Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Kb. 6 eve figyelek a tisztalkodoszereim osszetetelere, konyebb odafigyelni, mint gondolnad- kulonbseg nem tudom van-e, mindenesetre a boron keresztul allitolag 50%-al tobb karos anyag szivodik fel, mint gyomron keresztul, igy nem mindegy.
A hajfestest csak nehany honapja hagytam abba- sokaig ragaszkodtam a szokehez, de mostanaban megint motoszkal bennem a festhetnek.
Probald ki a riconusos hajpakolast- rajtam most az van, nehany illoolajjal, tenyleg szebb, erosebb tole a haj. Ami hajacskak nonek vissza, erosek, fenyesek.
A WU2- ben szerintem volt SLS (egy agressziv habtenzid).
Szülés, szoptatás után normális a hajhullás. A terhesség alatt egyáltalán nem hullik a haj. Viszont utána egyszerre pereg ki, aminek kilenc hónap alatt kellett volna....drasztikus a hatás...tapasztaltam én is :D De nyugi utána visszanő :) szintén tapasztalat...bár nem annyi amennyi volt, legalábbis nekem. De ez nem látható vagy ilyesmi.
Nem használok semmit, de erősen gondolkodom rajta, hogy áttérek nagyanyáink hajápolási módszereire..tojás, ecet stb. ezek a modern vackok eltömik a hajhagymákat...és nem nő a haj.....csak elég kényelmes vagyok.....de ki fogom próbálni pár hónapig a természetes cuccokat...vagy a régi bevált samponokat ha még vannak olyanok..WU2 vagy valami.....
Akkor eztan remelhetoleg javulni fog, utana egy ideig normalis. Nekem is hullott, sot most a szopi abbahagyasa utan azt hittem nem is marad. Mar kevesebb- most eppen olajos hajpakolassal uldogelek itt.
Hasznalsz ra valamit?
A hajad nem hullik?
Regen hagytad abba a tabit?
Nekem gyerekkoromtól vannak ilyen gondjaim, voltam kivizsgáláson is. Arra jutottak, hogy érzékeny vagyok a férfihormonra...hiába normális mennyiség van a szervezetemben :( és ha nem blokkolja a gyógyszer akkor ez a hatása...mással kezelni nem kell, mert más gondot nem okoz (doki azt mondta, hogyha ilyen könnyen teherbe estem, akkor gond egy szál se).
Ez van...gondoltam, hogy ez lesz....csak nem jó...
Az utolso terhessegem megboritott, sulytobblet, minden nyavalya, valoszinuleg azzal fugg ossze, de azt hittem a paleo azert ezt gyorsabban helyre fogja pofozni.
Most lett ilyen a borom, elotte jobb allapotban volt.
De ez teljesen "normális" vagy neked túlzottan ingadozik ilyenkor a hormonszinted? Tudod, hogy mi okozhatja?
A kaja önmagában szerintem túl egyszerű magyarázat lenne. Akkor én totál ragya lennék évek óta.
Paleoval nem kellene ilyen nyavalyaktol menteseknek lennunk?
Mondjuk nalam a szoptatas utani hormonzavar meg bejatszik, de idaig azt hittem, hogy javul, most meg teljes KO.
Biztos bejatszik, de egy eve figyelgetem, csak akkor jon elo, ha elotte kozvetlenul belefutok valami glutenesbe. Nehany honapja pedig olvastam a blogon.
Szerencses vagy!
Nyakam, vállam, hátam....az arcomon is, de ott most kevesebb.
Nagyon unom már....
Neked hol jonnek ki a pattanasok?
En most teljesen kesz vagyok, a nyakamon.. pont ahol a hormonbibik eseteben viragzik az ember, mar nem is emlekszem, mikor voltam ilyen vacak allapotban- gondolom ratett a hetvegi kaja rendesen.
Most nekem is hianyzik, azzal ilyen problema nincs (mas annal inkabb).
Na, akkor nekem minden héten lenne legalább kétszer :D
Biztosan kell azért több is hozzá, mint egy kis hagyományos ropi vagy egy zsemle búzalisztből.
Lehet, hogy akkor nem is a bűnözés önmagában, hanem a hormoningadozás csinálja.
Mondjuk nekem a bőrömön nem látszik meg ilyesmi, de nem is tudom, hogy milyen az a menstruációs görcs meg egyéb ilyesmi (ültünk is egymással szemben anno a nőgyógyásszal, aki férfi lévén próbálta elmagyarázni az előfájásokat és a menstruációs görcsökhöz hasonlította, mire a férjem megszólalt, hogy akkor most hárman vagyunk itt, akiknek csak elképzelése van erről az egészről :D)
Igen, az aftákat ugyanúgy a rossz kaja rovására írja. A könyvében is sokat foglalkozik vele.
Az én bőröm is ocsmány....a nagyobb adag cinket nem bírom....várok. De látszik rajta szépen, hogy éppen hol járok a ciklusomban.....ilyen értelemben baromira hiányzik a fogamzásgátló :(
Direkt megfigyeltem!
Most is buszkelkedek egyel a hetvegi kihagasnak koszonhetoen (grapefruitmag kivonattal szoktam kezelni, de vele vagy nelkule is 5 nap)... raadasul mivel a havi orom is megtalalt, iszonyatosan fest most a borom is- miota paleozgatok, bunozesre durvabban reagal a szervezetem, mint mikor ossze-vissza ettem.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?