Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Köszi, ez jó hír hogy van ilyen keverék. Nevét kérlek írd meg!
Én szerencsére nem iszonyodom ennyire hevesen, azt viszont tudom, hogy egyes fajták sajnos az izmokba is kerülhetnek. Hát majd meglátjuk a mintavételezés után, hogy volt-e tényleg valami.
Igazából örülnék neki, ha ez lenne a kiváltó ok, mert azért szerintem pl egy hisztaminérzékenység sokkal nagyobb gáz, pláne egy gyereknél...
Nem is tudom, hogy védjen ki ilyeneket az ember, ha tényleg bekapta a dögöket. Most ősszel kezdett busszal járni... Ott is aztán van mindenféle nép. No meg a másik, hogy gumizni kell a fogszabályzóját. Az azzal jár, hogy tízórai előtt ki kell bányászni a szájából. Vissza ugyan már nem teszi a suliban (bár kéne). Szóval nem lepődnék meg, hogy ha ennek a rémesen higiénikus dolognak valami ilyen hozadéka lenne...
jaja, ez történt, bepróbálkoztam és beszerzik.
az e-tár.
ha valaki paleocentrumban szokott, ott már van, itt meg lesz.
Bár, ha a nyakukra jársz, még lehet, hogy be is szerzik, mert az üzlet az nekik is üzlet.
Én már jártam úgy, hogy miattam rendreltek D-vitamint, aztán rendszeres vendég lett a polcon, pedig addig nem volt az a fajta.
paleocentrumban is kapható. Nagyon nehezen bukkantam rá. Ha rendelek 1xre 3-at akkor ingyér szállítják.
gondolkodom.
ha jol ertem, akkor neked eleve jo volt az atpo-d, vagyis szubklinikus alulmukodo voltal (vagy vagy?).
ez nem furcsa es nem is meglepo, sok ilyen van, pl. en is ilyen voltam (vagyok?).
nem errol volt szo, hanem arrol, hogy valaki autoimmun volt es ebbol kigyogyult volna valami hatasar. akar paleo hatasara....
dejóóóó!!!! tök jó, hogy az ember azért, ha keres, talál, nem kell az összes hülye szert kipróbálni aztá lapozni stb.
majd meg is nézem, mi az az orbáncfű.
Ez szuper!!!!!
Megszenvedsz a karoddal.....de legalább megvan. Amikor eszembe jut "mit műveltél" vele...a hideg kiráz.
S megint más, ha már így bevetődtem a gép elé:
a kezemmel még mindig rettenet fájdalmaim voltak, minden percben, éjszaka is, mert az ideget nagyon megviselődött a csavarok között, most hogy azokat kivették, az ideget varrni kellett, az egész alkarom annyira fájt, hogy aludni sem tudtam, én nem szedek fájdalomcsillapítókat, de minden természetes módot megragadtam, lámpázom, homeo szereket, és gyógynövényes kencéket használok folyamatosan, de nyolc hónapja nem alszom a fájdalom miatt rendesen.
Na és most figyuzzatok, mert gondolhatjátok, hogy nem nyafogás miatt ragadtam klaviatúrát! A neten olvastam, hogy ideg fájdalomra egy ismerős orbáncfű kenőcsöt készített. Hát mondom, mit veszíthetek...
Na, három napja reggel arra ébredek meglepetten, hogy milyen világos van... nem éjjel ébredek tíszer, hogy te jó ég, hogyan ne fájjon annyira.
Nem fáj a kenőcs használata óta az alkarom és a kézfejem! Zsibbad, tehát nem varázspálca módjára meggyógyította az idegroncsolódást, de nem fáj... :)
Kis más téma:
Korábban írtam, hogy vadgesztenyét próbálok feldolgozni, hogy szaponint nyerjek ki belőle. Van most úgy egy liternyi sűrűn folyó valamim, de hajmosásra nem jó, mosársa esetleg, egyszer próbáltam, most behalt a mosógépem (nem ettől), és vennem kell egyet, szóval a mosás még nincs rendesen tesztelve, de nem fűzök hozzá nagy reményeket. Azt végképp kizártnak tartom, hogy a gesztenye egészben mos, ez kamu. Én széttörtem, kifőztem, leszűrtem, és még így is nagyon gyenge az anyag.
Ezek nagyon kicsi mennyiségek, már amit fejből tudok.
A B-vitamin úgy szokás nézni, hogy a B1 legyen 100 mg, a többit ahhoz állítják be.
Multivitamint keresel?
Én most B12 spray-ként ezt találtam.
Most én is szemezek vele. B12-t még nem szedünk.
vagy így:
Hatóanyag tartalom: Napi adag(4 fújás) RDA*
B12-vitamin (metilkobalamin) 6 μg 240%
D3-vitamin (kolekalciferol) 10 μg 200%
folsav 400 μg 200%
szelén 75 μg 136%
B1-vitamin (tiamin-nitrát) 1,1 mg 100%
B2-vitamin (riboflavin-5-nátriumfoszfát) 1,4 mg 100%
K1-vitamin (fillokinon) 75 μg 100%
biotin 50 μg 100%
jód 150 μg 100%
B5-vitamin (pantoténsav) 6 mg 100%
B6-vitamin 1,2 mg 85%
B3-vitamin (niacin) 8 mg 50%
C-vitamin (aszkorbinsav) 20 mg 25%
A-vitamin 180 μg 22,5%
na. ilyen összetevőset találtam sprayben, a better you:
Víz, édesítőszer: xilit, sűrítőanyag: gumiarábikum (E414), aszkorbinsav (C), nikotinamid (B3), kalcium-pantotenát (B5), retinil-acetát (A), antioxidáns: citromsav (E330), riboflavin-5-nátriumfoszfát, szőlőpor, fillokinon (K1), piridoxin-hidroklorid (B6), tiamin-nitrát (B1), tartósítószer: kálium-szorbát (E202), folsav, kolekalciferol (D), kálium-jodid, nátrium-szelenit, biotin, metilkobalamin (B12).
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?