Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

9971. Lillus-M (válaszként erre: 9952. - 117b1693d0)
2012. márc. 25. 19:40

Jól van Beverly tudjuk, csak nem akartuk itt mindig szaporítani a szót, hogy Beverly kivételével nem vagyunk ám sznobok

:-) :-) :-) :-)

9970. BuksiCica (válaszként erre: 9961. - 117b1693d0)
2012. márc. 25. 19:37

Ez elég érdekes, mert a sütőpor az szerintem nagyrészt szódabikarbónából van. Csak hozzáraknak valamennyi nekünk nem jó cuccot, és máris el lehet adni sütőporként.

Összetevők: savanyúságot szabályozó anyag : dinátrium-difoszfát, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogénkarbonát ( na ez a szódabikarbóna), kukoricakeményítő.

Lehet, hogy nem így van, de nekem úgy rémlik, hogy igazam van.

Lehet kicsit sok lett így a "sütikédben" a szódabikarbóna, és azért érezted. :)

9969. Lillus-M (válaszként erre: 9950. - Mariann63)
2012. márc. 25. 19:36

Miért volt idén influenzajárvány???? :-)))))

Komolyan mondom nektek, hogy amióta nem kapnak a gyerekek gabonát tejet és cukrot, van viszont D vitamin, azóta nem láttuk a gyerekorvost.... Szerintem azt fogja hinni elköltöztünk, ilyen még soha nem volt, hogy ilyen fitten elteljen egy szezon...

9968. Mariann63 (válaszként erre: 9967. - Garamond)
2012. márc. 25. 19:25
Ennek örülök, akkor nem csak bebeszélem magamnak.Már a múlt héten is nézegettem, de még nem mertem elhinni.
9967. garamond (válaszként erre: 9966. - Mariann63)
2012. márc. 25. 19:24
a hajhullást én is észrevettem, hogy csökkent
9966. Mariann63
2012. márc. 25. 19:22
Megint tapasztaltam egy újabb áldásos hatást: a hajhullásom a harmadára csökkent.Nagyon boldoggá tesz, régebben 2× tudtam a hajgumit megcsavarni a copfomon, mostanában eg 4× is rá kell tekernem, hogy ne essen ki.:(( Remélem, visszanő a régi hajmennyiségem.
9965. f3000dc5ef (válaszként erre: 9964. - BuksiCica)
2012. márc. 25. 18:17

Én nem, és gyanús, hogy nem is fogok :)

Bár, soha ne mond, hogy soha :D

9964. BuksiCica
2012. márc. 25. 18:12

Na hogy ne sütizzünk...

Próbáltatok-e már "házilag" felvágottat készíteni?

Nálam volt már ilyen próbálkozás hullám tavaly összel, de aztán mivel nem lett túl sikeres, meg unalmas is mindig ugyanazt enni felhagytam vele. Lehet újra beizzítom a projektet, és pár jó ötletnek örülnék.

Egy nagy darab pulykamellet ill. tarja darabot sütöttem meg egyben. Injekciós tűvel a szaftját belenyomtam többször.

Aztán a kicsit hosszabb távú tárolása is érdekes lehet.

Tuksy neked nincs valami ötleted. Persze füstölőm nincs, tehát nem ilyen komolyabb dolog érdekel. Bár lehet rá kellene keresnem a házi füstölésre, talán van itt a környéken.

9963. f3000dc5ef (válaszként erre: 9961. - 117b1693d0)
2012. márc. 25. 18:08

ezt most nem értem, élesztő???? na azt mi nem használunk!

valóban nem jön fel annyira, de nekem nagyon finom és könnyű a piskóta ezek nélkül is!

sőt a hagyományos piskótába se kell se sütőpor, se szódabikarbóna se semmi. Ha jól vered fel a tojásokat akkor elég laza lesz a tészta!

A xilit azért nem jó az élesztőnek mert nem tudják hasznosítani a gombák. De mivel az élesztő se jó a paleoban, ezért ezzel nincs is gond :)

9962. Mariann63 (válaszként erre: 9959. - Wencus)
2012. márc. 25. 16:11
De, ami a fogára való.A kolbász is főtt volt ma, a pizza is.De ezen kívül, amiből normális mennyiségnek mondhatót eszik, az a csirkemell rántva, sajtos tészta, karfiolleves, esetleg a fasírt.A tojásrántottát imádja még.Ha bármi mást főzök, abból eszik ugyan nagy nyüglődés árán keveset és fél óra múlva éhes.Persze, mivel pár falattal nem lakik jól.
9961. 117b1693d0 (válaszként erre: 9956. - F3000dc5ef)
2012. márc. 25. 15:00
A szódabikarbónát a sütőpor/élesztő mellé ajánlott tenni, mert a xilittel nem emelkedik annyira a tészta cukor nélkül. Legalábbis valami hasonlót olvastam talán a xilites oldalon. Nem vagyok odáig a szódabikarbónáért, megérzem az ízét, úgyhogy nem próbáltam ki.
9960. 117b1693d0 (válaszként erre: 9954. - KEND)
2012. márc. 25. 14:50
Szuper! :))
9959. wencus (válaszként erre: 9958. - Mariann63)
2012. márc. 25. 14:36
Kisfiad soha nem eszik főtt kajcsit?
9958. Mariann63 (válaszként erre: 9957. - Wencus)
2012. márc. 25. 14:35
Akkor az én fiammal valami nem stimmel.Ma reggelire az alábbi meggyes piskótát ettem gyümi-pürével, ebédre húslevest sok zöldséggel, a fiam meg májkrémes kenyeret, kolbászt kenyérrel, pizzát és pudingot rakott a fejébe.::((
9957. wencus
2012. márc. 25. 14:22
Hogy mennyire igaz az, hogy egy gyereket lehet befolyásolni. Délben borjú pöri volt, én főtt karfiollal és a levesből főtt répával ettem, a fiamnak főztem tésztát. De amikor meglátta én mivel eszem Ő sem kért tésztát, csak zöldséget.
2012. márc. 25. 12:07

A "piskótám".

6 tojás

8 ek darált mandula (én szoktam mint most is, őrölt kókuszreszelékkel, vagy mogyoróval, vagy dióval is kiváltani, vagy keverni)

vanília (aroma, vagy rúdból)

citromhéj

3 ek xilit

Tojások szétválasztva, fehérjét felverni, majd a sárgáját a xilittel, vaníliával, citromhéjjal szintén habosra felverni. Majd ebbe a mandula, majd a fehérje. Előmelegített sütő, kb. 170-180 fok, kb. 20 perc.

Nem szoktam bele rakni egyébként szódabikarbónát, de most tettem, gondoltam keményebb lesz a mártogatáshoz. De nem éreztem különösebb különbséget.

2012. márc. 25. 12:00

Szép jó napot! (ami ma csak 23 órából áll :D )

Tegnap voltam buliban....mindenki ette a pizzát, azt volt a menü. Na persze kiderült, hogy én meg a barátnőm nem, és nekünk a vendéglátónk mamája csinált csirkecombot, és natúr salátát. Mi voltunk a csodabogarak :))) Mikor megkérdeztem, hogy van-e sima kávé---(mert három az egybent ittak) nem volt. Ez nem is lett volna baj. DE az egyik csaj rögtön "rámugrott": A kávé paleo???? Ne már, az ősember megrágcsálta a babot, vagy mi?????

ÁÁÁÁÁÁÁ mondom ez nem igaz....már megint egy nagyon okos......

Mondtam neki, hogy ez nem az ősemberről szól...mosolyogtam, és ennyivel lezártam a témát.

Ja, és közben kiderült, hogy a csaj candida diétát tart....tehát akár még elfogadó is lehetett volna, hiszen ő sem evett pizzát (igaz neki nem is csináltak külön kaját :D ).......biztos ez fájt neki :D

Szóval, nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés......

9954. KEND
2012. márc. 25. 09:06

Sziasztok:) Sznobtársaim:DD Én tegnap ablakpucolás, takarítás közben éreztem Lillus amit Te.Ja mert, hogy közbe azért főztem is a családnak rakott kelt meg húslevest csirkeaprólékból és nem ugrottunk le mondjuk az Onyx-ba ebédelni:))

Ez a fajta étkezés valahogy engem energiával tölt el és nincs kajakómám tőle. Szóval nem hiányzik a liszt-cukor kombó. Jól vagyok és a legnagyobb hír: visszamegyek a munkahelyemre :)))Tegnap hívtak!

Minden sorstársamnak hasonlókat kívánok:)

Szép napot MIndenkinek!

2012. márc. 25. 08:19

Sziasztok!

Én pl. ott (is) kezdtem a paleo tanulmányozását, hogy elkezdtem olvasni ezt a fórumot az elejéről. Én jobban szeretek ilyen fórumokat olvasni mint egy ember nézőpontját tükröző cikkeket, mert ahogy Pompom mondaná "az életből van merítve". El is jutottam kb. a feléig aztán úgy felhúztam magam azon, hogy sok-sok-sok lapon keresztül egy idegesítő figura osztotta az észt amiből neki is kevés volt (nevére már nem emlékszem) és nem hagyott senkit érvényesülni hogy meguntam. Most viszont örömmel nyugtáztam hogy valahogy mégis sikerült az ürgét kiiktatni így próbálok bekapcsolódni az eseményekbe. Tegnap finomat és egyszerűet csináltam: tepsibe kis olívaolaj, rá vékony karika padlizsánok, arra paradicsom, paprika, félbevágott kelbimbó és sajt a tetejére. Finom volt! A Menyus féle kókuszkockát is mentettem!

Szerintem aki kötözködni akar az mindig talál valami általa gyengének vélt pontot ahol támadhat. Nem kell felvenni a kesztyűt. Az én véleményem továbbra is az, hogy ha a mai kornak megfelelően alakítjuk a paleo alapanyagokat az egyáltalán nem probléma.

2012. márc. 24. 22:02

Sziasztok, most keveredtem ide. A reggeli témához és fortyogásaitokhoz:

Kikérem magamnak, én igenis sznob vagyok :DDD

9951. szikati
2012. márc. 24. 20:54

Nekem éppen most sül a libabőr. Jó kis tepertő lesz holnap a reggeli, és persze lesz miben sütni, főzni.

Én azt vettem észre, hogy azok keresnek mindenféle kifogást, azok okoskodnak, akiknek gyenge az akaraterejük, és nem bírnak ki egy kis lemondást.

Szerintem nem baj az, hogy paleo módra is lehet ínyenc valaki, és egyre változatosabb a paleo gasztronómia. Néha én is "alkotok" különleges ételeket, főleg vendégeknek, de csak igen ritkán. Legtöbbször nagyon egyszerűen megoldom, pl. tegnap: 2 szelet csirkemell mindkét oldalon megsütve, hozzá pirított fokhagymás gombaszeletek és nyers zöldségekből saláta. 15 perc volt az egész.

Semmilyen kenyeret nem eszem, a paleozásom kezdetén sütöttem néha, de már egyáltalán nem hiányzik.

9950. Mariann63 (válaszként erre: 9946. - BuksiCica)
2012. márc. 24. 19:14

Én is fogok kisütni így zsírt, veszünk hájat.

Nem bántam volna, ha korábban találkozom a paleoval, legalább a fiam születése előtt.De most már ez van.

Ezt a mostani influenzát se bírnám ilyen jól, ha nem a paleo alatt kapom már.Minden ismerősöm, aki írt az ezévi influenzájáról, nagyon lerobbant és megviselte őket.

9949. Mariann63 (válaszként erre: 9943. - BuksiCica)
2012. márc. 24. 19:08
Fiam waltdorfos ovijában láttam ezt a napon aszalós módszert.Tönkrement lőtte az aszalógép, nem estek kétségbe, mondták is az idősebbek:Régen se volt aszalógép, mégis aszaltuk.Tehát napos, tiszta hely,konyharuha vagy abrosz, rá a felszeletelt pl. alma és figyelgetni, esetleg forgatni szükség szerint.
9948. Mariann63 (válaszként erre: 9942. - Lillus-M)
2012. márc. 24. 19:02
Én továbbra is várom ezeket a csöndes olvasótársakat, kíváncsi vagyok az ötleteikre.Bár, hozzá kell tegyem, soha nem olvastam se fórumot, se valaki naplóját úgy, hogy ne jeleztem volna a jelenlétemet.Az nekem egy kicsit olyan lenne, mintha hallgatóznék.Azt se értem, miért nem írták ide a fórumba a véleményüket, miért tuksyt terhelték vele?Mindegy, nem kell nekem mindig mindent értenem.
9947. Mariann63 (válaszként erre: 9941. - Lillus-M)
2012. márc. 24. 18:57
Én a csibést olvastam el pdf-n, a szakácskönyveket tervezem megvenni, biztos sok finom dolog van bennük.
9946. BuksiCica (válaszként erre: 9942. - Lillus-M)
2012. márc. 24. 18:51

Én speciel imádom a kacsa/libazsír készítést.

Emberéknél Nógrádban szokás a forró kacsatepertő jó zsíros krumplipürészerűvel REGGELIRE!

Legutóbb 1 kg liba bőröshájat és 1 kg csak hájat vettem. Ebből megvolt 1x az autentikus nógrádi reggeli. A krumplit én nem eszem, férjemnél is csökkentettem az adagot.

Ha májat is belerakok , mikor sütöm ki, attól lesz olyan szép sárga a zsír.

A hájat és a bőrös hájat megvettem én, s mivel Ember szereti a kacsamájat - a jó nagyot - sülve,( én nem annyira), így bevetettem a trükköt, hogy ha enni akar, akkor vegyen ő, és be is jött, mert vettünk... 3 szép sárga nagy üveg zsír lett. Egy üveget próbaként felhasználtam sütésre - mármint pl. panírozott hús sütésére. Sajnos így hamar elfogy.

Engem is bosszant az úgymond nem paleós emberek - elég sokan vannak :)- viselkedése, amikről már többször szó volt, de szerintem ez érthető, mármint a viselkedésük. Ez a paleó dolog annyira más, annyira hihetetlen. Meggyógyulni betegségekből amiket gyógyíthatalannak mondanak? Nem is egy betegségből, több betegségből. Nem egy eddig kőbevésett dolgot cáfol, hanem nagyon sokat. A paleó olyan mintha azt mondaná nekem valaki, hogy megcsinálták az időgépet...

Inkább úgy kell nézni, hogy nekünk oltári szerencsénk volt, hogy találkoztunk vele. Jó időben voltunk, jó helyen.

9945. Mariann63 (válaszként erre: 9940. - Lillus-M)
2012. márc. 24. 18:51
Ez a "spagetti" nagyon ott van, jó ránézni, el is lopom.
9944. Mariann63 (válaszként erre: 9929. - F3000dc5ef)
2012. márc. 24. 18:44
Köszi vittem is.
9943. BuksiCica (válaszként erre: 9935. - Mariann63)
2012. márc. 24. 18:34

Ez az aszalás engem is érdekel. És ha csak úgy napon csinálod, az is műxik ezek szerint? Majd utánaolvasok.

Azért vettem különben néhány füstölt dolgot a P.centrumban, mert sok szó esett arról, hogy a nyers hús az egészségesebb. Felvágottat egy ideje nem veszünk, nemrég pakoltam össze jó néhány lejárt és felbonott Komé..s tarját, - az (volt)a kedvenc - Buksinak, a kutyának. Combot és tarját vettem a P.centrumtól kb. 15-15 dkg-t. Nem rossz, de hamar elfogy, és Ember igazából nem cuppant rá.

Az meg, hogy 25 dkg virsli 1100 Ft , és egy árban van ugyanennyi debrecenivel... Virslit biztos nem veszek többet.

9942. Lillus-M
2012. márc. 24. 18:32

Anélkül, hogy bántanám tuskyt: a sznobságról jutott ma eszembe miközben álltam a kasszánál és bámultam ki milyen sz@rokat vesz:

Ki is a sznob én, aki reggel szalonnát tojást sütök-főzök a gyerekeimnek, magamnanak; vagy az, aki megveszi dobozban a gabonapelhyet, csak nyakonönti tejjel, és kész az egészséges reggeli. (Árban ugyanaz már kiszámoltam)

És sznob vagyok, mert megveszem a húst a brassóihoz, valódi fokhagymát pucolok rá, valódi fűszerekkel (mert van brassói fűszerkeverék is jó kis Naglutamáttal) bezzeg az az anyuka aki lasagna tésztát vesz meg bolognai port többszáz forintért, az miért nem sznob.

És ráadásul miért mi vagyunk a sznobok, akik egyszerű maglisztből és egyéb természetes anyagokból sütünk sütit, míg a boltok tele vannak muffinporokkal, tortaporokkal stb... Azok vajon mennyivel kerülnek kevesebbe? Szerintem semmivel nemolcsóbb egy olyan süti..Biztos veszik is, mert ha nem fogyna akkor nem lehetne százszámra kapni őket...

Vagy mennyire vagyok akkor sznob, mikor megveszem a liba bőrös hájat, vagdosom itthon, zsíros a kezem tőle; vagy éppen túrom a földet mint Mariann írta...

Úgyhogy üzenem minden csöndes fórumolvasónak, hogy nem vagyunk mi sem sznobok, csak olvasottak vagyunk, és tudjuk mit kínál nekünk az úgynevezett élelmiszeripar. Továbbá megtapasztaltuk saját bőrünkön a nyugati koszt áldásos ellékhatásait

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook