Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Nyilván a tartós koplalás igen....de például több hetes éhezést is simán tolerál egy anyai szervezet. Lásd pl. a háborúk alatt, ha az anyák éheztek is...valaki tuti jóllakott- a szoptatott csecsemő.
Persze amikor már a természetnek választani kell...nyilván a tej fog elapadni....
Yesssss!
Közben arra is rájöttem, hogy még a koplalás se árt az anyatejnek :D már persze bizonyos szintig....ki van ez találva kérem szépen :)
Nem vagyok egy szakértő a témában, de én úgy tudom az anyatejbe átjut minden amit a kismama eszik, és nincs összefüggésben a kismama zsírtartalékaival. A tartalékokból a terhesség folyamán használ el a magzat, de az anyatej az már csak a bevitt táplálékot veszi alapul. Tehát ha a zsírraktárból leadsz, abból nincs hátránya a babának, persze ha emellett megeszel mindent ami szükséges, és iszol elég folyadékot.
Szóval nekem így logikus. A fogyási tempót meg a saját szervezetet diktálja, rá kell hagyni :)
Jo reggelt nektek!
Ott tartok, hogy mar a zabot is kezdem limitalni, tegnap egy jo kis paleos magkenyeret keszitettem... fincsi.. :)
Ti hogy vagytok?
En ugy nezek ki, mint tini koromban :D
Iszonyu nagym gyulladt pattanasok nonek a fejemen, ez valami iszonyu! Remelem hamarosan elmulik es kitisztul a szervezetem a meregtol, mert nem szeretnek 3 het mulva igy menni nyaralni...
Mennyi idot adjak meg neki?
Ti mennyi ideig tisztultatok?
Tudooom, ez nem egy het alatt rakodott le, de akkor is.. Mar unok pubertalni 30 evesen :DDD
Ezen de jot nevettem... honnan hianyzik a tejfol?
Rakott krumpli...itt a krumpli is hianyzik :D
No meg a paprikaskrumplibol , nem? :DDD
Na az hianyzik nekem, jo kis gyerekkorom izei..
Ezt nekem mondod?
en erre reagaltam:
"Csak az a fura, hogy aki kövér nem fogy eléggé, akinek aranyere van, nem múlik el, a pattanás megmarad, a térdfájás kiújul, elgondolkodtató, hogy mi vmi vakvágányon járunk. "
En peldal tokeletetesen csinalom. Nem fogyok, de palezozok. :-)
Nekem tok mindegy mi a kozponti tema. Irjon mindenki arrol amirol akar. Ha nem erdekel,a tugrom.
A próbafülke tükre szokott nagyon megrázó élmény lenni. Azok mintha mindent felnagyítanának. Kéne valami ruhát vetetni férjemmel is, ilyenkor el szokott borzadni, hogy néz ki, és nekiáll fogyózni...
Sajnos szépen visszaszokott a zsemlére, kiflire, csokisjoghurtra...
Nagyon aranyos vagy, de szerintem a tejfölt nem lehet pótolni sajnos.
Meg a rétestésztát sem... :(
Hétvégén volt egy próbálkozásom rizsliszt/gesztenyeliszt keverékkel, de a terv már az elején dugába dölt. Olyan szomorű vagyok.
Ha az ATPO-m meg TSH év végéig sem javul ,akkor bizony néha eszegetni fogok lisztes cuccokat.
Január óta az ATPO hangyányival minden hónapban csökkent. Most 47-ről visszament 60-ra. A TSH , meg 2,72-ről 1,11 lett. Nem értem én ezt...
Azóta több 3D-és filmet láttam, igazából másért nem is érdemes elmenni moziba (szerintem), de egyik sem volt már olyan nagy élmény.
Az olyan volt, mintha belebújtam volna a filmbe. Javaslom megnézni 3D-ben. Szerintem sokat számított a történet is, meg a kivitelezése,mert láttunk már sz.r 3d-és filmet is.
Nekem van egy csomó 3D-és könyvem ,elő fogom keresni őket...
Hát én is kb. annyi voltam, néha talán 76-77 is...
Ha bekajáltam volt az 78 is, dehát az ugye sosem ért, mert mindig reggel mértem / mérem magam.
Paleó tavaly május óta.
Az arcom miatt is, meg szerintem a bő ruhák is fokozzák a "soványságot", én is úgy gondoltam, h. most már jó lenne megállapodni. Aztán közben eszembe jutott, hogy kb. 35 éves koromig olyan 61-62 kg voltam , és mindig 56 kg-ra akartam lemenni. Egyszer sikerült is 57 kg-ra lemenni.
Most pedig vettem fillérekért egy új bikinit, s szerintem nem vagyok sovány.
hátha nem is azt....de valamit.
A vadon élő állatok se szaporodnak ha nincs kaja, sőt a születendő kölykök neme is aszerint alakul, hogy mire van éppen szükség :D
Ez még az embernél is működik...háborúk után mindig több a fiúgyermek....
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?