Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
igen ez biztos igy van...
köszi.
eszrevettem en is, hogy a stressz is szerepet jatszik....
hm. :-)
hat az eleg nagy ervagas lenne, ha nekem a kaverol kene lemondanom.... :-D
régen nem volt de most van
Én a kávét hagytam el néhány hónapja. Kb egy hónapnyi töprengésembe telt mire rájöttem, hogy khmmm bocsi de mitől lehet hogy a végtermékem nem szimpi... És többször is jártam naponta...... Igyekeztem az új vitaminokat elhagyni de nem. Pont a kávéra nem is gondoltam volna, de egyszer valahogy elárulta magát...
na, nekem is volt az, de nekem elmult. :-)
sz@r lenne most itt, ha nem igy tortent volna... :-D
en csk a fobb szabalyokat igyekszem betartani. :-)
egy erett mezedes dinnyenek tenyleg van, aki ellen tud allni? :-D
persze, de itt most csak arrol volt szo, hogy Szendi doktor vagy nem. :-)
es nem, amennyire en tudom. :-)
szerintem autodidakta módon is prímán ki lehet művelődni. Vagy elvégezheti egy orvosporonty tök sötéten is az orvosi egyetemet. Egymás kölkét csak nem rugdossák ki a vizsgákról...Szóval nem apapír számít az én szememben...
Sőt végezheti valaki az orvosit summa cum laude mert jól bírt seggelni, közben meg az agyát nem tudja használni, ha gondolkodni kéne...
a naplomban nem lattad a kepet?
nekem soha nem volt ekcémam.
az ujjaim kozott kezdodott.
baloldalon a kozepso es a gyurus ujjak, jobbon a mutato, kozepso es gyurusujjak.
regota kesztyut hassznalok hazimunkahoz.
nyilvan nem, hiszen itt nincsenek is olyan markak, mint otthon. vagyis nehany van, de nem. :-)
Ismér előhozakodom a Tökéletes egészség diéta könyvvel..
A nagy mennyiségű fruktóz gyilkolássza a bélbacikat, a bélbacik pusztulásával azok toxinjai a belekbe szabadulnak, és ezekre a szervezet különféle módokon reagálhat.
Basszus ennek ellenére ma is nyírtam a füvet. Most hogy a bánatban álljam meg, ha tele a gyümölcsös, érik a meggy, van már jó kajszi, őszibarack kilószám, és a fán termő epret is nagyon szeretem. Szóval gyilkolásztam a bélbacijaimat sajnos...
Zöldbabból néha eszem azt, amelyikben nincsenek magok, csak a hüvely...
A tökéletes egészség diéta c. könyvben épp olvastam, hogy ők esznek zöldborsót meg zöldbabot. Amcsiknál ezek szerint ez a két hüvelyes paleoban elfogadott. Robb Wolf könyvében is...
Roston sült hús zöldséggel, az majdnem mindenütt van. De mindig kérdezz rá.
Én múltkor valami roston tarját rendeltem gombával és sajtttal betakarva. Megkérdeztem nincs-e lisztbe forgatva. ÁÁÁÁÁ nincs. Hát mi volt meglepetésképpen a gomba alatt. Egy bazi nagfy rántot hús. Úgy leb...tam a pincért (már bocs de azt tettem mert irtó dühös voltam). Kicseréltettem
Elég ha egyszer régen, volt valami enyhe. És most előjött.
Ugyanilyen kesztyűt használtál régen is?
Ami kis területre korlátozódott ekcéma, az szinte mindig kontakt, és nem kaja okozza.
A kontakt ekcémát?
Az ugye a bőrrel érintkezve jön létre. Nálam pl. a fémre---jó eséllyel nikkelre. Neked lehet akármi másra. Ott már nem játszik szerepet, hogy zárt vagy nem zárt a bél. Amikor először történt akkor még talán igen, nekem is szépen sorban jöttek az allergiák. És ilyenkor már hiába paleozol, a szervezet megtanulta, hogy az ellenség, reagálni fog rá. Kajáknál és pollennél azért tud eltünni, mert ugye a kaja nem jut ki, a pollennél, meg annyira lecsökkent a gyulladás szint, hogy reagál ugyan a szervezet, de már nem jut el addig a szintig, hogy tünetet is okozzon. Ez lehet Kertembernél is a gond. Talán a fruktóz megdobja a gyulladásszintet, és ezért jöhet elő a tünet, mert a reagálás eddig is megvolt, csak nem okozott tünetet.
A kontakt ekcémánál is ez lehet. Nincs hosszú út, amit be kellene járnia, ott helyben hat, ezért rögtön tünetet is okoz, de nem akkorát mint paleo előtt.
Nálam legalábbis így van :D
lehet, hogy nem is eteltol, hanem pl. pont a gumikesztyutol lett?
ahogy itt nezem a magam altal belinkelt keresztallergias dokumentumot, nem is hulyeseg...
lehet, hogy latex allergia?
Na. Ezt mondom én is. Hogy ilyenek miatt kellene utána nézni :D
Egyébként ekcéma. A kontakt ekcéma nekem is csak enyhült de nem múlt el. És logikusan gondolva nem is fog. A szervezet már be van élesítve, és ez nem bélen kereszütül működik.
Lehet a tied is az.
ertem amit mondasz, vegul megertettem. :-)
passz, nem tudom....
amint latjuk megis van ilyen, es nekem mitol lett ekcemam?
en is paleozom....
nem lehetne.
elvileg ha atereszto a bel, akkor lehet ekcema, allergia, de az meg nem lehetne ha paleozom.
igaz, en nem 100%-ban, mert rizst ettem sokszor, de akkor is.... :-)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?