Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Na eszembe jutottál a múltkor,méghozzá a káposztás tészta kapcsán:-)
Történt ugyanis,hogy lepcsánkát/tócsnit,ki hogy ismeri,készítettem,sok sok borssal,zsírban sütve,szezám és tökmaglisztből és annak teljesen káposztás kocka íze volt!
Próbáldd ki:
-káposztát gyalulod,reszeled
-két ojás,só bors
-annyi magliszt,hogy a szokásos tócsni állaga legyen
Én házi sertészsírban sütöttem,kicsit direkt odapirítottam.
Nagyon finom lett:-)
:D
Ezt mondjak a taplalkozas szemelyre szabasanak!
Kinek mi fer bele! Amitol beteg vagy, azt egy ido utan elhagyod, barmennyire szereted, legalabbis jo esetben.
Ma amugy tesztelem is a rizslisztet (sajna barnarizsbol volt csak a boltban), mert multkor mintha egett volna a gyomrom utana, ugyhogy lehet ma ki is kerul nalunk a forgalombol.
Én is cocomassal ettem nyáron a tzazikit, ubisalit.Ha jól be van fokhagymázva, semmi kókuszíze nincs.
Ezt a rizslisztes piskótát megtalálom nálad valahol?
Pici fiamnak szülinapja lesz 1-én, jó lenne egy jó kakaós piskóta.
Én inkább kiirom, ha valami nem paleot veszek az ujjaimra a billentyűzeten, hogy az nem paleo, sokan olvasnak úgy, hogy sosem szólnak, és ha mi vagyunk a mérce, akkor kiderül, hogy van egy hoxa-paleo irányzat, ahol szabad a méz, a rizs, a hajdina és a lila! :D
Bocsánat at érzékenyektől a szín említéséért! :D
Most a maradék gyalult tököt megcsináltam pörköltnek. Na ehhez nagyon dukálna valami.
Aztán inkább lesütöttem teljesen, most olyan, mint egy krumplistészta. Ízre. Van rajta egy kis szalonna is, mert az ugye nem hús... ma húsmentest kívántam.
Jaj :(
Hat en se fogok gyakran enni, de ha tejfolosen lenne finom valami,akkor fogok hasznalni.
nem vagyok valami bátor próbálkozni, mert tejtermékektől jön a több órás sikító hasmenés.
Vagyis a hasam megy, én sikítok a csavaró fájdalomtól. :(
Nem tud megromlani. Semmi olyan nincs benne. Nekem be szokott sűrűsödni. Tegnap kínomban (tisztított) vízzel higítottam.
A méz tartósít, a fokhagyma is, ha azt is tettél bele. Én most megbuggyantottam a bazsalikom pestoval! :) Nyammmmmmmm!
A kefir nagyon gaz? Masfele a paleosok eszik, mert fermentalt es foleg ha nem agyonkezelt tejbol keszul. (Nyers tejet, tejtermekeket esznek)
Kevesbe szorszalhasogatoak, mint a Szendi-fele paleo, bar nyilvan attol fugg, kinek mennyire fogadja el a szervezete.
Nem ereztem akkora kulonbseget kefiresen a tejfolos valtozathoz kepest.
vettem ma 1 l folyékony steviát. a mákot ma ezzel fogom kikeverni. Cukvia a neve, ha érdekel valakit. mézet én is csak nagyon ritkán használok. a salátaöntedet csináltam azzal. :-)
nem tudom, mikor beszéltük, de még azóta is van belőle és semmi baja. mindig egy picit beleiszom, mielőtt ráönteném a zöldégekre. :-)
Szerintem szaporítják vele. Még én sem hallottam ilyet, de a tejfölös paprikás csirka, gomba, az igen, ahhoz kell, mert a tejföltől elfolyna.
Hát, igen, kell okoskodni, ha mindent helyettesíteni akarunk. :) Most én is ezen agyalok! Tejfölös paprikás csirkeeeeeee! :) Hogy az milyen fini!!!
Én mályhűtőből vettem ma ki egy csomag fagyasztott gyalult tököt. Kicsavartam és zsíron pirítom. Ma húsmentes napom lesz. Mákkal, mézzel fogom benyalini! (Mézet a napi kávémba teljesen mellőztem, de ma édes napot tartok.
Újak, a méz nem paleo! :)
igazából nem is liszt része lenne a gond, hanem a tejföl. rizslisztből csináltam a lányom születésnapi tortáját. isteni lett. sima lisztből sosem tudtam ilyen klassz piskótát sütni.
mondjuk csináltam nyáron kókuszkrémmel tejfölös uborkasalátát. miután összeért, nem is lehetett érezni, hogy nem tejfölös. egy próbát megér a csirkepörkölt is ezekkel. na, majd, ha nagyon megkívánom, kipróbálom.
Lehet egy kis rizsliszt is megtenne, hm?
En porkoltfeleket eleg ritkan fozok, mert tejfol nelkul nem az igaziak. Utoljara kefirt tettem bele, azzal eheto volt.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?