Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Nálam is ezt diagnosztizálták hyperthyreozis, Basedow kor. Ez egy autoimmun betegség, lényege, hogy a szervezetünk, testünk, ellenanyagot termel a sejtjeink ellen.
Az exophtalmus nem minden esetben és nem mindenkinél jelentkezik.
Sziasztok!
Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de nem nagyon értem rá.
Feltettem új képet a műtétemről.
Angi37 igen ez a Basedow kor.Sajnos nekem ez volt. Most a műtétem után kezdenek a szemeim vissza húzódni.
Mindenki jól van? Kellemes hétvégét mindenkinek!
Szia Dragam
Ne aggodj emiatt nekem is faj a fejem sokat,de ezek a hormonok vagy frontok.De termeszetesen drukkolok hogy ne legyel beteg,erezd jol magad.Angi
Vagy mindeki elutazott a hosszú hétvégére kikapcsolódni és pihenni, ami persze mindannyiunkra ráfér:-)
Nálunk borult, esőre álló az idő.
Remélem ez a nagy csond azt jelenti mindenki jol van :)
én egy kicsit szédelgek, de ez gondolom a fronttol van, eléggé felmelegedett itt nálunk, igazi szép oszi ido van
Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kívánok :)
Nincs hormontermelésünk, életem végéig szedni kell, én 150 Letroxot szedek, az most jó nekem.
Először kivették az egyik lebenyt amiben rosszindulatú göb volt és ezért kellett kivenni a másikat és ezért kell a kezelés is ahol az utolsó sejrig próbálják kiirtani a maradványokat.
Köszönjük szépen Rbarso:)))
Nekem is kivették mind a kettőt, bár a sebész azt mondta egy egész kicsit hagyott bent. Én 200 mg letroxot szedek és így érzem jól magam.
Kryszy, mikor volt a műtéted?
Azt már néztük.... a TSH receptor AAT magas.
Oké, köszönöm, na majd meglátjuk.
Megnéztem a képeket akiknek van fenn, rbarso a tied nagyon kicsi vágás, nagyon szép. Én nem tudom még feltenni a képem mert nincs összekötő zsinórom, szép a vágás, de hosszú volt rajta ödéma, de már szépen lapul lefele, gondolom hétről hétre szebb lesz.
Kívánok neked is gyermekáldást rbarso és mindenkinek akinek még ez a vágya!
Szia rbarso, ha kivették mind a kettőt akkor nincs hormontermelésetek nektek sem? mint nekem sem csak ami gyógyszert kívülről adagolunk, ha jól értem.
Miért műtöttek 2X és mért kell a radijódos kezelés?
Irisz! Sok boldogságot!
Kryszy! Itt a többségnek kivették mind a kettőt, engem kétszer műtöttek és dec.-ben megyek a második radiojod kezelésre, jól be tudták állítani a hormont, jól érzem magam kivéve az éjszakai alvást.És én is nagyon szeretnék még egy pici tesókát.
Hát arra gondolok, hogy azt mondta a doki nénim, hogy ha most alacsonyan működnék a napi 1 Metothyrintől akkor felír nekem L-thyroxint a Metothyrin mellé. Utána néztem és valóban van egy ilyen therápia, a tájékoztató azt írja, hogy 14 napig kell ezt szedni. Jelenleg nem tudok bővebbet és még az ereményeimet sem. Azért gondoltam, hogy leveszem 1/2- re a Metothyrint mert nem igazán szeretnék még plusz gyógyszert szedni. De gondolom ez nem teljesen úgy működik, ahogy én gondolom:-)
Szóval várok...csak hát arra voltam kíváncsi, hogy valamelyikőtök a túlműködésre szedett Metothyrin mellé szedett -e átmenetileg L-thyroxint és mi a tapasztalat?
Egyébként az L-thyroxin vagy bármely pajzsmirigy hormon pótló gyógyszer tájékoztatójában benne van ez a therápiás lehetőség. Csak azzal nem vagyok még teljesen tisztában, hogy most ez ellen vadul tiltakozzam-e vagy ...nem tudom:-)
Na utána kotrok mindenképp.
pussz nektek:-)
Sziasztok lányok! Köszönöm a jó kívánságokat, remélem Panni a gyerkőc hamar fog jönni.
Demediná nem tudom milyen tesztre gondolsz, de azt tudom, hogy nekem az utóbbi időben jók volt a TSH és a hormon szintjeim is, de ennek ellenére rosszul voltam és a dr.nő vetett le sokféle egyéb tesztet is pl.TRAK, ana, anca féléket, ha tudod mi ez nem írom le, ha nem írok róla. Nos mindegyik magas volt és erre mondta, hogy hiába ragaszkodom annyira a PM-hez akkor is ki kell vetetni, ha jót akarok magamnak és a születendő babának. Így történt.
Próbáltam sokat visszaolvasni, de nem bírok annyit, hogy megtudjam közületeknek kinek vették ki teljesen a PM-ét? Én jelenleg teljesen jól vagyok fizikailag és lelkileg is műtét után pár nappal már tornázgattam amit tudtam, már minden egyre jobban megy, nyakam is minden fele tudom tekergetni a hangom rögtön olyan volt mint előtte és 50-es Letroxot kell szednem most. Remélem nem írtam túl sokat. Kellemes hétvégét kívánok és tünet menteset!
Sziasztok Lányok!
Rbarso, jó pihenést, jó utat:))
Demediná, kíváncsi vagyok az eredményeidre.
Tünkány neked is puszi:)))
Mi hétvégén ünnepelgetünk:) Jönnek vendégek, mert tegnap voltunk Black Jackek:)
Sziasztok,
most én is itthon vagyok mától szabi van!
Este elutazunk anyuékhoz nem leszek net közelben, hiányozni fogtok.
Mindenkinek jó pihenést és tünetmentes napokat.
Azért még bekukkantok.
Jó reggelt Lányok!
Na majd leírom ha már biztos leszek benne, most a napokban várom az eredményemet és után felhívom a pm-es dokinénimet.
Mindenki vigyázzon magára és kellems hosszú hétvégét kívánok:-)
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?