Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Mi az a 3 havi cukor? Még sosem hallottam róla?
Akkor az éhgyomor cukrod jó, ugye? Terheléses cukor vizsgálatra nem küldtek? Kérj arra beutalót.
A túlműködés mellé kell a magas pulzus. Fogyás csak akkor van, de azt elviselni....
Sose felejtem el a 130 feletti pulzusos közérzetemet...
Azért az gyógyszer emelgetéssel óvatosan! Sokan meghaltak a pm hormon túladagolásban már. Igaz ők anorexiások, de a szívritmus zavar miatt lettek betegek.
Lehet, igazad van. Csak a súlyommal szenvedek, mert amellett, hogy túlműködök, már hónapok óta, semmit nem fogytam és vészesen közeledik a nyár...
Angi: Van egy pár olyan tünetem kb. két hónapja, ami erre utal. Száraz a szám, szomjas vagyok, viszket a bőröm, és begörcsöl a vádlim ha nyújtózkodok.Zsibbad a kezem és a koleszterint is írták a cukorra.Az zavar, hogy mindegyik doki elzavar, hogy hova akarok még egy betegséget??? DEHOGY akarok én!!! Csak ezek a dolgok zavarnak. Ja, és ha nem eszem 3 óránként, akkor szédülök, tehát úgy leesik a vércukrom. A nappalos (osztályfőnök) páromnak a 3 havi cukra volt magas és a reggeli pedig tökéletes. Ezért gondoltam, hogy én is megnézetem. Ráadásul neki tünetei sem voltak.Régen soha nem voltam ilyen szomjas. Egész nap kortyolgatom a vizet, hogy ne akkor igyak amikor már a szervezetem szomjas, és mégis, ölni tudnék, néha a következő korty vízért.Szóval nem tudom mitévő legyek.
Sziasztok!
Hát, a fiúk jól szórakoznak:) Lehet, hogy ők szerveztek be valami kandi kamerát?
Kriszta, a TSH-d magas, így simán lehet hajhullásod a pm-től. Nem kapsz rá gyógyszert? Az alulmáködést is kellene kezelni.
Reny, úgy gondolom, hogy a gyógyszer által okozott túlműködés azért nem teljesen olyan, mint a szervezet által produkált túlműködés. Nekem is 0,018 a TSH-m és semmi túlműködős tünetem sincs. Még a pulzusom sem magasabb. Miért akarsz emelni a gyógyszereden? Miért akarsz túlműködős tüneteket?
Nekem is világ életemben hullott a hajam, főleg a kezelés után,mondjuk én soha nem tettem ellene csak annyit, hogy levágattam.
Érdemes egyébként csalánteával átdörzsölni a fejbőröd, azt mondják az csodákat tesz.
Nem valami burleszk forgatásán voltál?
Nekem Bogi rúgta össze- vissza a ciciket mikor kisebb volt, azóta is fájnak és ciszták alakultak ki ami lehet akár ettől is, nem tudom.
Azért érdemes figyelned majd, tapogatni a helyét.Ha csak zúzódás az egy idő után el fog múlni ha a későbbiekben is marad a fájás érdemes megnézetni.
Úgy látom, még nem szoktad meg az új lakást.. :)
Én egy kanyart nem tudtam bevenni hónapokig ütközés nélkül. :)
Szép estét mindenkinek!
És még írni sem tudok már:)
Ez a hát=Ez a hét
Nyavajoghatok egy kicsit?
Tegnap pakolászás közben megütöttem a cicimet az ajtó kiléncsébe, ahogy emelkedtem fel, azaz megszúrta vagy mit csinált, és azóta fáj. Ugye nem lesz semmi bajom? Még sosem fordult ilyen velem elő.
Ez a hát különben sem volt az én hetem:)
Pont egy hete szintén pakolászás közben ahogy felemelkedtem hajolásból, beleállt az ablak a hátamba, majd az erkély ajtó béna kilincse végig karistolta a karomat. Aztán a küszöbbel is meggyült a bajom (belerúgtam), aztán az egész hetem így telt. A párolt zöldborsót kiejtettem a kezemből, az olaj sütés közben kifröccsent, így a karomon lett 2 seb, a hasamon 3 apró, és a lábujjaimon két hatalmas hólyag. Aztán többször lefejeltem a bojlert, a konyhaszekrényt, és még sorolhatnám. A férjem már nem nagyon enged semmit csinálni:))))
Remélem a következő hetem nyugisabban fog telni:))))
:))))
Szegények...
Miért hullik a hajad, és mennyire? Jól működsz nem? Mennyi is a TSH-d?
Ha nem a PM miatt hullik, akkor a varga cseppet ajánlom. Nekem nem vált be, mert a pm miatt hullott, de a barátnőmnek teljesen megszűnt a hajhullás. Vagy esetleg A vitamin. És nem szabad gyakran hajat mosni. Hetente 1x, és akkor sem szabad 2x:)
És Csalántea:)))
Pont így látom én is.
"Szakmailag" csak akkor történik vmi ha te beírsz.
Egyébként tiszta depi és nyavajgás.
Igen, én is úgy látom. Meg sajnos a depresszióra.
Ezért is ajánlottam Krisztának, hogy jöjjön vissza:)
Kérdezz Kriszta!
Jó reggelt!
Rbarso, finom volt a közös kávé:)))
Kittike, azt mindenképp tisztázd, hogy mi okozta a baba rendellenes fejlődését! Én még most sem gondolom, hogy a PM a hibás. Ez egy fatális véletlen lehet csak! Annyi pm betegnek van egészséges gyereke!!! Van olyan baba aki már pm betegnként születik, és ő is egészséges, csak hormont kell szednie. Ez nem egy olyan betegség, ami miatt nem lehet gyerekünk!!!
Én sem tudom mi az az érték, amit magasnak találtak, bár utána olvastam.
Ezt a vizsgálatot 11-13 hetes terhességnél végzik, és a vizsgálatok eredménye más időpontokban nagyon eltérhet. Nem tudom hova jársz dokihoz, de nem gondoltál arra, hogy megnézeted újra egy másik orvossal? 1 vizsgálat volt? Vagy többször megnézték? Lehet nem jól határozták meg a terhességed idejét, ekkor előfordul a téves dignaózis. Más vizsgálat eredményével összevetették? Mert az olvastam, hogy valamilyen vérmarkert és kell végezni+a mérés. Te annyira fiatal vagy, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy down kóros legyen a kicsit. Én azért még futnék egy kört, ha más rendellenességre nem gyanakszanak!
Kittike, ha mégis beigazolódik a baj, akkor se hibáztasd magad! Ez nem azért történt, mert te beteg vagy!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?