Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

12615. 7529edede9
2011. márc. 7. 16:36

Sziasztok,

megvannak a tumormarkereim,egy kicsit magasabbak mint legutóbb de azt mondta a doki nem kell vele foglalkozni,így is a határérték alatt van.

a TSH-m 0,02 lett.

Már több mint egy hete beteg vagyok,jól bedurrantak a nyirokcsomóim és vmi nagyon fáj ott bent de nem tudom mi.

Rólam ennyi röviden,remélem mindenki rendben van.

12614. sofiababy
2011. márc. 5. 17:44

Sziasztok!Édesanyámnak keresek sebészt Debrecenben!

Tudtok Nekem segíteni?Tavaly vették észre neki, hogy teli van a pajzsmirigye göbökkel, a mostani vizsgálaton pedig azt állapították meg, hogy lejjebb csúszott az egész és szivacsos szerkezetűvé vált.A háziorvos a műtétet javasolja.Ezért szeretnék egy lelkiismeretes, hozzáértő orvost találni.Segítségeteket előre is köszönöm!

12613. a0c1361e44 (válaszként erre: 12611. - Rosszcsillag)
2011. márc. 4. 12:15

Most én is visszaemeltem a gyógyszeremet, így már nem fázok:)))

Érdekes, én sem vagyok napozós típus.

Én utálom ezt a gégetükrözést, de én sem tudtam, hogy ez a neve.

Karikák:( Nekem is karikás a szemem a műtét óta, és egyre rosszabb, már szemhéj plasztikán gondolkodok.

2011. márc. 4. 10:39
Ja és a szemem alatt is jó kis karikák (táskák) vannak reggelente... ez is az "alulműködéstől"...??
2011. márc. 4. 10:38

Sziasztok :-)

Igen, ez volt az első a műtét óta.

Fényérzékenységről nem tudok... de most ezt használom, nem mondta senki, hogy vigyázzak a napsütéssel- mondjuk amúgy sem vagyoke gy napozós típus :-D

Hát én voltam többször is gégetükrözésen, de a vicc az egészben az, hogy nem tudtam, hogy az az :-D ezért aztán nem is féltem, tegnap előtt tudtam meg, hogy amit olyankor csinálnak az a gégetükrözés :-DD

Biztos emelnek majd a Letrox adagomon, de nem is bánom, legalább nem fázom majd állandóan. Évek óta nem fáztam, de most bepótolom :-S

12610. a0c1361e44 (válaszként erre: 12607. - Rosszcsillag)
2011. márc. 3. 20:44

Sziasztok:)

Kicsit magas a TSH-d, igy emelni kellene a gyógyszert, az is rendezi a hangot valamelyest:)

Örülök, hogy jókat irogatok:))))

A zeraderm krémtől nem lesz fényérzékeny az ember?

12609. eandi78 (válaszként erre: 12607. - Rosszcsillag)
2011. márc. 3. 20:24
Nekem rá volt írva a zárómra, hogy 6 hét múlva gégészeti kontroll, de nem mentem. Sebész annyit mondott, ha nincs gond a nyeléssel nem muszáj mennem. Hangommal egyátalán nem volt gond. Akkor még nem is voltak kellemes élményeim gégészetről. Azóta változott, de ha tükrözésre kellene mennem biztos remegne a lábam:)))
12608. 7529edede9 (válaszként erre: 12607. - Rosszcsillag)
2011. márc. 3. 18:18
Lehet,h egy kicsit emelni kell majd a hormonadagodon.Ez volt az első vérvétel a műtét óta igaz?
2011. márc. 3. 16:53

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, én is bevettem reggel. Pont úgy logikáztam, ahogy Irisz leírta :-)

Cooltim: erre a Zeraderm nevű krémre, vagyis a tájékoztatójára az volt írva, hogy régi hegeket is lehet eredményesen kezelni vele.

Amúgy meg is lett az eredményem:

TSH 6,34 (ref.tart: 0,4- 4,0)

fT4 16,3 ( ref.tart: 11,5- 22,7)

fT3 3,5 (ref.tart: 2,8- 6,5)

Zsazsa: nem tudom, hogy kell- e mindenkinek gégészetre menni, nekem sem mondta senki, csak nem volt jó a hangom ezért mentem el. Mint kiderült, jobb is, habár nem mondtak többet mint amit Irisz ajánlott :-D (de könnyebb lettem egy kis pénzzel...)

12606. majean (válaszként erre: 12601. - Rosszcsillag)
2011. márc. 3. 15:18
Ugyanúgy veszem be minden nap, reggeli előtt legalább egy órával és amikor vérvételre indulok akkor is.Megkérdeztem az orvosomtól és így ajánlotta. Épp ma voltam én is vérvételen.
12605. cooltim
2011. márc. 3. 14:36

Sziasztok!

Reg voltam, eltuntem.

Rosszcsillag: szep a sebed! Nekem is hasonloan nez ki, meg talan a nagysaga is ilyesmi. :-) en nem kenem meg semmivel. Az a 6000 ft.- os krem, amit irtal, az jo esetleg mas sebre is gondolom. A kislanyom halantekanal van gy maras. Felek, hogy ott marad. Szerinted arra is jo?

En jol vagyok! Tegnap volt vervtelem es hetfon megyek kontrollra, hogy az elmult egy honap alatt mi valtozott, eleg - e ugye a hormnpotlas. Hat, kivancsi leszek.

Akik a mutet elott allnak, azoknak uzenem, hogy batorsag, siman tul lehet elni! En nem gondolok vissza rossz gondolatokkal sem az altatasra, sem a labadozasra! :-)

szep napot mindenkinek!

12604. Zsazsa15 (válaszként erre: 12600. - Rosszcsillag)
2011. márc. 3. 12:26
Kosz hogy drukkolsz nekem remelem hamar rendbe jon a hangod de miert kell jarnod gegeszhez? vagy mutet utan mindenkinek kell nekem ezt meg nem emlitette senki!!
12603. 7529edede9 (válaszként erre: 12602. - A0c1361e44)
2011. márc. 3. 08:46

Sziasztok,

én is az első verziót támogatom, mindig beveszem vérvétel előtt.

12602. a0c1361e44 (válaszként erre: 12601. - Rosszcsillag)
2011. márc. 3. 07:52

Sziasztok:)

Megoszlik ebben is az orvosok véleménye.

Van aki szerint a hormon szedése biztosítja a hormonszintet, így csak ez esetben látható, hogy a hormont megfelelő adagban kapja a beteg (én ezzel értek egyet), de van olyan orvos aki szerint pont a hormon bevétele miatt nem mutatja meg a valós hormonszintet a vizsgálat. Ez utóbbit azért tartom butaságnak, mert nekünk a gyógyszer adagunkkal kell jól működnünk nem pedig anélkül, így ha nem vesszük be, ugyan nem tud kiürülni a szervezet ilyen hamar, de szerintem nem a valós képet mutatja.

2011. márc. 3. 00:22
Azt elfelejtettem megkérdezni Tőletek, h amikor vérvételre mentek akkor előtte beveszitek a hormonpótlót vagy nem? Mert én holnap reggel megyek (vagyis ma reggel...) és ezt nem tudom. De sztem beveszem, gondolom addig itt már nem lesz nagy zsongás :-D
2011. márc. 2. 19:58

Zsazsa, segít a kispárna, a fejed alá tudod úgy igazítani műtét után, hogy kényelmes legyen. Azért nem lesz könnyű ám a fejedet még tartani sem (vagyis nekem ezért volt jó, hogy vittem magammal). A másik, ami nekem sajnos nem volt de örültem volna, a szívószál. Sokat segített volna ha van, mert én nehezen nyeltem egy kicsit...

A mai gégészeten megtükröztek újra, a bal oldali hangszalagom már mozog, de renyhébben mint a másik. Azt mondta az orvos, h pár hónap és rendbejön, de ne erőltessem ha érzem, hogy nehéz beszélni akkor ne beszéljek. De azért használjam :-)

Gyöngyvér: letelt a 6 hét? :-(

Ja és Zsazsa, én írtam egy komplett élménybeszámolót az altatásról, műtétről, nem is olyan régen. Olvasd el, abban leírtam, hogy ÉN hogy' visletem. :-)

majd drukkolok Neked :-)

12599. Gyöngyvér 55 (válaszként erre: 12591. - Rosszcsillag)
2011. márc. 2. 18:43

Sziasztok!

Mi volt a gégészeten?

Én is már hétfötől megyek dolgozni,a hangom sajna nem okés.

Na meg a porckorongsérveim szarakodnak.

12598. Zsazsa15
2011. márc. 2. 12:46
Sziasztok szep napot mindenkinek olvasgattam itt a forumon egy kicsit es lattam hogy ajaljatok a kisparnat az miben segit vagy a korhazban nem adnak parnat??Mostmar szamolom a napokat 25-ig mar nincs olyan sok remelem konyen tul leszek rajta es nem lessz semmi gubanc de erdekes hogy van amikor cseppet sem felek aztan meg szinte rettegek hogy mi lessz velem!!!!Rosszcsillag megneztem a kepet amit feltettel nagyon szep a heged remelem az enyem is ilyen szepen fog gyogyulni ha bar van egy vakbelmutet utani sebem az eleg csunyacska ja es vakbel mutetnel nagyon sokat rokaztam vajon most is igy lessz ???ti hanytatok altatas utan???Puszika mindenkinek!!!
2011. márc. 2. 12:04

Én allergiás vagyok a körömvirágra, úgyhogy nálam az kilőve :-)

Amúgy a contraktubex (nem tudom hogy' kell írni) jóval olcsóbb azt hiszem. Meg van a La Roche- nak valami Cicaplast (hehe, de tényleg ez a neve, gyógyszerész ajánlotta) nevű, az a 2 között van árban. Esetleg nézz utána Rbarso...!

kittike: engem már a kórházból, a műtét után 2 nappal úgy engedtek haza, h 100 mikrogramm Letroxot szedtem. Azóta is, majd kedden kiderül mi az ábra. Sztem kevés, mert alulműködős tüneteim vannak.

Lányok: szed vagy szedett valaki fogamzásgátlót? Befolyásolt a műtét BÁRMIT ezzel kapcsolatban akármilyen szempontból?

12596. kittike23
2011. márc. 2. 11:43
Rosszcsillag te már iszol hormonpótlót?
12595. kittike23 (válaszként erre: 12593. - Rosszcsillag)
2011. márc. 2. 11:42

Én nem értek hozzá h ez milyennek számit, de én laikusan azt mondom h 3 hetes vágásként ez szépen gyógyult. Bevállalnám már én is ha ilyen képet tehetnék fel :)

Én már előre elgondoltam h körömvirágkrémmel fogom kennni a heget (de még a műtét időpontja sincs meg :D ) házilag készitettem, egy gyógynövényes könyv alapján.

Én lelkesen várom a további képeidet is a vágásról.

12594. 7529edede9 (válaszként erre: 12593. - Rosszcsillag)
2011. márc. 2. 11:20
Ez tényleg húzós:(
2011. márc. 2. 11:18

6000 Ft volt a 15 grammos. De nem kell belőle sok. Viszont azt írja, h 4-5-6 hónapig kell kenegetni a legjobb eredmény elérése érdekében.

Kittike, ma csináltam egy kéept a nyakamról, fel is raktam a képeim közé. Ilyen a 3 hetes heg, azért fénylik mert reggel bekrémeztem. Amúgy valahogy 3D- ben kevésbé látszik sztem, mint a képen. :-) Jah, és nekem nagy volt a pmirigyem, nagy a vágás is.

12592. 7529edede9 (válaszként erre: 12591. - Rosszcsillag)
2011. márc. 2. 10:54
Mennyi volt a krém? Én is gondolkodom rajta mert azt írja,h a régi heggeket is szépíti.
2011. márc. 2. 10:49

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, csak azt akarom írni, hogy tegnap elkezdtem kenni a sebem, hogy szép legyen. Zeraderm- et ajánlottak rá, elég húzós az ára, de azért megvettem... ismeri valaki?

Holnap megyek vérvételre, kedden pedig endokrinológushoz. Jah, és ma délután gégészetre, habár mintha javulgatna a hangom... vagyis úgy érzem :-)

(itthon nehezen gyakorlom a verseket meg a hörgőgyakorlatokat, mert a kutyám mindig megugat, meg hülyének néz közben :D)

12590. 7529edede9 (válaszként erre: 12589. - Kittike23)
2011. márc. 2. 10:02

Sztem a vágások 90%-a egy idő után szinte észrevehetetlen,kivételek akadnak,mint pld.én:((

De nekem keloidos hegesedésre van hajlamom,gondoltam,h így lesz a nyakamon is.

12589. kittike23
2011. márc. 2. 09:23

Nagyon szépen köszi a bátoritó szavakat és h ti is azt irjátok h jól teszem h hajlok a műtét felé.

Nelli gratulálok a babához! :)

Nem is gondoltam volna h a heg ilyen gyorsan elhalványul, ez remek :) Azt hittem az örökké intenziven fog látszódni (én naiva).

12588. nellibaby (válaszként erre: 12584. - Kittike23)
2011. márc. 1. 21:19
Szia,ha a dokid indokoltnak látja a műtétet,akkor csináld végig.Nekem volt benne egy hideg göb(csökkent működésű terület) ami nőtt kb. fél év alatt,aztán megműtöttek.A pajzsmirigyem kb. 80 %-át kivették.Utána nem lehetett beszélni,erőltetni a hangomat,ill.hánytam az altatószertől,ami nem volt vmi jó,de ezt leszámítva gyorsan helyrejössz belőle.Max 3-4 nap kórház.A műtét után gyógyszert állítanak be,mert a maradék mirigyet serkenteni kell a hormontermelésre,hiszen a pajzsmirigy rengeteg mindent befolyásol,szabályoz.6 évvel a műtét után vállaltam kisbabát,a terhesség simán zajlott,TSH értékeket talán 3-szor nézték,végig szednem kellett a gyógyszert,amit kaptam.Nagyon fontos hogy a terhesség és szoptatás alatt is szedni kell a beállított gyógyszert,mert a babának is szüksége van a hormonokra!!Azóta is kontroll fél évente,és ennyi.A gyerekem makk egészséges,semmi gond.Szóval ettől ne tarts.A heggyógyulás egyéni,van akinek 6-8 hónap alatt teljesen láthatatlanná válik,nekem kb. 2 év után halványult el és vált bőrszínűvé a hegem,de mostmár nem látszik,csak ha közelről nézi valaki.Remélem segítettem.
12587. 7529edede9 (válaszként erre: 12586. - Kittike23)
2011. márc. 1. 18:35

Szia,

szövettan az mindig van.

Jól tetted,h hajlasz a műtétre,úgy gondolom rajtad is már csak az segít,nem kell húzni az időt főleg a baba miatt is.

12586. kittike23
2011. márc. 1. 18:26

Még valami eszembe jutott :)

Szövettant mindenkinél csinálnak?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook