Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pajzsmirigy alulműködés a terhesség első heteiben fórum

Pajzsmirigy alulműködés a terhesség első heteiben (beszélgetős fórum)


29. XDBeaaaXD (válaszként erre: 28. - Eni86)
jan. 12. 09:08

Szia,

Mi lett a babáddal? Egészségesen fejlődik? Legjobbakat 😊

28. Eni86
2015. aug. 19. 20:04

Megjöttek az eredményeim, itt 8 hetes terhes voltam:

TSH: 0,14mU/l (0,3-4)

FT4: 11,1 pmol/l (11,5-22)

FT3: 5,7 pmol/l (3,5-8,1)

27. Eni86 (válaszként erre: 26. - Moa33)
2015. aug. 19. 19:58
Szia! Nálam úgy kezdődött, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót, amit 6 éve szedtem, és nem akart megjönni a menzeszem(1 évig egyáltalán nem jött meg), így elmentem először nőgyógyászhoz, mert sejtettem, hogy PCO szerű valami lesz az én bajom, ami persze beigazolódott, mivel nem volt ciklusom, gyűltek a meg nem érő tüszők a petefészkemben. Ezután a háziorvosomhoz mentem, aki csak TSH-t volt hajlandó felírni, ft4-et, ft3-at nem, még úgy se, hogy elmondtam mi a bajom. Szóval sosem tudtam meg, hogy mennyi volt kezdetben az ft4 és ft3 értékem. Egy szegényes TSH eredménnyel és a nőgyógyász által írt PCOS lelettel mentem az endokrinológushoz, aki azonnal letrox kezelést írt. Már az 50-es letrox is durván levitte a TSH-m. Pajzsmirigy UH volt, de már csak tablettaszedésnél, egy 4 mm-es echoszolid képletet találtak, a bal lebenyen, ami 1 év múlva sem változott. A pajzsmirigyem mérete normális. TPO nézése fel sem merült a dokiban. Én amúgy az agyalapi mirigyre is gyanakszok, mivel a prolaktinom mindig magas, míg TSH gyakorlatilag nem úgy termelődik mint kéne, lehet a fogamzásgátló tett be a hormonrendszeremnek. Gondolok itt adenómára, prolaktinómára.
26. Moa33
2015. aug. 19. 18:00

Eni

Furcsa, hogy ilyen alacosny TSH-nál, ami már túlműködésbe átcsapó érték a T4-ed ilyen kevés. Amikor 1,9 volt a TSH-d, amire gyógyszert írtak, mennyi volt a T4?

AntiTPO szintet néztek-e Nálad? MErt nem mindegy, hogy autoimmun eredetű-e a pm alulműködés vagy sem...

Pajzsmirigy UH volt mielőtt felírták a gyógyszert?

Az rendben volt?


Majd írd meg, hogy mi újság, és gondolj arra, hogy midnen rendben lesz.

25. Eni86
2015. aug. 14. 19:56
Képzeljétek el, írtam hogy hétfőn voltam vérvételen. Anyum ment be a vérképemért, mert dolgoztam(és ez a szerencséjük). 7 kémcső vért vettek le tőlem ebből 3 kuka lett, mert valami ,,mucsaröcsögei" fenetudja milyen orvost jelöltek meg beutaló orvosként az én endokrinológusom helyett. Persze hogy jött a nagy ámélkodás hogy mit kerestem ott és miért írt fel teljesen más szakhoz tartozó vizsgálatokat az az orvos? És mivel mentegették magukat??? Hát hogy teljesen ugyanolyan papírra nyomtat az én orvosom, mint a mucsaröcsögei kukalógus. Hozzáteszem már 3x vettek tőlem tévesztés miatt vért. Az amúgy bunkón viselkedő, ilyenkor angyalian kedves vérvételisek legutóbb az áramszünet miatt nem írták le, hogy nem viccből csapoltak tőlem 4 üvegcse vért, hanem a 2 órás inzulint is meg kéne nézni. Hát sajna a lényeg lemaradt. Van jó hírem is, megjött az általános vérképem ami meglepően jó lett. Én mindig vérszegény vagyok, de most a vasam több mint jó, majdnem a felső határnál van. A vérzsírszintem és koleszterinem ami anno a pajzsmirigy alulműködésem miatt magas volt most a tökéletes kategóriában van, szóval úgy gondolom nincs olyan vészes pm alulműködésem, de ez majd pár nap múlva kiderül.
24. syria (válaszként erre: 22. - Eni86)
2015. aug. 12. 20:49

Ez valami katasztrófa. :(

Csak azt tudom mondani: türelem, kitartás, és legfőképpen ne hagyd magad!

23. Eni86
2015. aug. 12. 19:50
Az a fura, hogy magaskockázatú terhesnek írt be és még se foglalkozik velem csak a 12. hét után.
22. Eni86
2015. aug. 12. 18:58
Nézd könyörögtem a nődokinak, hogy terhes vagyok, fertőzésem is van, fogadjon előbb, és erre azt mondta, sajnálja, de nem tud előbb vállalni, és nem csak róla van szó, a környékünkön akármelyik doki ilyen, már próbálkoztam többnél is. Ma felhívtam a labort, hogy kész lesz e péntekre az ft4 ft3 vizsgálat, mert nagyon fontos lenne, hétfőn voltam vérvételen, mire a csaj undokan beleugatott a telefonba, hogy honnan tudja ő azt, valamikor 5 nap valamikor 6 valamikor 7. És köszönés nélkül lecsapta a telefont.
21. 388b941089 (válaszként erre: 14. - Msmonesz)
2015. aug. 12. 16:48

Miért olyan sokára vették észre??? :O

A gyereket nem tesztelték pmre születése után? Az enyémet igen!

20. 388b941089 (válaszként erre: 5. - Eni86)
2015. aug. 12. 16:46
Ilyen nincs. Ha terhes vagy azonnal előre vesznek minden vizsgálatnál. Velem is ez volt mikor a kislányomat vártam.
19. pk86 (válaszként erre: 18. - Eni86)
2015. aug. 12. 13:34
Egy enyhe eltéréstől nem lesz baja a babának, ahhoz komoly, kezeletlen alulműködés kell, hogy tényleg károdítsa a magzatot.
18. Eni86
2015. aug. 12. 07:27
Mielőtt elkezdték kezelni 1,9 volt a tsh-m. Azért működik alul mert nekem nem termelődik elég ft4 és ft3 amit a pm termel. A TSH-t az agyalapi mirigy termeli nem a pajzsmirigy, nem mérvadó azt mondta a doki, hogy ettől még alul működésem van. Mielőtt elkezdett kezelni 1 évig nem volt ciklusom a letrox hozott rendbe.
17. 514e1e4047 (válaszként erre: 1. - Eni86)
2015. aug. 11. 22:42

Jól tetted, hogy emelted a gyógyszert, valószínű ennyi elég is lesz. A terhességgel azonnal romlik a Tsh. Az igazi gyerekagyromboló pajzsmirigyalulműködés nem itt kezdődik, emiatt nem kell aggódni. Makk egészséges gyereked lesz.


Üdv, egy másik PM beteg.

16. pk86 (válaszként erre: 14. - Msmonesz)
2015. aug. 11. 22:27
Neked mennyi volt a TSH, amikor kiderült?
15. pk86
2015. aug. 11. 22:26
Alacsony TSH valóban pajzsmirigy túlműködést jelent, tehát neked az van! Nekem a terhesség első vérvételekor vették észre, hogy enyhén alulműködik a pajzsmirigyem (TSH=4,2), ezért gyógyszert írtak fel, de annak is kellett pár hét, hogy beálljon a megfelelő szintre. Én is aggódtam a netes böngészést követően, de a gyerekem teljesen egészséges.
2015. aug. 11. 22:22
Szia!Tudom mit érzel de ne aggódj. Nekem a tizen valahanyadik héten derült ki azonnal elkezdték kezelni. A doki azt mondta hogy lehet hogy nem lesz szín 5-ös tanuló de ennyi. Nem lesz retardált meg ilyenek. Azóta 11 hónapos okos ügyes baba! Nem lesz semmi baj hidd el.
13. Hunny
2015. aug. 11. 22:08
Ne aggódj, a túltermelés szerintem jobb mint az alul, de haladéktalanul keress fel egy másik endomókust, pláne ha a mostani nyaral. Olvasd el a letrox betegtájékoztatóját, kutakodj kicsit neten, és szerintem hamar rá fogsz jönni h valamit nagyon elnézett a dokid.
12. Hunny (válaszként erre: 1. - Eni86)
2015. aug. 11. 22:02
Azonnal keress másik orvost! Neked túl műkődik a pajzsmirigyed, és a letrox alul működésre van!!! Tudom, mert nekem alul működik és a letrox gyönyörűen beállította! Nem csoda, hogy rosszabbul vagy tőle! Nekem egyébként azt mondta az endikrinológus h a baba miatt a 8-10. héten növekszik a pajzsmirigy igénybevétel, akkor kell hozzá mennem.
11. syria (válaszként erre: 10. - Eni86)
2015. aug. 11. 21:01

Megértem az aggodalmadat, de nem kellene mindjárt a legrosszabbra gondolni.

Egy biztos: a pajzsmirigy a szervezet karmestere. Azt kell rendbe tenni, s utána minden rendben lesz.

10. Eni86
2015. aug. 11. 20:00
Attól tartok, hogy szellemileg visszamaradott lesz :(
2015. aug. 11. 19:59
Tehát nem szedtem annyit, amennyit anno felírt a doki.
8. Eni86 (válaszként erre: 6. - 0c7adf8ee7)
2015. aug. 11. 19:58
Mivel közvetlen a terhességem előtt alacsony volt az ft4 szintem, a doki meg azt mondta valószínűleg emelni kell majd. A doktor úr nem tudta, hogy én vagyok az aki nem bírta szedni a 100mg letroxot mert én hülye ezt nem mondtam el. Érted?
2015. aug. 11. 19:53
Valaki aki hozzá tud szólni az eredményeimhez? Vagy aki volt hasonló helyzetben?
6. 0c7adf8ee7 (válaszként erre: 1. - Eni86)
2015. aug. 11. 19:52

Emelted az adagot utomatikusan :(

A többi meg feltételezés.

Friss eredmény meg még nincs.

??

2015. aug. 11. 19:51
Jelenleg sehogy a 12. hétig nem is akar találkozni velem a nődoki, az endokrinológusom nyaral, majd csak 2 hét múlva lesz, de beszéltem vele telefonon. Most egyelőre megnézem az eredményeim, amik csak jövőhétre lesznek kész.
2015. aug. 11. 19:48
Így az eredményeidhez nem tudok szólni, én pm túlműködéssel vittem végig a terhességet. Folyamatosan jártam endrokinológushoz, és genetikai tanácsadóba. Téged hogy ellenőriznek?
3. Eni86 (válaszként erre: 2. - Baba3435)
2015. aug. 11. 19:42
Nem a gyógyszerrel van gondom, hanem hogy úgy estem teherbe hogy az ft4 szintem alacsonyabb volt mint kéne.
2015. aug. 11. 19:33
nem ismerem ezt a gyógyszert ,én terhesség előtt is 11 éve már euthyrox 100-at szedtem most erhesség alatt 150-et a tsh, 1,240 most már nem nézik majd szülés után 125-kel szednem és majd novemberben kell mennem vérvételre 36+3 hetes
2015. aug. 11. 19:23

Annyira aggódom miatta! Nem terveztük a babát, 9 hetes terhes vagyok. Járok endokrinológushoz, de nem bírtam szedni az általa felírt adagot, kevesebbet szedtem, mert sokszor erős szívdobogást éreztem. Hétfőn voltam vérvételen. Bár még nem jött meg az eredményem ma automatikusan emeltem letroxot 75-ről 100 mg-ra. T3 rezisztenciám is van így szedek Trijodthyronin Sandozt is. A prolaktinom a felső határérték körül mozgott nagyobb dózissal is. Közvetlen a terhességem előtti értékeim, amik valószínűleg most rosszabbak lesznek:

TSH: 0,02mU/l (0,30-4,0)

FT-4: 10,6pmol/l (11,5-22,0)

FT-3: 7,0pmol/l (3,05-8,1)

Prolaktin: 583,40mU/l (102-496)


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook