Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Édesség:
Ma voltam Pennyben (sose járok) találtam étcsokiba forgatott mazsolát. A francba gondoltam, de megvettem. Szerencsére nem finom.
bocsi, a capslock véletlenül maradt úgy, dolgozom.
Nem lehülyéztelek, miért úgy vetted? Nálam is káosz van még pár témában, ezért is olvastam újra a zöldet. De még mindig van csiszolnivaló.
Mondjuk a pm az nekem egy homályos terület de nem foglalkoztam vele mert nem vagyunk érintettek.
Zsuzsi, azt olvastam a chiamagról, hogy legalább 6 órát kell neki ázni, dagadni a folyadékban.akkor duzzad meg szépen.
Már értem, hogy én miért nem láttam belőle semmit, mikor beletettem valamibe.Biztos nem vártam vele ennyit.:)
Biztos fincsi volt a turmixod.:D
ELSŐSORBAN A MEGÉRTÉSE!!!
És nem a megértés szót használnám, mert talán nem vagyok hülye, hanem a rengeteg , és folyton bővülő, változó, egymásnak ellentmondó információ közötti eligazodás.
De mi nem is eszünk annyi fehérjét, mint egy testépítő.:)
Azért ha a 2 kamasz lány anyukástól lefogy ezekkel a totus sütikkel,sült, rántott húsokkal, zöldségekkel normális méretűre, akkor az nem egy rossz étkezés.
De nem eszünk sokat belőle!:) Napi 1 szelettől semmi baja az embernek.Egyszer ettem többet a kelleténél, de csak nagyon tele volt a hasam tőle.
És nem is csak totus édességeket csinálunk.
Ez kb. olyan, mint amikor azt mondogatják, hogy a sok tojástól, amit a paleosok esznek napi szinten, felmegy a koleszterin.
az egyretöbbet olvasol és egyre hülyébbnek érzed magad az idővel rendeződik ám,ahogy a káoszból körvonalazódnak dolgok. Kicsit hosszú időt vesz igénybe de hát van időnk. 120 évig élünk.
ha lesz nyugdíjunk...
De ki a franc zabál napokig hetekig édességet? akármiből készült is????
És igen....:DDDD ezt a kérdést pont én teszem fel :DDD
De normális paleos nem zabál édességet folyamatosan. Eszik normális kaját és kész. Néha eszébe jut, hogy kellene valami csemege. És ennyi. Nincs rá igénye szerintem.
Mariann, a testépítők izmot építenek belőle :)
mi meg max. zsírt :DD
szerintem nekem a tüneteim már paleo előtt is megvoltak. Aztán volt egy iőpszak az elején, amikor sokkal több energiám volt, elkezdtek kis hajaim nőni. Szerintem akkor sok halolajat szedtem és szigorúan a D vitamint. Aztán eg idő után visszatért minden a régibe. Mástól is olvastam FB-on, hogy hozzászokik a szervezet a halolajhoz, aztán mint ha már nem használna.
Mindegy, most beszigorítok. A gluténmentességet annyira tudom megoldani, hogy ne egyek glutént, de hogy "szennyeződni" fogok vele az zicher, főznöm és bevásárolnom kell mugliknak.
ez a "minél többet olvasol, annál hülyébbnek érzed magad" érzés már megvan :))
Megsütöttem tegnap a szombati epres tortát, csak raktam még rá egy vaníliás pudingos réteget is, és még egy sor epret.
Tényleg tapétaragasztó állagú a vaníliás pudingom, de szerencsére az íze nem az lett.:D
Biztos igazad van, mondom, én a pm bajokhoz nagyon nem értek.Az ízületi gyulladás is autoimmun folyamat, ezért gondoltam, hogy a gyulladás talán hasonlóan elmúlna a szigorú paleoval.
Akiknek a nyakán elmúlnak a göbök, doki se látja már vizsgálattal, az melyik típusú? Mert ilyenekről olvasok többször is, gyógyult emberekről.Csak annyit tudok, hogy nem kellett műtétre menniük.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?