Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia:)
Tényleg rég láttunk!
Miért zsibbadt a kezed? Neked kivették a mellék pm-et is, ugye? Kálciumot kaptál, nem?
Szia majean
Hogy vagy?reg lattalak minden rendben?Mennyi gyogyszert szedsz?Es hogy alszol?Jol ?en nem minden reggel 5-kor mar fent vagyok.
Ne stresszelj!
Én hormont pont 1 hónap múlva kezdtem szedni, de csak azért, mert nem hagytam békén az orvost az időponttal. Ha rajta múlt volna, akkor még várhattam volna kb. 2 hetet.
Én még műtét előtt vagyok, de konzultáltam már sebésszel. Azt mondta, hogy ha kiveszik az egészet (nekem így tervezik) akkor rögtön elkezdik adni a hormont. A rögtön az nem tudom mit jelent pontsan, aznap vagy másnap, de az tuti, hogy még amíg kórházban vagy. Aztán hazaengedéskor már emelik az adagot. Nálunk így megy, de azt vettem észre, hogy mindenhol más....
Ha kivesziik az egészet, akkor természetesen alulműködés (nem működés) tünetei lesznek, de majd a tapasztaltabbak megírják pontosan.
Szia! Holnap műtenek és még nem tudsz semmi biztosat?? :-S Jaj...
NNeked kiveszik az egészet? Ne stresszelj, nem múlik rajtad semmi.... vagyis én midnig erre gondolok amikor felötlik bennem aműtét, hogy én nem tudok mit csinálni, nem rajtam múlik....
Nagyon drukkolok!!! Remélem mielőbb túlleszel rajta! :-)
Köszi a választ Kék Írisz!
Elméletileg holnap műtenének, de még itthon rostokolok, mert a doki azt mondta telefonon hív, h lesz-e műtét v sem! Lassan begolyózok a stressztől!
Szép napot mindenkinek!
Koszi dragak
De jo latni benneteket.
csajok ti nem kohogtok reggelenkent?,es minden reggel nagyon koran fent vagyok mar ugy 5 orkor,es pedig tudom hogy faradt vagyok.Ezert vette le a dokim az adagom ,mert szerinte a tulmukodestol nem alszom rendesen.De ezek szerint nem mert mar ele reg ota csak 100-at szedek.De majd mondom az orvosnak,Januarban megyek.Pusz mindenkinek.Angi
Ügyes vagy:))))
Puszi!
Sziasztok dragak
Bocsanat amiert ilyen reg nem irtam de meghalni sincs idom.DE megvan a jogsim.A dokim 125-rol le vitt 100-ra.Megmondom oszinten egyik sem jo.Remelem itt mindenki jol van,kivanok sok kis mikulas csomagot nektek.Puszi Angi
Igen, végre van időpontom, amúgy műr várom, szeretnék túlleni rajta.
A mai nap vicce: voltam nőgyógyásznál (csak a szokásos éves rutin) és valahogy olyan szétszórt voltam, hogy eszembe sem jutott megemlíteni neki, hogy mi van olyankor, ha műtét idején éppen megjön :-S Pedig beszéltünk a műtétről is, de ez még véletlenül sem jutott eszembe :-D
Na mindegy, ha másnak is volt ilyen akkor nem variálok vele.
Amúgy mindenkinek nagy mikuláscsomagot! :-)
Szia! Végre van már időpontod!
A menzesz miatt nem kell aggódni, ha pontos és tényleg előtte megjön. Elméletileg csak nem olyan jó úgy műteni, mert vérzékenyebb egy kicsit az ember.
Nekem négy nappal a műtét jött meg, a doki csak annyit mondott, hogy tegyek be tampont :)
Szia!
Már akkor, 2008 decemberében (műtét után 4 hónappal), kiújult a túltengésem. Már vérvétel előtt gondoltam, hogy gáz van, mert igen akkor is minden tünet jelentkezett. Aztán vissza mentem a veszprémi endokrinológushoz, aki próbálta gyógyszerrel újra beállítani, de különösképpen nem foglalkozott velem, bár azt említette, hogy esetleg szóba jöhet az izotóp kezelés, de nem nagyon bírta egyedül ellátni az osztályt, ezért úgy éreztem, hogy hanyagol, és mivel a gyógyszertől újra jobban lettem, én is hanyagoltam őt. Ha akkor megcsinálta volna az izotóp kezelést, nem nőtt volna ekkorára a pm-em, hogy most meg már valószínű, hogy nem is lesz hatékony a kezelés. Szóval én is elhanyagoltam, de asszem az orvosnak kellett volna talán tájékoztatnia a várható következményektől, és az ő dolga lett volna azt mondani, hogy akkor most izotóp kezelés, és pont. Így utólag már okosabb vagyok, mert áttanulmányoztam a dolgot, és pár orvost már megjártam. A veszprémi endokrinológiát meg nagy ívben elkerülöm, már páran , orvosok is, panaszkodtak rá!!
Köszi a választ, a sebésszel nem akarok kavarni, valahogy úgy vagyok vele, hogy ezt dobta a gép (mármint azt a napot), úgyhogy nem variálok, mert ha ne adj' Isten valami gubanc lenne, akkor verhetném a fejem a falba az olyan gondolatok miatt, hogy "ha az elsőre kiírt napon csinálták volna nem ez történt volna" vagy hasonlók :-D
Megpróbálok a nőgyógyásztól tanácsot kérni, habár nem tudom hogyan lehet így eltolni ha nem szedek fogamzásgátlót :-/ De megpróbálom, idén még úgyis lesz jelenésem nála.
Szia,
tolasd ki a menzeszed a nőgyógyásszal vagy kérdezd meg a sebészed ő nem-e tudja eltolni.Én a helyedben nem kínlódnék még ezzel is ott,lesz épp elég bajod.
Sziasztok!
Megvan a műtétem időpontja: febr.3. Vagyis egyelőre így néz ki. A dolog annyiban problémás, hogy megnéztem most és nekem elvileg febr.1- jén jön meg a mezeszem. Ilyenkor...? Vagy megcsinálják így is? De akkor hogyan cserélem ki a kicserélnivalót, ha alszom utána...?
Na!! Ki merre jár?.-)
Remélem mindenki jól van!
Szia!
Tényleg rég jártál már erre. Már gondoltam, hogy irok egy privit:)
sajnálom, hogy ez lett, bár én is félek tőle. Minden tünettel jött megint? Bár neked már az elején is voltak gondjaid. Műtétet nem javasoltak újra? fogytál is megint?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?