Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok!
Dokikerdes:
nekem volt egy endokrin dokim 2008- ban. Hozza kerultem ismeros altal, amikor kiderult a betegsegem. O a Szt. Imreben volt. Egy hetig kezelt a korhazban, aztan hozza jartam kontrolra mindaddig, amig be nem ragtam ra. Szeptemberben derult ki a betegsegem es novemberben megtudtam, terhes vagyok. Volt ijedtseg, de azert hamar kiderult, minden rendben van/lesz. Ez az endokrin dokim felhaborodva kozolte velem, h mennyire felelotlen vagyok, amiert teherbe estem es mit kepzelek stb. Egyebkent a korhazbansemmit nem mondott a betegseemrol, hiaba kerdezgettem. Azt mondta, szedjem a gyogyszert es kesz . Tehat nem vilagositott fel semmirol . Azaz arrol sem, h esetleg vedekezzunk. Azt sem tudtam eszik e, vagy isszak a pajzsmirigyet, nemhogy annak betegseget. A netrol probaltam tudakozodni rola. No, ekkor otthagytam azonnal, kijottem, bevagtam magam mogott az ajtot, se szo. Se beszed.
Ekkor kerultem a mostani endokrin dokimhoz. O is ismeroson keresztul lett. Mikor megtudta, h terhs vagyok, kozolte, semmi gond, csak oda kell figyelni. Azaz nem rezelt be! Ketdeztem maganrendeleserol (tudtam, h van neki), de azt mondta, h felelsleges nekem oda jarnom, o szivesen kezel TB alapon a korhazban. Mar ez is szimpi volt nekem.
Sosem kert penzt, havonta csinaltatott vervetelet es figyelt ram! Amikor megszuletett a kislanyom EGESZSEGESEN, akkor adtam neki penzt. Aztan most a mutet utan adtam neki ujra. De magamtol, nem kotelezoen. Megerdemli! A sebeszemet is o ajanlotta es egy irto jofej, jo szakembert ajanlott. A sebesz sem kert penzt, annyit adtam, amennyit gobdoltam...
Csak gondoltam, megosztom veletek en is ezt. Van ilyen is!
Így legyen ötösöm a lottón!:)
Sajnálom de tudtam!
Én sem értem Bigdigidet min bántódott meg:(
Helló! Ha olvasol nem megsértődni és gyere!
Biztos tombolnak a hormonjai.
Sziasztok:)
Én eddig azt hittem, hogy ilyen bőr elváltozás csak a PCOS-nak van. Remélem jól gondolom.
Nekem a sebeim nehezen gyógyulnak és igy. Van egy égési pöttyöm, amit már 1 éve hoztam össze és nekem sokáig barna folt marad a sebek helyén.
Nem függhet vajon össze a fényérzékenységgel? Én, amióta olyan ramatyul voltam, azóta a napot sem birom. Azt hiszem 2007. nyarán volt utoljára a lábam barna:)
Nem értem én sem Bigdigit. Remélem csak múló rossz hangulata van:)
Nekem is szokott ilyen lenni...
Ilyet én sem hallottam még.
A másik témára visszatérve, szerintem senki sem akarta megbánatni. És nem is értem miért bántódott meg. Azért sajnálom.
Sziasztok!
Most jöttem meg az endokrinológustól. "Csak" 3 órát ültem a soromra várva.... :( Letroxot írt fel, az első héten 50, utána 2 hétig 75, és a 4. héttől 100-at kell szednem. + a citrocalcium és az alfa d3. Azt mondta szép a sebem.. :)
Képzeljétek mit láttam. A váróban ült 1 néni és azt hittem először, hogy néger... csak amikor jobban megnéztem, akkor tűnt fel, hogy csak az arca és a dekoltázsa ilyen. Nem is igazán foglalkoztam vele, mert még az asszisztenssel beszélgetett, hogy műteni kell a pm-ét. Amikor kijöttem a dokitól, akkor már mások ültek a váróban és egy másik néninek is nagyon sötét volt az arca (neki "csak" az orra és az arca 1 része.)Ő is pm beteg volt. Ti tudtok valamit ilyen tünetről?????? Ledöbbentem.. A pm okozhat ilyet, hogy valakinek nagyon sötétbarna lesz az arca, de olyan sötét, hogy a mellette ülő roma nő (pedig jó sötétbőrű volt az is) fehérnek látszon??????
Nem igazán értem azt a hozzászólást...
Azért van ennek másik oldala is, de fölösleges vitatkozni, mindenki olyan orvoshoz megy akiben megbízik.
Negyedévente a 4e Ft az kibírható.
Nekem félévente kell járni kontrollra,közbe iktatok egy vérvételt,ennyi.Lehet nem ártana,h gyakrabban rám nézzenek de így legalább nem foglalkozok magammal.
Bigdigitnek már egy újabb wellness hétvégére van szüksége úgy érzem:))
Én 3 havonta járok magánrendelésre. Mindig van labor és uh, és persze vérnyomás, súly, szívhang... mindezért 3 havonta 4 ezret fizetek. Azért éves szinten nem hiszem, hogy olyan sok 16 ezer ft erre.
Rbarso: Bigdigit valszeg berágott, biztos túlérzékeny a hormonális változások miatt :-) (ott a mosoly, de nem azért, mert viccből írom)
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?