Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Na az én combjaim nem vékonyak :)
Hiába mindenkinek más a baja.
Keresem Mariannak a guggolásokat, jó kis ellentmondásokba futottam bele a guggolásokkal kapcsolatban is. :)
Fogadd el es szeresd oket olyanoknak, amilyenek ;)
A legfontosabb, hogy jol vagy, nem vagy elhizva es majd idovel felszedsz, ha ugy hozza az elet. Nem fenyeget a sulyod miatt semmilyen veszely.
Az en combjaim se voltak osszeerosek, de mikor szoptataskor felhizlaltam magam, szornyu volt, osszeertek! Rettenetes erzes volt, nem tudtam megszokni. Azota elmult, de semmi penzert ujra...
Súlyzórudam az nincs ):
Azzal kellene guggolni? Hát lehet maradnak ilyen kis vékonykák a combjaim. Sosem volt vastag, nekem nem volt olyan gondom, hogy összeérnek. A lábszáram normális,lehet a futás is jót tesz nekik, de a combok, mint egy anorexiásé. Lehet az izomsorvadásos korszakból maradt rám vissza, ha fogyok akkor válik brutállá. Mondjuk a karjaim sem azok a kimondott vastagok. :) Gondolom a guggolásból sem tudnék nemhogy 40-et, talán 10-et sem , én a Callaneticses comberősítőket szoktam csinálni. Ettől izmos, nem lóg, de sovány.
De keresem Mariannak ezt a 30 napos programot. ( fogalmam sincs hol találtam)
Kíváncsi vagyok elmegy-e az üzim, az imént nem jelent meg, lehet mert linket raktam bele?
kevéske tudásom alapán:
kevesebbet kellene inkább csinálnod egy súlyzórúddal a válladon.
A kisebb ismétlésszámú nagy súllyal végzett gyakorlat vastagít, a nagy számú kis súllyal végzett pedig szálkásít.
Hol van ez, mit kell csinálni?Nekem még fogyni kéne.
Elrontottam, amikor 20 kilót tűztem ki célul és nem 30-at.
Csak amiatt nem szeretem a lassú átállást, mert sokaknál olvasom, hogy a paleo vacak, nem ér semmit, holott pontosan tudom, hogy az illető étkezése köszönő viszonyban se volt a paleoval.
Dagika írta, hogy babát szeretne, gyógyulni.Emiatt gondoltam, hogy jobb, ha nem eszik ilyesmit.
A névváltoztatást én is javaslom, nagyon fontos lenne.:)
Szerintem is néha kimegy a biztosítékunk, ha valaki bejön ide, és valami olyasmit csinál, fogyaszt, amit mi már tapasztalati elven kiiktattunk. De ha belegondolok, én még két éve megettem a tejfölt.
Mondjuk az az áztatott gabonás reggeli... az kemény. De negyven évig én kenyeret ettem.
Fokozatosság. De milyen jó lett volna, ha egy reggel csak felébredek, és könnyeden átálltam volna. Hát nem így volt. Akkor még olvasni sem lehetett erről, meg aztán hiába olvastam volna... a magam útját végig kellett járnom.
Tudjátok, mi van a fejemben mostanában sokat?
Pfffffffffff... a franciakrémes... Valamit ki kell találnom, mert amúgy nem érdekelnek az édességek, de ezen kattogok egy ideje. Biztos van rá paleo megoldás. :)
Köszi, most olvastam erre egy 30 napos programot, 40 guggolással kezdeni, s naponta 5-tel emelni. Minden 4. nap pihi. Egy baj van vele, formálja és KARCSÚSÍTJA a combokat és a popót. Izmosnak elég izmos az enyém is, hisz rendszeresen tornázom, de karcsúbb már nem kellene, hogy legyen.
Mi a csodáért onnan megy le ha fogyok?
Mariann míg átáll szerintem semmi baj nincs a mai kajájával Dagikának. Nem az első héten kell sem lefogynia, sem meggyógyulnia. Tisztuljon előbb a szervezete, szokja az új ízeket. Ha ez sütivel, na bumm, hétvége van , most kezdi ezt az életmódot stb.
Én is szorgalmasan ettem az elején a mogyorót, mert valamit félre olvastam, de szerencsére így is regenerálódtam.
Én inkább örülök, hogy itt van, máris sokkal többet tett önmagáért, hogy elkezdte a paleot, mint sokan mások akik csak a dr. előtagnak hisznek. Szerintem ne legyünk vele olyan szigorúak az elején . Majd ha pár hónap után sem sikerül fogyni, vagy nem csökkennek a tünetek akkor javasoljuk neki a magok, gyümölcsök, paleos sütik elhagyását s talán jöhet a ketogén is.
Szia! Ezt közösen írtuk, hasznodra lesz: [link]
Más: egy olyan csoportra találtál itt, akik elég keményen tartjuk a paleot a tej és a gabonák tekintetében mindenképp. Keményen és őszintén. Mindegyikünknek jó oka van rá, aztán elég inspirációnk is, hogy sok éve már kitarunk.
Hajrá, drukkolok Neked! :) Jó helyen vagy.
Dagika kedves!
Először is szerintem változtass nevet! Bocs, agykontrollosként tudom, hogy a szavainkkal is teremtünk, s te nem dagika szeretnél lenni, hanem egy egészséges csini nőci! Így javaslom a neved is annak adjon energiát. Kérlek ne vedd sértésnek, tényleg csak a jó szándék mondatja velem! :)
Másodsorban pedig én úgy gondolom, hogy míg a tested átáll az egészségesebb étkezésre addig némi kompromisszum belefér. Ahogy tisztul a szervezeted a nyugati kajáktól, úgy fog szépen regenerálódni is, s véleményem szerint akkor fog rohamosan beindulni a fogyásod is. Ez van akinél pár hét, van akinél azért kell néhány hónap, de ez ne vegye el a kedvedet, mert a legjobb úton jársz az egészség felé. Olvasgass sok siker történetet a paleóval, s ismerkedj a a miértekkel is. Rengeteg anyag található Szendi Gábor honlapján. Könnyebb lesz, mert ismerni fogod az összefüggéseket, s nem lesz lemondás ha kiiktatod a szervezetünk számára káros "ételeket". Bármiben elakadsz, itt leszünk, mindig van valaki aki tud érdemi választ adni!
Örülök, hogy volt merszed változtatni, sok sikert és kitartást kívánok neked!
Dagika!
Akkor egyél, amikor megéhezel és annyit, hogy komfortosan jóllakj.Ha korán reggel szoktál már enni, most is tedd azt.
Pl. kb. 2-3 tojás, szalonna, kolbász vagy főtt tarja, gépsonka rántotta zsírban.Mellé savanyúság.
Házi májpástétom,
tojáskrém(olyan, mint a körözött, csak tojásból)
főtt tojás, töpörtyű,
tonhalsaláta(konzerv tonhal, zöldsalátával)
Mákos, kókuszos, almás muffin(1-2 db)3-4 naponta
Zöldséges omlett(brokkoli, gomba, hagyma, sonka)
Ebédre főzz egy jókora pl. gulyáslevest(krumpli nélkül, sokféle zöldséggel benne)
Húsleves szintén mindenféle zöldség, amit szeretsz benne, sok hús,szív, máj)
Töltött káposzta(az egészbe mehet 1 bögre rizs belefőzve, akkor könnyebben megeszed kenyér nélkül)
Bármilyen sült hús, amit szívesen eszel, sült répával, karfiol-póré pürével, párolt káposztával, sült zöldséggel, savanyúsággal
Pizza(karfiol-alapból, vagy maglisztes tésztával)
Pörkölt savanyúsággal
Vacsorákra bármiből ezek közül.
Meg fogod látni, ahogy telnek a napok, egyre kevésbé leszel éhes.Minél kevesebb Ch-t viszel be, annál gyorsabban átállsz, és annál hamarabb elkezdesz fogyni.
Evések közt, ha szükséges, 4-5 szem dió vagy mandula, kesudió.
Édesség helyett, ha nagyon kívánod 1 banán összetörve, natúr kakaóporral megszórva.
Szóval ilyesmiket próbálj meg főzni, meg bármit, ami paleos, nézz körbe a receptekben, mit tudsz elképzelni.
És tiszta vizet minden nap, kávét cocomassal amennyi jólesik.Figyeld meg, később már egy édes kávé is megfelel süti helyett.
Dagika!
Akkor egyél, amikor megéhezel és annyit, hogy komfortosan jóllakj.Ha korán reggel szoktál már enni, most is tedd azt.
Pl. kb. 2-3 tojás, szalonna, kolbász vagy főtt tarja, gépsonka rántotta zsírban.Mellé savanyúság.
Házi májpástétom,
tojáskrém(olyan, mint a körözött, csak tojásból)
főtt tojás, töpörtyű,
tonhalsaláta(konzerv tonhal, zöldsalátával)
Mákos, kókuszos, almás muffin(1-2 db)3-4 naponta
Zöldséges omlett(brokkoli, gomba, hagyma, sonka)
Ebédre főzz egy jókora pl. gulyáslevest(krumpli nélkül, sokféle zöldséggel benne)
Húsleves szintén mindenféle zöldség, amit szeretsz benne, sok hús,szív, máj)
Töltött káposzta(az egészbe mehet 1 bögre rizs belefőzve, akkor könnyebben megeszed kenyér nélkül)
Bármilyen sült hús, amit szívesen eszel, sült répával, karfiol-póré pürével, párolt káposztával, sült zöldséggel, savanyúsággal
Pizza(karfiol-alapból, vagy maglisztes tésztával)
Pörkölt savanyúsággal
Vacsorákra bármiből ezek közül.
Meg fogod látni, ahogy telnek a napok, egyre kevésbé leszel éhes.Minél kevesebb Ch-t viszel be, annál gyorsabban átállsz, és annál hamarabb elkezdesz fogyni.
Evések közt, ha szükséges, 4-5 szem dió vagy mandula, kesudió.
Édesség helyett, ha nagyon kívánod 1 banán összetörve, natúr kakaóporral megszórva.
Szóval ilyesmiket próbálj meg főzni, meg bármit, ami paleos, nézz körbe a receptekben, mit tudsz elképzelni.
És tiszta vizet minden nap, kávét cocomassal amennyi jólesik.Figyeld meg, később már egy édes kávé is megfelel süti helyett.
Nagyon jol hangzik!
En a bananhoz biztos tennek kakaot,de en inkabb most nem is almodozom ilyenekrol :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?