Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
Én is úgy gondolom,hogy nem vagyok beteg,csak az a valami nem kell oda pm-re.Ha nem műtettem volna meg magam na akkor lennék csak igazán beteg,remélem.Már 4 hete,hogy műtöttek,de még nincsen szövettani eredményem.
Leszívás? Milyen leszívás?
Különben akinek mondtam a műtétet, én is azt mondtam, hogy ciszta :-D
Hát én sokszor furán nézek az emberekre, amikor ők pulcsiban, kabátban vacognak, én meg egy szál vékony pulcsiban jól vagyok :D (vagy ők néznek rám furán?? :D)
A minap a kórházban ültem a folyosón (a másik betegségem miatt voltam egy vacak vizsgálaton és az akkori szövettani eredményemért mentem be), mindenki kabátban vagy esetleg pulcsiban ült a folyosón, én meg rövidujjúban, de melegem volt egy kicsit... mire beértem az orvosomhoz már épp jól kimelegedtem :-/
Tudom, hogy ez nem normális, mert másokhoz viszonyítva nagyon nem vagyok fázós, sőt.
Irisz: miért nem tudtál eddig sálat hordani?
Bundásbogár: felénk a kedves nővérek, ápolónők olyan ritkák, mint a fehér holló :-(
De van az itteni kórházban a sebészetem egy fiú ápoló, na majd levizitelem ;-)
Tényleg, a rándulást mondtad is.
A kanültől nagyon szenvedtem én is:(
Biztos!
Igaz nem rögtön, de pl. a hőhullámaim enyhültek. Most, hogy bejött a hűvös, felhúzom a cipzárat a dzsekimen:) Pedig még a télikabátom is nyitva szokott lenni a műtét előtt:))) sőt, szoktam fázni.
És lányok:))) Tudok sálat hordani:)))) Múlt héten voltam háziorvosnál, mert fura fájó csomók lettek az állam alatt. Azt hittem, hogy a pm-em:(, de nem az volt csak a megfázásomból visszamaradt valami és kicsit ráfáztam még. Kaptam antibiotikumot és azt mondta a dokim, hogy rakjak már valamit a nyakamba. Elővettem a sálakat, és hordom is az egyiket. Igaz a dzsekimen kivül tekerem a nyakamra, de már ez is haladás:)))
:)))))))) Szerintem a nővérek is jobban kedvelik az ilyen betegeket :)
A jobb csuklómat megrándítottam, az azért nem okés, a bal kézfejemben meg kanül van...
Juj, én nem néznek House- t ebben az esetben ... :D
Ma az jutott eszembe, hogy amikor azt írtam, hogy nekem nincs panaszom (=megműtenek azért, h minden bajom legyen) az azért nem teljesen igaz. Helyesen: nincs olyan panaszom, ami az életvitelemet befolyásolná. Mert azért néha kalapál a szívem, néha hirtelen leizzadok, nagyon rosszul viselem a meleget ami ilyenkor amikor már fűtenek a boltokban elég kellemetlen és éjszaka folyton könnyezik a szemem... Tehát nem vagyok azért TELJESEN jól... (próbálom meggyőzni magam arról, hogy jó lesz nekem is az a műtét...:-) )
Egyébként holnap Veled kezdenek (elvileg)?
Katéter lesz?
Örülök, hogy vidám vagy :-)
Mér én is úgy gondolom, jobb lenne mielőbb túllenni rajta, de nekem januárig várni kell... Addig fogyózom :-)
Nekem nem fájt a nyakam és a torkom sem. Olyan volt mintha csak testem és fejem lenne és közte semmi:)
Hihi, én szórakoztattam a nővérkéket:) Az első napokban nem voltam hajlandó pizsibe lenni és ágyba feküdni, folyamatosan úton voltam:) Igy a nővérkék bosszúból nem mérték meg a lázamat:) Amikor meg akarták mérni a lázamat, akkor meg én nem egyeztem bele, mondtam, hogy irják be nyugodtan 36,4:) Aztán jöttek azzal, hogy amig nem viselkedek úgy mint egy beteg, addig nem tekintenek betegnek. Gondolhatod, hogy megijedtem:)
A barátnőm elkéset az sms-el, amibe azt irta, hogy ne készitsem ki a személyzetet:))))
Na, amit igértem betartottam:) A műtét után ápolhattak:)))
Mitől fáj a kezed?
Szia! Nem meglepő ez cseppet sem, szinte egyikünket se akkor műtötték, mint ahogy előre megbeszéltük. :)
Akkor holnap is szorítunk. :)
jó éjt!
Alapállapotban éjjeli bagoly vagyok, de mióta hajnalban kell kelni, hogy időben beérjek dolgozni, nem megy az éjszakázás :(
Azt hiszem, még egyetlen BK-részt sem láttam teljes egészében...Olyankor még kutyázok egy kicsit, meg megy az esti rutin, utána megyek csak tévézni egy kicsit elalvás előtt.
Igen, jó hogy van net, de a gépen is el tudom foglalni magam, különben szám olgathatnám a bárányokat vagy szórakoztatnám az éjszakás nővéreket :))
Mert mondjuk fájni fog a nyakam? Bár most meg a kezeim fájnak, az innivalót is a nővérkék nyitják ki nekem :)
Én is ezt teszem, de még nem tudom mit várok:) Egyenlőre a Barátok közt nézem. Teljesen agyas vagyok kb 1 hónapja teljesen rákattantam. Igaz közben mindig nettezek:)
Igen, jobb ha alszik az ember, bár a két napi ko-s alvás után egész éjjel nem aludtam. Na az nem volt túl jó.
Miért ne lenne jó kedved?
De akkor biztosan jobban is járok, ha alszom :)
Ej, de vidám vagyok most, a műtét után biztosan nem lesz jókedvem...
Én meg szimultán netezek és tévézek, várom a Dr.House-t
Na majd a műtét után is adnak, akkor is fogsz aludni tőle:)))
Jó éjszakát:(
Én még vagyok egy kicsit gép közelbe:)
Köszönöm mindenkinek!
Holnap majd mesélek megint (ha tudok).
Azt hittem, hogy a szemem káprázik:)
Holnap is veled vagyunk:) Jó volt a koktél?
Az első bevonulásom nekem is ilyen volt:) Már ebédeltem is, stb. Mikor a nagy viziten közölték, hogy nekem nem is kellene itt lennem, mert a dokim szabin van. Engem egyszerűen kidobtak:)
A kanül nagyon kényelmetlen:(
Köszönöm Mindenkinek!! :-)
Nekem is azt mondta, hogy általában 2 kell. Meg is lepődtem, de ő mondta, hogy annyira minimális maradt, hogy felesleges újra sugarazni.
Köszi és még időben van :)))
Kalandos nap volt a mai! reggel, mint félkarú, szép csöndesen bevonszoltam a bőröndöt a kórházba, időben is érkeztem. Nosza rajta, gyorsan minden papírt kitöltöttünk, átöltöztem, durmi-koktélt megkaptam a popsiba és már jött is a kiskocsi, toltak a műtő felé. Kb. félúton járhattunk, mikor szóltak, hogy vissza az egész, vérzős beteget hoztak, azzal kezdenek (szegény, remélem minden rendben ment vele). Szóval visszavittek, ágybatettek, hogy majd hamarosan jönnek ismét. Addig is, hogy ki ne száradjak, bekötöttek egy infúziót. Kb. fél óra múlva jött a nővér, hogy sajnos ma sok vérzős beteget hoztak, így ma nem műtenek, majd csak holnap...
Nem tudom, mi jön még, de a jobb csuklóm már javult valamelyest, a bal kezemet meg a kanül miatt nem tudom rendesen használni.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?