Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Jáááááj!!! :(
Úton voltam, tehát eddig csak főtt tarját, sajtot, mazsolát, meg egy tasak mandulát, illetve hajnalban egy nagy adag rántottát. :)
Most csinaltam csaszarmorzsat kokuszrostbol.
Hat mindossze a "meg lehetett enni" kategoriaba fer vele.
Vivodtam, hogy sult zoldseg legyen van ez, most mar banom, hogy nem sult zoldseg lett.
Igy utolag...
JónapooooT!!! :)
Szépségeket!
M.
Hat utolag mar latja az ember, persze.
De mindegy, valaminek kell lennie, en ezt vallom, en meg nem lattam embert aki ne kuzdott volna valamivel.
Ha nekem az jutott, hogy a sulyommal, en elfogadom.
(De mas ne jojjon :-))))
Az elég baj, hogy ilyen esélyeim egyáltalán lehetnek (el se kellett volna jutnom idáig, hogy ennyit kelljen fogynom, de biztosan van ennek is haszna, pl megszoktam a hasilégzést, bár erre biztosan képes lettem volna 64 kiló körül is).
Mai fejjel már a fiziológiás súlyváltozás felsőhatáránál odafigyelnék és ha egy kilóval is fölé mennék, akkor azonnal bedobnék egy gyümölcsnapot vagy egy tiszta fehérjenapot, esetleg a mind a kettőt egymás után. Ez nálam kb. 3kg plusz. Így máris rendeződne a súlyom, esélyem se lenne elhízni.
Ez a nagy tervem, ha végre már eljutok odáig és véletlenül nagyon kileng a súlyom.
WOW, kalapemeles.
En csak 30 percet gyalogoltam a padon, es ha osszejon meg 30 percet lenyomok ma.
De kb. ennyire vagyok kepes.
Nagyon kezdesz belejonni, meg a vegen mindenkit lehagysz a fogysban.
Te se tudnál gondolkodni, ha 40 fokban lenyomtad volna JM 6 weeks pack első részét, csak úgy próbából ...
Máris a nap hősének kiáltottam ki magam. Azért ezt választottam, mert pont van még 6 teljes hét a szülinapomig.
Aztán még van másik 3 féle, az egyik egy 30 napos, azzal tervezem folytatni, utána a Banish Fat kitart majd karácsonyig és a végére tettem a No More Trouble-t :)
Kíváncsi vagyok, mit tudok elérni ezzel a 6 hetessel. Bár, elvileg szeptembertől már rendesen edzem. Úgy értem, hogy nem csak torna, hanem súlyzó, intervallum cross ilyesmi.
Szép tervek, mi?
Erre mondhatnám azt is hogy hozzánk képest (jobban mondva paleo előtti lényünkhöz képest) a szüleink is éheztek 20-30 éve, vagy a gyerkőceinkhez képest gyerekkorunkban mi is éheztünk, holott ez nemigaz, csak egy normálisabb és ésszerűbb táplálkozást folytattunk, mert nem volt olyan kínálat mint ma.
Nyilván ha a természeti népek fazekába is könnyeden beesne a napi 3-4 tarajossül, vagy csak úgy potyognának a denevérek az égből ők is befalnák mindet majd még nyomnák rá a gyümölcsöket, ha a tanyájuk körül ott roskadoznának tőle a fák.
Te sem teszel fagyit a hűtőbe mert könnyen elfogyna, ha már menni kell érte, akkor már csak ritkábban eszel belőle. (na meg a nap sem süt mindig :-)))
Az idősek már nem járnak vadászni, megöregszenek és egyszer csak meghalnak, elhasználódnak.
Én különösebben nem olvasgatok a természeti népekről, bár most éppen elkezdtem egy könyvet hasonló témában...
Szóval a kutatócsoportok akik alaposan vizsgálják őket és keresik a civilizációs betegségek jeleit nem találják meg náluk. Nincs. Még pattanásos tiniket sem találnak. Ez nem a genetikájuk, hiszen számtalan példa létezik arra, ha egy ilyen természeti nép fia, vagy egy csoportja civilizált életre tér át, városba költözik pl. akkor nagyon hamar elhízik és a cukrobaj az első ami ráköszönt.
Úgy emlékszem te nem olvastad el a zöld könyvet, ott elég sok ilyen kutatásra hivatkozik.
Nem kell mindent ertened :-)
Lehet, hogy legikatasztrofaban haltak meg. :-)
Szóval 70 éves korukig egészségesek, aztán meghalnak... Mitől is?
Nekem ez sántít.
Nincs bajom a szénhidrátban gazdag kaják drasztikus csökkentésével, esetenkénti eliminálásával, tudjátok. Csak valahogy ez a rész sántít nekem egy kicsit.
Láttad volna, hogy az enyém mikre javított, mielőtt kikapcsoltam voln rajta ezt a funkciót!
Csak egy példa: "vagy" helyett "baby". Kissé más sms-t küldtem így, mint amit szerettem volna :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?