Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok:)
Valaki azt mondta, akit műtöttek, hogy a dokija azt mondta mindenkinek egyforma nagyra vágják, de van akinek reped a bőre.
Hát nekem is fültől fülig vágták, de emiatt nem kell izgulni, mert szépen elmúlik. Nekem szinte alig látszik.
Gyöngyvér, nézd meg a képemet. Nekem is és sokaknak duzzadt volt a műtét után, nekem piros is, kék is, zöld is, lila is. De ez normális. Gondolom ez is attól függ, ki, hogy reagál dolgokra. Én nagyon kékülős vagyok, gondolom nekem ezért lett a nyakam is ilyen. Múlt héten kaptam szurit az sem mindegy ahogy kinéz:)
Rbarso, kérdezd meg a dokit. Angi múltkor azt mondta nem szabad sokat variálni az adaggal. Nekem is ilyen alacsony a TSH-m, de igy jól érzem magam:) Szerintem addig nincs gond, amig jól vagyunk:)
Az az érdekes, hogy az alacsony TSH ellenére, alulműködős tüneteim vannak. Magas koleszterin, magas cukor, hizásra hajlam, lábdagadás, stb.
Sziasztok!
Hétfőn leszek egyhetes műtött.Én úgy látom,hogy a vágás duzzadt egy picit.Nem piros csak meg van duzzadva.Váladékozás már rég nincs.Csütörtökön megyek vissza a szövettanért.Gégészhez holnap elnézek,mert rekedt vagyok.
Nektek a sebetek nem volt duzzadt?
Sziasztok,
nekem 0,007 volt a TSH-m de jól érzem magam,nem kellene mégis csökkentenem a bogyómat?Majd megkérdezem a dokim is.
szia Dina :-)
Nem kaphatok már antibiotikumot, mert nekem van egy másik betegségem is (emésztőszervi) és 2 hete kaptam már egy antibiotikumos kezelést, műtét után is kapni fogok.... szóval a fül-orr-gégész nem merte bevállalni. Csak egy antibiotikumos spray- t kaptam a torkomra, de szerintem használ :-)
Amúgy atsh- d jó alacsony... :-(
Sziasztok!
Megjött az eredményem TSH 0.02 t3 5.55 t4 12.30
Remélem már eltudok menni dokihoz, és rákérdezni, hogy miért nem csináltak nekem még más vizsgálatokat...
Rosszcsillag 2 hét alatt szerintem rendbe tudsz jönni!! Antibiotikumot nem szedhetsz rá??Drukkolok, hogy ne kelljen halasztani!!
Mindenkinek jó éjszakát!!
Köszi a válaszokat!
Hát, remélem én is legalább ilyen "fitt" leszek a műtét után pár órával. :-)
Gondolom a vágások azok egyénfüggők, de mégis milyen nagy lehet?... Ill. a szívócső az mindig külön "lyukba" megy?
Bocs a sok kérdésért, de egyszerűen egy csomó kérdés van bennem.
Sziasztok!
Most úgy néz ki,hogy Kistarcsán lesz a műtétem.
Tud valaki valamit az ottani sebészekről
jól csinálják ott ezt a beavatkozást?
Szia:)
Vérnyomásod jó?
Szia!
Köszi a jókívánságot már van egy dokim,remélem nem
lesz gond a műtétnél és utána tényleg jöhetne már
a gólya.
Minden jót neked!
Ne fél Cooltim, én sem félek és csak pár nap választ el minket egymástól elvileg :-D
Habár tegnap megjártam a fül-orr-gégészetet, ahol megállapították, h még mindig gartagyulladásom van (persze tudtam, m köhögök, fáj a torkom, stb), úgyhogy ha nem jövök rendbe akkor halasztás lesz... de bizakodom, van még majdnem 2 hetem és kaptam Bioparox sprayt (nem biztos, h ez a neve).
Jo reggelt mindenkinek!
A mutet utan mennyi ido utan lehet felkelni kb.? Enni, inni?
Erdekes csajok! En most azt erzem, hogy egyaltalan nem felek... Aztan persze biztos felni fogok majd elotte. :-)
szep napot mindenkinek!
Sziasztok!
Senkit nem katétereznek meg csak maximum akkor ha műtét után egy bizonyos idő után nem indul be a vizelet.Én is délután félnégytől este 10 ig kinlódtam.
Ágytálba, fekve, nem tudtam pisilni,majd a nővér a székre tette az ágytálat,így ültem rá.Megkértem,hogy nyissa már meg a csapot.
Így jött össze,szóltak is ha nem lesz vizelet megkatétereznek.
szia!Budapesten nem ismerek e téren dokit csak onnan délre. Ha van lehetőséged természetesen válassz másikat, felháborító, hogy ezzel kezdte.
Minden jót kívánok a PM műtéthez és utána jöhet a gólya.
Engem nem.
Bár valaki azt mondta, hogy mindenkit katétereznek altatás közben, de én ezt nehezen hiszem el, mert biztos érzünk valamit utána, nem?
Csajok! Akiket műtöttek! Kellett katéterezni a műtét előtt, alatt, közben, után stb.?
Már nincs egy hét a műtétemig... Jaj!!! :-)
Gyöngyvér! Örülök, hogy túl vagy rajta és minden rendben van veled! Mesélj egy picit azért, hog mi volt!!! Köszi!
Üdvözöllek:-)
Köszönöm szépen jól vagyok, A Metothyrinnel októberben leálltam, nem szedem. Előtte már két laboreredményem is jó volt,úgyhogy gondoltam egy nagyot és merészet...tüneteim nincsenek, közérzetem jó, kicsit híztam, illetve visszajött az kg ahonnan indultam. Csak remélni tudom, hogy meggyógyultam és nem jön vissza a túlműködés. Kicsit magasabb a vércukrom, diétáznom kellene. (szénhidrát intolerancia- diétával megállítható és karban tartható).
Áprilisban fogok labort csináltatni, (TSH,T3-T4, vércukor) addig (persze ha nem érzek magamon tüneteket) nem vagyok hajlandó ezekkel foglalkozni.
Te, hogy vagy? Látom Te még mindig a fórum "védőangyala" vagy:-)
Puszilok mindenkit
Szia Kriszy!
Igen szerintem is összejátszanak.A körorvosom fel is fogja hívni mert neki is gyanús.De jó lenne
egy cím és tel.szám.Bp-en bárhol jó lenne.
Beutaló kell-e?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?