufeltöltő kap 105.000.-Ft fizetést 40 órás munkahétre, néztem az innsbrucki álláshirdetésben ugyanezt, 1200.-€, 14 hónappal évente, 30 órában.Na ez a nem mindegy!
:-)
de az. :-)
LOL
Kell a halalnak. Meg attol az egytol, ami van, is szivesen megszabadulnek... Mert nem tepi ugyan szet a szarnyast, viszont a fule botjat sem mozditja, ha az orra elott szettepi valami vadallat oket.
Viszont hajlando vagyok cserelni, a pumi legalabb kevesebbet eszik...
:DDD
Hihetetlen, hogy meg ezt is fel tudod fogni ilyen pozitivan :) Ha az enyem kartekonykodna, felrobbannek a meregtol. Egyszer kaptam rajta, hogy bemaszott a tyukolba, es felzabalta a tojasokat, nagyon kikapott. Azota nem teszi :)
:DDDDDD
Ertem. Tehat hazikedvenc :p
Welcome to the club :(
Nekunk meg tegnap tepte szet valami madar az egyik kb. fel eves csirket. Napok ota be vannak zarva, vegre javult az ido, es kiengedtuk oket, erre tessek...
Egy gyöngyös mínusz... Berepült a kertbe, oda pedig tilos. Báró gondoskodott róla, bemászott a kerítésen, hatástalanította a madarat, majd kimászott.
Holnap elboltolom a maradék kettőt, azok fiúk, egy zsák kukoricadaráért. Nem fogok én bajlódni madarakkal. Most vágtam le a szárnyukat, de helyből átugorja a kerítést. Majd ha nem lesz más dolgom, csak a gazdaság, akkor lesz gyöngyös. Addig nem.
Evvan...
Hat igen... nem veletlenul igyekszunk minel tobbet megtermelni itthon :) Nem is szoktam erteni a sirankozast a magas magyar arakat illetoleg.
Egyebkent a kaja meg hagyjan, latnad a szolgaltatasokat. Kozmetikus, fodrasz, stb., na az az igazan horror :) De ez amugy a normalis, egy mukodo gazdasagban a luxus mindig sokba kerul.
az nálam már nem is kilengés...
saját részre a borsót és a zöldbabot(zsenge) rehabilitáltam
Ahha, latom, koszi :) Tulerett, haaat, a jo eg tudja. Talan inkabb kukacos :D
Itt nyaron inkabb fuget erdemes aszalni, cseresznye szokott lenni meg sok, de annak akkora resze viz, hogy nem hiszem, hogy megeri vele pepecselni. Tulajdonkeppen nem is szeretem :)
Majd megprobalom beszoritani 2 halo koze, mert a fuget a hangyak es a darazsak is imadjak - fene a gusztusukat.
Érdekes, mondjuk én letakarom tül szűnyoghálóval. Muslinca nekünk is van millió. Lehet, hogy túl érettek voltak amiket próbáltál? Nézd:
Ne idegelj, a kertemben tiszta tavasz van, ha eddig nem volt akkor most már ne legyen tél mert odavág mindent!
De este előhozom, mert hátul van a kisházban. Előhozm, hogy ne legyen rá szükség:-))))
Hat ezaz. Viszont "uzletelhetek" anyosommal, az o kertecskeje nincs beszabalyozva :) Ezt nem tudtam, hogy buntetik, nagyon durva. Jo tudni amugy, lehet, hogy ki tudtam volna vele irtani a rengeteg dudvat a kertbol :D
Gyumolcs mar nem is tudom, mennyibe kerul itt, annyi van sajat, hogy alig vasarolunk. De apu mondta, hogy az osszes elelmiszer itt kb. a magyar arak masfelszeresebe kerul. Es ez csak a sima boltira vonatkozik, a piacon meg dragabb, a biot meg ne is emlitsem. 1 vannyadt fej brokkoli kerult kb. 1000 HUF-ba (nem vettem meg :))
Amíg nincs aszalód aszalhatsz csak a napon is. Én szúnyoghálókereten azaltam idén rengeteg meggyet és körtét. Náyri szilvát. Ősszel a szúnyoghálón a szilva nem megy annyira, mert már hűvösebb van, ezért azt jövőre a nyári kékszilvából elkészítem az egész téli adagot. Apumtól kaptam közben egy rozsdamentes áttört kóracél lemezt, jó nagyot, azon aszaltam később a szúnyogháló helyett.
Már korábbi években is csináltam, és zárt üvegben remekül eláll. Még 2012 nyárról volt egy körte azt nemrég ettük meg.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?