Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Köszi!!!!
Tényleg lila ködöm nem volt róla (előjött a Milkaelvonási tünet?:D), azt sejtettem, hogy nem lehet jó :DDD
Maminti, ettől nem csodálom, hogy nem hízol.Semmi Ch nincs a kajádban.Neked kéne magkenyeret sütni, meg csokis, maglisztes sütiket, kekszeket.
A mangold olyan, Beverly, mint a kelkáposzta.
Én is töröm a fejem, szeretnék sokféle lekvárt, és főleg cukormentes savanyúságot eltenni idén.Nem akarom megváltani a világot,nekem most az is előrelépés, ha a sok csokis, lisztes süti helyett darált magos, gyümölcsös,cukormentes süteményt, kekszet sütök majd.Tudom, hogy ez nem tiszta paleo, majd apránként lépek előre.
Sajnos nincs mosogatógépem, de tervbe van véve.
Én a gluténos termékeket és a tejtermékeket hagytam el azonnal. Cukrot és egyéb finomított ételt már rég nem ettem, így szerencsére azokkal nem volt gond. Én egy-két hét alatt lezavartam az átállást, mert motivált, hogy kezdtem jobban lenni.
Szerencsére a mai világban sokkal könnyebb betartani az étrendet, mert egy csomó alapanyag könnyen beszerezhető, ötleteket pedig el lehet lesni a netről. Azért ha ezt kb. 15-20 évvel ezelőtt kellett volna betartanunk, sokkal nehezebb dolgunk lenne.
Remélem, sikerül majd neked is az átállás:-)
Én egyik napról a másikra álltam át....nálam csak így működik. Ha egyszer tudom, hogy nem jó akkor nem fogom enni.
Egy barátnőm mondta, hogy de pl. finom a krumplipüré...mondtam neki, hogy a gyilkós galóca is finom, mégsem eszed meg ha eléd teszik (már ha tudod, hogy mi az :D )
Én először a tejtermékeket hagytam el, mert az kisebb erőfeszítés volt számomra, mint a pékárú. El sem tudtam képzelni, hogy kenyér nélkül is van élet. Minél többet olvastam a kenyér káros hatásairól, annál könnyebb volt elhagynom. ma már le sem menne a torkomon egy falat sem.
Az nagyon jó ötlet, ha meghallgatod a média szerepléseket. Minden meg fog világosodni. Sok sikert, hajrá!
Ez teljesen Tőled függ. Én belevágtam egyből, mert onnantól, hogy megértettem mennyi kárt okoznak ezek az ételek nem akartam enni őket. Persze az elején nálam is voltak félre evések, de minden alkalommal rájöttem, hogy nem érte meg. Van akinek viszont az apránként elhagyás jön be. Javaslom, hogy a tények-tévhitek oldalon hallgasd meg a médiaszerepléseket és a paleó klubok hanganyagát. Ezekből megérteni a lényeget és a miérteket, ráadásul nem kel órákat ücsörögni a gép előtt olvasgatva, hanem lehet haladni az otthoni teendőkkel is. :)
Az biztos, hogy ha nem értem a miérteket nem kezdtem volna el paleózni, így viszont már elképzelni sem tudom, hogy máshogy egyek.
Akárhogy is fogsz bele sok sikert kívánok! :)
Ha nincs olyan betegseged, ami miatt rogton ajanlatos lenne atallni, akkor adhatsz Magadnak idot.
En a kenyeret es huvelyeseket vontam ki eloszor (igaz honapokig idonkent lecsuszott egy kis pizza), imadtam a tejet, igy azt is elhagytam, mert az az egyik legkarosabb, sajnos maig neha hasznalok tejfolt, natur joghurtot- igaz kzel se annyit, mint regen- es a kedvenc csokimbol eszem, de igyekszem minel ritkabban es mar ranezni se tudok a pizzara.
Amit tudsz, hagyj el, a tobbit pedig idovel el fogod tudni.
Megtanulsz ezek nelkul etkezni, megtanulsz uj recepteket, potlasi modokat es ahogy bovulnek ezek az ismereteid, ugy lesz kevesbe szukseged a kerulnivalo elelmiszerekre.
Lányok köszönöm a válaszokat:) Jön a következő kérdéscsomag (ha nem baj:D), de egyre közelebb érzem magam ahhoz hogy kipróbáljam/elkezdjem:)
Mi legyen az első lépés? Hogy a könnyebb egyből (megpróbálni) átállni teljesen vagy szépen lassan, pl. hetente egyszer egy dolgot megvonni magunktól? Mert ha az utóbbi akkor holnap azzal kezdem hogy nem eszem fehér kenyeret:)
Ez teljesen normális.
Olyan nincs, hogy többet eszel, mint amit elhasználsz és mégis fogysz:)
Ez alol akkor csak en vagyok kivetel, de felelevenitem a cikket.
Csak kaloriadeficittel tudok fogyni- ezzel nem azt irom, hogy szamolom, de ha tobb a bevetel, mint a kiadas, nem fogyok, akarmennyire tartom be a paleot.
Én ha rendes mennyiséget eszem akkor ment jobban a fogyás. Mikor alig alig ettem, akkor a fogyás is megállt. Erre is van magyarázat.
Olvastad már a tt. weboldalon Tóth Csaba Az elhízásról című cikkének 2. részét. Fontos információk vannak benne
Az azpartam azért egy mesterségesen kutyult vegyület, ami ráaádsul nem is stabil minden körülméynek között. Ráaádsul a természetben sehol nem fordul elő.
Xilitet még az emberi szervezet is termel elenyésző mennyiségben...
És egyes gyümölcsökben is megtalálható. Egyébként ipari mennyiségben kukorocacsutkából vonják ki...
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?