Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják recept

Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják recept

A Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják hozzávalói:
4-5 db. szép feket padlizsán
olaj,2 db.tojás,só,bors
1 fej hagyma


A Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják elkészítési módja:
1 tojás keményre főzünk,a sárgáját kiszedjük, villával simára nyomkodjuk majd hozzáadjuk a nyers tojás sárgáját.Lassan,szinte csöpögtetve adjuk hozzá az olajat,folyamatosan kevergetjük.Amig majonéz lesz belőle.Ha elválik az olaj a tojástól,egy kevéske mustárral helyrehozzuk. A padlizsánt lángon(akár grill sütön is,vagy gáz fölött) megsütjük,amig érezzük hogy a héja levállik,folyamatosan forditani kell,ne égjen meg. Amikor átsült hideg viz alatt gyorsan letakaritjuk az elszenesedett héját. Egy FA késsel apróra megvágjuk.sokáig kell hagyni kicsöpögni a levét.Ha lehet akár 1 napot is. Egy tálba tesszük a házi majonézt,a jól kicsöpögött padlizsánt,az apróra vágott hagymát és jól össze kavarjuk.A legjobb botmixerrel.Nagyon krémes lesz. Friss kenyérrel és paradicsommalISTENI

Fontos,hogy mindenképpen fa eszközzel daraboljuk,mert a fémtől bebarnul.
Ha van botmixer,akkor nem is nagyon kell apróra darabolni fakéssel.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsánkrém, ahogy erdélyben csinálják elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook