Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
jaj, ugyan ki ítélne el? én biztos nem :D
végül is nem gondosan adagolt arzént tettél a kajájába :))))))))))
Szerintem félre értettétek garamondot...de nagyon!
Miért is ne kezdhetné el valaki amikor még nem beteg! Dehogynem! Pont ez lenne a cél! De sok ember előtt nem az egészség lebeg...hanem a soványság! És sokan eleve úgy indulnak ennek is neki, hogy na majd jól lefogyok, és akkor ehetek megint mindent, "csak" meg kell tartanom a súlyom! Ha úgy indulnának neki, hogy lefogyok és ezzel egészségesebb és szebb leszek, akkor nem is írt volna garamond. Ezt nem látja. Legalábbis én így értelmeztem.
Üdv itt :D
Úgy látom szinte már mindenre választ kaptál :D
Nem bonyolult ez, sőt :D
Elolvastam, és döbbenet!!!
Na, ilyenkor azt gondolom, sokkal erőteljesebben elgondolkodik az ember, s más megvilágításban lát dolgokat! Köszönöm az írást a naplódban!
Igen, tudom, hogy nem jó a kezdés....évek óta így kezdem a reggelt!!Rossz szokás, talán ezen is majd tudok változtatni!!
Vizet iszok,s hogy sok-e???....2-2,5 l naponta, 40 fokban volt 3 liter is!
Megfejtettem Garamond problémáját, legalábbis azt hiszem!
Garamond, lehet, hogy frusztráló állandóan a kilóinkba botlani, mert így nincs közös témánk?
Dobj fel te is egy témát, ami téged jobban foglalkoztat, biztosan be fognak egy páran kapcsolódni! Hm?
Azt tudod, hogy a kávé a legrosszabb kezdés reggel? :(
A szervezet vízből és fehérjéből veszít a legtöbbet éjjel. A kávé pedig vízhajtó. Vagy iszol sok vizet is előtte, hogy legalább ne rontsd tovább reggel a dehidráltságodon?
Persze tudom, hogy ha hozzászoktál, hogy kávéval indítasz, akkor legalább olyan nehéz letenned, mint nekem a kaja utáni angolosan elkészített teát.
Köszönöm Mariann!!Mindenképpen körülnézek, s keresek egy egészségesebb dolgot a tej helyett!!
A mennyiséggel szerintem nincs gond, nem sok, de elégnek érzem!!Ha pl, 2 tojásból készítek rántottát, hozzáteszek fél paprikát, fél bébi cukkinit, néha 1 szelet bacon kockázva...na attól nagyon jól lakottnak érzem magam, s biztos 5-6 óráig egyáltalán nem kívánok ételt!!
Jövőhéttől szabin leszek, és szeretnék 1-2 magos receptet is kipróbálni,és azzal is biztosan teltségérzetem lesz!
4-5 óra az nálam kb. megvan!
Reggel kávé, mjad délben ebéd, s 5-6 körül még valami kis apróság:házi kolbász, vagy tojás, esetleg kemény sajt, s persze hozzá paprika, koktél paradicsom, vagy ubi!
Az biztos, hogy kényszeresen megszokásból nem fogok enni, hisz még 10-12 kg-nak le kellene menni!!
De sikerélményem már van, és mások is megjegyezték, hogy látszik, hogy fogytam(ennyit számít a 4,5 kg!!)
A helytelen táplálkozás következménye az elhízás, ami a táplálkozással együtt szerepet játszik a betegségek kialakulásában.
Nálam is elsősorban a meglévő betegségeim jelentették a motivációt. Cukorbetegség,több mint tíz éve kezelt magas vérnyomás, húsz éve gyógyszeresen kezelt nagyon durva pollenallergia és reflux.
Az hogy fogytam is negyven kilót, az a a hab a tortán.
Nagyon finom hab!!!
Én is így voltam, egyszerűen megállíthatatlanul kúsztak fel rám a kilók. És ez így van minden barátnőmmel. Látom rajtuk.
Szülés után még a 60 volt az álomsúly, aztán egy idő után túlléptem a 65-öt, csak még egyszer oda vissza térhetnék..., majd a 70-et, akkor már ide vágytam vissza, tavaly nyáron meg már 75 voltam. És hagyományos ételek mellett meg kellett kínlódni 1-2 kg mínuszért, most meg dőzsölhetek minden jóban közben meg ott tartok súlyban ahol 13 éve szerettem volna lenni, és ez hihetetlen.
Nem lehet, hogy neked nagyjából ez az "igazi" súlyod?
De az is lehet, hogy sima paleo étrend mellett is megy még le belőle, csak nem úgy pikk-pakk, ahogy fogyókúra idején, hanem mondjuk egy-két év alatt baromira lassan.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?