Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Na ilyet nem engedek a gyereknek. De volt nekem unokatesóm. Anyuka biológus kutató. Tudományosan nevelte a gyerkőcöket. Az első az úgy is viselkedett, ahogy a nagy könyv szerint kell. De a második??? Az katasztrófa. Az anyatejről nem nagyon akart leszokni, majd utána semmit nem akart enni. Mindenhol kivizsgáltatta, de nem találtak semmi eltérést. Rántott húson, nutellán (akkor még külföldről hozták), zsíros kenyéren és vaníliás karikán nőtt fel. Serdülőként versenyúszott később versenykerékpározott. Ma valami büfés cégük van, puccos rendezvényekre puccos kajákat készítenek és mindent megeszik...
Megnőtt, nekem ő az etalon, talán az enyém is felnő
Szerintem a gyulladás nem fog rosszabbodni. Inkább fáradtságérzés jöhet az emberre, de annak más okai vannak. Általánossaágban gyors javulásról lehet beszámolni, krónikus dolgok is javulnak mindjárt az elején, de a teljes gyógyuláshoz több hónap kell.
Én tavaly júli. ban kezdtem paleozni, és ősszel jól megfázott a derekam. És éreztem is egész télen a hólyagomban egy szurkálást. Végül két dolgot tettem, nem tudom mi segített, de elmúlt. Vettem külföldi oldalról bio kurkumint (ha érdekel priviben mutatom), és elmentem masszőrhöz. Talpmasszázsra. Nekem javult. Mindenesetre adj anyukádnak napi 10 ezer NE D3 vitamint. Azt se orovostól kérd, mert lebeszéli erről a giga :-) dózisról, hanem vedd meg neten. És vegyél neki halolajat. Mindkettő kapható a biobolt e tarban. A halolaj halojaj néven fut. Ezek gyulladáscsökkentők. Lehet, hogy már ezek is segítenek.
Tényleg, ha olyan okosak vagytok, ahogy itt olvasom, meg ráadásul teremtésről van szó, segítsetek nekem, mert a 13 éves gyerekem már a Biblia elején elakadt, hogy ha Ádám és Évának 2 fia volt, ráadásul az egyik meghalt, honnan lett a többi ember???
De lehet, hogy mégis az evolúció lesz az igaz?
Tudod nálam az a baj, hogy boldogság, ha eszik a gyerek, egyszerűen nem tehetem meg, hogy arra várjak, míg megéhezik. Mert 33 kiló, és 7. osztályos. Rádióban is mindig attól a tanácstól kaptam ideggörcsöt, mikor a rosszul evő gyerek anyukájának elmondták, hogy tegye csak elé majd ha éhes lesz megeszi. Csak az a tanácsadó orvos sem tudja felfogni, mert neki sem volt ilyen gyereke, hogy a fényen is képes elélni egy ilyen kölök, és nem lesz éhes annyira hogy megegye azt amit nem hajlandó. Pedig nem nassol. Én még életemben nem láttam olyat, hogy az én girnyóm csak azért megeszik bármi olyat, amit ő nem hajlandó, mert éhes. Vannak ilyen gyerekek igenis. Nem tudom miért ilyen, én hót becsületesen főztem nekik a főzelékeket, mindenféle vegyes zöldségből. És mégis ilyen lett a gyerek.
Ma azt is szóvá tették, hogy a rizsszemek kicsit hosszabbak mint máskor. (De legalább megették). Há5t ilyeneknek produkáljon az ember egészséges tápot...
Melatonin:
Szedném ha a szemét Magyar POsta vámosai nem nyúlták volna le a csomagomat. Dollárban fizetünk, a szabályok meg Euróra mértek és pár centtel az átváltás miatt már belógott az ÁFAköteles sávba. Úgyhogy most várok, és várok és várok, mikor hozzák már.
Migrén miatt nem hagyom abba a melatonint, de most nem tudom annak a hiányától vagy a durva fronthatástól bakker elő is jött a migrén. Már 2 gyógyszert bevettem.
Kert: Olvasd el az Öngyógyító kiskert c. könyvet.
Én megvettem könyvben bár a neten is megtalálod pdf formátumban. Már többször elolvastam egyes fejezeteit, hogy pontosan megértsem, de nagyon érdekes, lehet jövőre így próbálok meg kertet művelni.
Oliva olaj szarit.
Nincs mas olajad vagy zsirod otthon?
Kokuszzsir?
Szeroidossal az a gond, hogy tartos hasznalata elvekonyitja a bort. Az immunrendszerre sincs tul jo hatassal.
Probald meg csak gyorsan atmosni vizzel, ne tedd bele kadba es hagyd azni.
A ketnaponta furcsi eleg neki meg.
Oblito, mososzer?
Ecettel oblits csak, az a maradek mososzert is kiszedi.
Nem ismerem a Normaflort, de legalabb 8 vagy tobb torzsbol kellene a probiotikumnak allnia. Minel tobb, annal jobb.
A tapszeres babaknak teljesen mas a bakteriumflorajuk, mint a szoptatottaknak.
A bélflórája még mindig alakulóban van...nem tudom, hogyha rányomsz egyféle kultúrát az segít, vagy éppen árt...mert a többit elnyomja :(
A bél alapból áteresztő minden gyereknél. Attól függetlenül, hogy mit evett. Ezért tudják "kinőni" még az allergiákat...
Én is a mandulát,diót kókuszt próbálom elsőként,mert szerintem ott van a kutya elásva.Na meg írta a Menyus is,tudom,hogy áteresztőbbek a kicsik belei,főleg,hogy rengeteg tápszert,és rizspépet evett!
Szerintetek a Normaflor nem segít ezen?
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?