Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Az én kicsikémnek furcsa ízlése van.6 éves koráig nem ette meg se a fagyit, se a jégkrémet.Cukrot, nyalókát, rágógumit a mai napig se eszik.Csak süti, keksz és csoki.Soha nem ivott még szénsavas üdítőt, és nem kap eisteát, nesteát se.Imádja a karfiolt, szereti a brokkoli, hagymakrém levest.De nem kell neki minden gyerek kedvence, a milánói.Általában nem kér tésztát.Viszont a kukoricadarás túrógombósból 11-et simán megeszik.
Szóval nem egyszerű vele a főzés.Minden magyaros dolgot ki nem állhat, pörkölt, bableves, gulyás.Nincs gondom a hüvelyesekkel, nem szereti őket.Bezzeg a krumplit.
Fura ez az egész, az már biztos. A fiam gyümölcsök közül keveset szeret, azokból néha eszik. A húsokkal általában nem szokott problémázni, kivéve, ha valami egzotikus kutyulmányaim egyike, de már azzal is kezd barátkozni. A főzelékeket kategorikusan elutasítja. A zöldségek közül keveset megeszik. Igaz, sokszor engedek neki. Mostanában viszont járt már úgy, hogy csak az volt neki is, mint nekünk. Úgyhogy mégiscsak evett a sült zellerkockákból is a hús mellé.
Ami neki nagyon csúszna bármikor a tejföl, akár magában is, durumtészta parmezánnal, rumpli, hal.
Nálunk csak én lepődhetnék meg, ha paleos vacsorát kapna.Már ha megenné!:))
Egyébként mi se beszéljük meg minden nap előre, hogy mit főzök, mindent megeszik szinte, amit a hagyományos kajákból főzök.Ilyen téren nincs baj vele.
Értem. Az más. A férjemnek egyáltalán nincs ilyesmire ideje. Másrészt, ha azt ennénk, amit ő főzni, az lenne az igazi büntetés számára is :DDD
Mi nem vagy csak ritkán beszéljük meg előre, hogy mi lesz a kaja, amolyan meglepetés :)
Olvastátok-e Sz.Gábor A nő felemelkedése és tündöklése című könyvét? Férjemet szoktam cukkolni, hogy sok mindenre választ ad, mért olyanok a férfiak amilyenek.
Persze tisztelet a kivételnek.
Tuksy!
A 7053-ban leírt fejbéli változások miatt nagyon irigylem a feleségedet! Az én férjem lehet, hogy paleós lesz előbb-utóbb, de hogy a számítógép elől senki sem fogja kirobbantani, az tuti!
mi közös megegyezés alapján szoktunk főzni. :-)
van hogy a férjem főz és van hogy én, de mindig megbeszéljük előtte, hogy mi legyen az. :-)
Ja, nem tudtam, hogy ilyen komoly szakértőkkel teniszezik! :DDD
Nyilván haveri körben aztán még nehezebb az ilyen, nehogy már az asszony hülyesége miatt kiröhögjék :D
Már a kekszek és egyebek elhagyása is nagy eredmény, szerintem.
A csoki az elég kényes. Mondjuk nekem még csak 4 éves a fiam. Ha nem veszek csokit, nem eszik. Nálunk még ilyen egyszerű, kivétel, amikor az oviban osztogatják az ilyesmit. Ettől teljesen kiakadtam, mert karácsony környéként heteken át napi szinten vittek be a szülők minden sz@rt, ami otthon nem fogyott. Nem is értették, hogy miért pampogok (hisz dagi vagyok, biztosan eszem én is ilyet). Két hét következetes ovis beetetés után a fiam követelte itthon a csokit. Nagyon örültem neki. Addig sose kérte, még akkor sem, ha látta, hogy valaki csokit eszik. Persze, nem engedtem a nyomásnak és csak néha adtam neki egy kevés csokit. Azóta pedig heti egy alkalommal, ha előkerül a téma és akkor is egy Kindercsoki, ami akkora, mint a kisujjam.
Egyszerűen nem értem, hogy miért kezelik ezt olyan lazán az oviban.
Próbáltad már, hogy sütsz húst és mellé csak zöldségeket sütsz sütőben vagy párolva tálalod stb.? Vagy ez végleg kiverné a biztosítékot?
Nálunk a fiam totál ellenzi az ilyen köretet egyelőre, de nincs más választása egy keveset eszik belőle, ha nincs más.
A férjemmel nincs ilyen gond. Ő inkább akkor nehéz eset, ha választhat, mert akkor nyilván nem az egészségesebb után nyúl.
Na még egy utolsó gondolat.
Nem figyelsz Beverly! : ))
Ha teniszes haver (aki egyben Megmondó Ember/Falkavezér is ) mond valamit, akkor kit érdekel a 10 éves kutatás?
És én is azt gondoltam, hogy majd a paleós sütiket megkedveli - én sem gyártom őket megállás nélkül - de NEM . "Sz r paleó ízük" van. ÉS tény, hogy nem nagyon hasonlítanak ahhoz, amit megszoktunk. Meg a sok paleó ízű között az ami tényleg jó, már az sem számít.
Viszont a "paleo sportszeletre" rájárt.
Ezzel én is tisztában vagyok.De nem hajlandó ezt elismerni és végképp nem foglalkozik vele.
De szerintem ne az én férjemet ragozzuk tovább teljesen feleslegesen, inkább arról mesélj, hogy elkezdted-e már a paleot? És ha igen, hogy vagy, miket eszel, kit tapasztalsz?
De nem találják ehetőnek, és hiába esznek jót a malachúsból, ha azt krumplival és kenyérrel fejelik meg.A fiam még ráadásul nem is eszik meg túl sok féle ételt.1 kezemen meg tudom számolni, mi az, amiből tényleg eszik és nem csak beletúr.
A sütiket, kekszeket meg azért sütöm itthon, hogy ne a boltit egye.Így legalább a cukor meg az E-k kimaradnak belőlük.Így tudtam száműzni a túró rudit, bolti pudingot, kekszeket.Még így is marad a csoki, amit mindketten bármilyen fajtát, bármikor, bármilyen mennyiségben elpusztítanak.
Szia
Nagyon szépek a péksütijeid.Paleosok?
Ha igen akkor kérhetek receptet?
No pasi témát részemről lezárom (ideiglenesen).
Tegnap a következő történt: teljesen önállóan, nem tudom már pontosan milyen szavakat használt, de Ember valami olyasmit mondott, hogy akkor ezentúl elhagyja, amit el kell hagyni. Ezután nem vettünk tejet és csokisjoghurtot a T-ben, és zsemlét se, az amúgy is jobbára csak ránkszárad. Vett búcsúzóul 3-as Ki... Maxikinget, és a vörösbor ivásról még nehéz lesz lebeszélni.
Ha ebből tényleg lesz valami, majd beszámolok. Vagy 1 hét múlva jelentek.
Azért, mert az inzulinja hitázik. Pont ez a jele, kaja után 1-2 órával "csörög az óra".
Mi van akkor, ha szeletelt kenyeret veszel? Nem eszik belőle inkább?
Én nem reszeltem le, simán felolvasztottam gőz fölött. Mindig így szoktam.
Nekem soknak tűnt a 100 g, így 70-et használtam, de még így is maradt ki a krémből. Hiába kentem volna többet, amikor feltekertem úgyis kinyomta magából. Legközelebb megpróbálom vékonyabbra nyújtani, úgy talán több krém is megy bele :)
És mivel én nem használok xilitet, ezért mézzel csináltam, 3 kanál, + 3 kanál kakaó. Így jó állaga lett, beraktam a hűtőbe dermedni, hogy kenhető legyen. Mikor megsült tökéletes lett (én azt hittem ki fog folyni és csokitengerben fognak úszni a csigák :D )
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?