Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Durvult a srác? Akkor jobb is, hogy szakítottak! Kár, hogy a kislányod megismerkedett ezzel a típussal.
Nekem nem fájt a szúrás. De most, hogy mondod ettől a vizsgálattól megbolondulhat a PM?
Tudom, én irogatom az ambuláns lapomra, hogy ne feledkezzek meg egyikről sem. Kb. minden alkalommal 10 panaszt írok össze, amit az orvos pillanatok alatt lerendez (nem a PM-től), és engem is panasz mentesen hazaenged.
A legjobb az volt, hogy a kórházból is úgy engedtek haza (panaszmentesen). Azt elfelejtették ráírni a zárómra, hogy lebénultak a hangszalagok, nem kapok levegőt, zsibbadnak a kezeim, lábaim, magas a vérnyomásom, stb. Még 2,5 hónapig kezeltek egyéb orvosok. Az endós szerint akkor is jól voltam:)
:-)) Nah, én sem kértem, mégis csináltak. Ez valami vicc? Pláne, hogy mellékpajzsmirigy adenomából semmilyen citológiai következtetést nem lehet levonni. Na de ki a fenét érdekel ez? Felesleges fájdalom, a beteg felesleges idegesítése, mikor amúgy is szarul van, mondjunk neki még pár marhaságot hátha már nem éli meg a mútőasztalra kerülést.Nekem is a megszúrás oda vezetett, hogy teljesen megbolondult, és életveszélyes kalciumszintet eredményezett.
Visszatérve a gyerekre, nem kifogásolom a szakítást, csak nem szeretem mikor valaki egy 45 kilós, kislánnyal agresszív akar lenni, meg TAHÓÓÓ! Reménykedjen nem találkozom vele valahol, mert akkor megnézheti magát.
Én nem kértem a biopsziából mégis csináltak. Már műtét előtt évekkel is és évente újra.
A bakikra nekem is vannak téziseim:)
Szegény kislány:) A fiam is túl van egy ilyen szakításon. Az a legrosszabb, hogy ebben nehéz segítenünk. Nekem meg azért is, mert sosem voltam ilyen helyzetben. Csúny nem csúnya, a fiúkat én szórtam mindig...
Az én orvosom is azt hiszi sokszor, hogy azért kérdezek, mert más dolgom nincs. Annyira nem érdekli őket, amit mondunk. Hónapo óta kiütéses a karom az endós doki szerint nem a gyógyszer és nem a PM. A bőrgyógyász meg próbálkozik.
De igen, csakhogy nálunk /nem Magyarország/ a korzeti azt mondja o nem csinál rá tesztet, az endos meg csak mostanra adott idopontot, hiába hívtam hogy nem jol vagyok, egyszeruen nem ....
Most meg nézett ki a fejébol hogy mégiscsak érezhettem magam rosszul, azt hitte "vicceltem" ??
Aha! Akkor nekem ezért nem néznek ilyet.
Enéh, hogy vagy?
Pszichiáter miért kell Neked kedves eandi78?
Amúgy meg ha lesznek képek a nyakadról, szívesen megnézném.
Sziasztok!
Panni, parathormont a mellékpajzsmirigyek termelnek, általában 4 darab van a pajzsmirigyben. Valszeg Neked is áldozatul esett belőle valamennyi a műtét miatt. Azért fontos nézni a szintjét, mert ez végzi a szervezetben a kalciumháztartás szabályozását. Ha kevés van, lelesik a kalciumszint, és akár tetániás rohamot is kiválthat, ami halálhoz vezethet. Nekem pont ez a problémám,nem működnek elegendően a megmaradt mellékpajzsmirigyeim, 3 havonta nézik a parathormonszintemet a kalciummal együtt.
Na örük, hogy fizikailag rendeződsz:)
Ezt a pszihés dolgot nem értem teljesen.
Műtét előtt nem mertél inni? Félrenyeltél? Vagy mi is vol? Van?
Sebem gyógyulgat, fejem már egész jól tudom mozgatni, szinte nem is húzódik. Persze azért még mindig korlátozott a mozgása. Tarkóm már teljesen rendbejött.
Nálam a pszichés sérülés miatt lett volna jó, ha időben kiderül. Így marad a pszichiáter és a gyógyszerek, mert inni csak szívószállal merek, úgyse rendesen.
Közérzetem jó, iváshoz kezdek hozzászokni:)
Sziasztok!
Lányok az biztos, hagyha mi nem figyelünk magunkra, akkor végünk van. Én is voltam kb. szülés után 5-6 évvel egy PM. szakorvosnál, mert már akkor mondta valaki, hogy fura a nyakam, de nem érdekelte az orvosokat. Azt mondták, hogy a vérkép alapján jól működök nem kell vele foglalkozni. Néztem régi fotókat is, hát már tizen éves koromban ilyen "izmos" nyakam volt...
Erika, nem érezted, hogy alulműködsz?
Rbarso, ez jó! A mi laborunkban 0,4 az alsó határ. Bár azt olvastam, hogy a papilláris típusnál az alsó érték alatt kell lennie a TSH-nak 20%.
Panni, még én sem hallottam ilyen vizsgálatról. Ez mi? Hogy vagy mostanság? Milyen a nyakad? Közérzeted?
Eandi? Te, hogy vagy? Nyakad? Tarkód? Közérzeted?
Angi????Jól vagy?
Sziasztok,
a TSH-m 0,9 lett marad a 150-es tablettám.
Ja, bocs, értem. Na, ehhez nem értek. Nekem csak a jobb oldalt szedték ki.
Akkor neked az FT3-at, FT4-et a gyógyszer "csinálja"?
Mert a TSH rábírta a pajzsmirigyet a termelésre. :)
magától valószínűleg kevés lenne. Ezért növelik meg az adagodat. Hát, már én is nagyon kíváncsi vagyok az eredményeimre..
Nálam nem néztek, nem is hallottam még, hogy mi ez.
Lányok, ma voltam fél éves kontrolán és a TSH 11 lett, kb. 2 honapja kéregetem hogy csináljanak tesztet mert nem jol érzem magam, de mindig elpinpongoztak, hogy már mindjárt itt a fél éves kontrola, most meg néztek nagyot hogy mi van. Úgyhogy emelni kell az adagomat.
Szia Kedves Eandi.
De tenyleg olyan borzaszto belegondolni?Szegeny MsMonk is ha odafigyelnek 1 kicsit is,nem hatalmasodott volna el igy,de meg az a jo hogy nem lett semmi baj,de kilehetett volna kerulni.Igen jo a TSH,csak eppen.....ah,rossz meg belegondolni is.Aza jo hogy mar nincs a csunya gob.
Azt se tudom mióta volt göböm. Fényképeket visszanézve tavaly ősszel már duzzadt volt a nyakam, régebbi képet nem találtam, amin a nyakam jól látszik. Azóta 4 háziorvos látott, egy se vette észre, ha rajtuk múlik most is bennem van a göb. Tudnék mesélni:( Itt legfeljebb a szakorvosok jók.
Kedvencem:
"Mivel jó a tsh semmi baja a pajzsmirigynek"
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?