Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Palacsinta kókusszal, ananásszal recept

Palacsinta kókusszal, ananásszal recept

A Palacsinta kókusszal, ananásszal hozzávalói:
Hozzávalók 8 darabhoz:
8 palacsinta (alapreceptet)
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
1 őrölt szerecsendió
1 evőkanál citromlé
10 dkg darabolt ananász, konzerv
1 evőkanál vaj


A Palacsinta kókusszal, ananásszal elkészítési módja:
Az alaprecept szerint készítsd el a palacsintákat. Az ananászt csepegtesd le, vágd egészen apróra. A cukorból és 2 dl ananászléből (ha nincs annyi vízzel egészítsd ki) főzz cukorszirupot. Keverd bele a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot, és mérsékelt tűzön folytonos keverés mellett főzd 4-5 percig. A tűzről levéve ízesítsd szerecsendióval és citromlével, majd keverd el benne az ananászdarabokat. Töltsd meg a krémmel a palacsintákat, tekerd fel, és forró, olvasztott vajjal megkenve tálald.

Alaprecept édes palacsintához
Hozzávalók 8 palacsintához:
2 tojás
4 dl tej
2 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 evőkanál olaj
A tojást és a hideg tejet töltsd tálba, szórd bele a cukrot, egy csipet sót, és keverd ki habverővel. Apránként szórd bele a lisztet, állandóan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesítheted, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan önts hozzá, majd keverd simára. A massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félórán át pihentesd. Sütés előtt keverd bele az olajat is, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben süss vékony palacsintákat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A palacsinta kókusszal, ananásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook