Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Apropó szülinap. Nekünk az okt. az nagyon szülinapos a szűk családban van 5 szülinap (+ egy névnap, + a haázassági évfordulónk ).
Szóval én lettem a tortafelelős, ha már ennyire speciálisak az igényeink...
Kérdésem: valaki kipróbálta-e már a paleolit szakácskönyvből az Eszterházi tortát???
Mintha Buksicica említette volna egyszer, hogy el fogja készíteni. Hmmm????
Köszönöm a nevükben is.
Ők eszik is nyugodtan, max. bennem van aggodalom, de próbálom eloszlatni és azt mondom, hogy jobb mintha kakaóscsigát reggelizne.
Sok boldogságot nekik ! :D
Akkor már ehetik nyugodtan...szerintem :D
Pedig pont igy van. :(
En mar tobb mint egy eve vettem utoljara klasszikus cukrot (tortasuteshez), igaz nyirfacukrot azota is vettem, osszesen nem volt egy kg, az biztos.
A gyumolccsel edesites is vegulis cukor valahol meg a bebunozott csokik, de lenyegesen jobb a helyzet igy.
Olvastam azt is, hogy az atlag amerikai napi 22 teaskanal cukrot eszik, a gyerek pedig 32 tk-t.
En is bizonytalan vagyok, Mercolanal meg rosszat olvastam rola nemreg. Igazabol a bacont, kolbaszt is hanyagolom pont emiatt egy ideje. Ma mar a cikk miatt ettem egy kis kolbaszt :))
Nem tudom hogyan viselkedik hevitesre.
A nitrit és nitrát kicsi gyerekkorban veszélyes, amikor még nem alakult ki az az enzim ami átalakítja. Felnőtt embernél eddig se volt nagy gáz szerintem....csak a nitrátos ivóvízről sok mindenkinek...nekem is...a halott csecsemő jut eszébe.
Mennyi idős is a fiad?
A sütésnek szerintem nincs hatása a dologra...de ha mégis, majd kijavít valaki :D
Hú akkor tényleg nem akarnak idős embereket, mert itt most több helyen láttam leolcsózva a cukrot. Viszik is mint a cukrot :-)))
Tele kocsikban tolják dagatdt lábú szuszogó emberek az életüket megédesítő kincset és boldogok, hogy milyen ócccsin hozzájutottak most. Gyorsan vesznek egy jó nagyadagot, nehogy megint bekövetkezzen az a tragédia hogy nemtudomén milyen horror magasságokba szökik a cukor ára.
Biztos nagy töprengés, hogy most a kisnyögdíjból mire is költsünk gyógyszerre vagy cukorra, ha már itt a nagy alkalom.
(Bocsi nagyon ronda vagyok, de így látom)
És a hírlevélben olvastátok hogy ne féljünk anitrittől és nitráttól.
Hát ezt azért eléggé furcsállom, de jó lene, ha tényleg így lenne.
Most akkor csak az a kérdésem, hogy mi van, ha ezeket sütjük. Pl bolti bacon...
Nekem ez azért fontos, mert a kisebbik gyerekem nagy szalonna Matyi. Készíttetjük is a házit, fogy is rendesen, de sütve is szereti reggelire. A házit meg nem vagyok hajlandó reggel sütögetni, mert olyan füst lesz az egész lakásban.. pfujjj.
Ezért veszem a p.ck-es kockázott bacont sütni. Abban van a legkevesebb káros adalék. Ha akkor most a nitrit nem is játszik, akkor még jobb.
Tudom, hogy az oxidált koleszterin sem a legnyerőbb, de mindentől nem tilthatom el a kölköt...
Szóval nitrit sütése? Szerintetek?
:DDD
Pedig eppen olvastam, ha nem akar a kormany sok nyugdijast, akkor csak legyen olcso a cukor, süti :D
Adott esetben tessek hirdetni az egeszseges kenyeret, annal tobb lesz az idos korara beteg ember es kevesebb, letszamukat tekintve. :S
Csajok a mai nap nem a mi napunk.
Megtudtam a rádióból, hogy ma van a kenyér világnapja.
Beszélt egy dietetikus, és elmondta, hogy a kenyérben mennyi nélkülözhetetlen ásványi anyag van, és megtudtam, hogy a Pékszövetség megegyezett az OÉTI-vel, hogy csökkentik a kenyérben a só mennyiségét (így már biztosan nagyon egészséges lesz a kenyér). Mo-n fejenként 73 kg kenyeret ezsik meg egy ember/év. (Sőt biztos többet, mert ugye a statisztikába mi is beletartozunk, így akkor a miénket is megeszik :) )
A beszélgetés végén a riporter elbúcsúzott, és azt kívánta, hogy együnk sok-sok finom kenyeret.
Gondoltam megosztom veletek ezt az élményt!!
igaz!
égre-földre esküdözött, hogy ezt nem lehet, és fúj :D:D:D
és én is sokat nyafogtam a nokedli miatt :D:D:D
ahh, bohó ifjúság :D:D:D
:D majd belejössz :D
ne erőltess semmit! inkább paradicsom, mint kenyér :D
egyébként sem muszály üresen enni! nekem az újhagyma, és lilahagyma jön be egész télen.
vagy a házimájas jégsalátára kenve ( a májas nem is finom, ha nincs benne legyalább 30 % zsír)
:(
Sajnos nem tolonganak....hétnek még nincs....már mindenfelé hirdetem őket...de semmi.
Pedig annyira édesek!!!
Sokféle magliszttel lehet a gabonákat helyettesíteni.
A te diétád biztos jó, örülök, hogy fogytok tőle.De ez nem paleo, ahogy Ti esztek.
Egyébként a paleo nem fogyókúra, hanem egy gyógymód.A betegségek pedig pont a gabonák és a krumpli elhagyása miatt tűnnek el.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?