Óvoda- gondok... (beszélgetés)
Kiscsoportban nálunk is "csak" annyi volt, hogy a csoportszobában feldíszítettek egy sarkot, asztalt, székeket tettek oda és mikor mentem értük oda leültettek, megkínáltak keksszel, majd közösen elmondtak (ikrek) egy betanított rövidke verset + még kis kézzel készített ajándékot is kaptam:)
Jó idő volt, addig a többi gyerkőc kint volt az udvaron. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás:)
Ezzel én is így vagyok. Mondjuk nálunk a kiscsoportosok tanultak verset, de nem az egész csoport előtt kellett elmondani, hanem az anyukának, amikor jön érte az oviba. :)
Viszont én sem tudom, hogy sok esetben péntekenként mindenki haza tudja vinni ebéd után vagy 3 órakor a gyerekét??? Hol vannak a dolgozó szülők? Nálunk szünetek előtti pénteken délben haza kell menni.
Néha már magam sem tudom, hogy én vagyok túl nyafis, vagy valóban érdekes a mai óvodák működése?!
Volt már pár dolog, ami piszkálta a csőrömet az oviban, de a délelőttre rakott Anyák-napja, ahova a nagymamák sincsenek meghívva, kiverte a biztosítékot.. aztán másik oviból azt hallottam, hogy ott a kiscsoportosoknak nem tanítottak semmit Anyák-napjára, ők csak ott voltak, de nem szerepeltek, meg állítólag amúgy sem tanítanak nekik verseket a legkisebbeknek (ez hál'istennek nálunk nem így van legalább)...
Én inkább azt nem értem csak részben, mert oké, óvónőnek is van családja, sietne hozzájuk haza, de 5ig van ovi, fura nekem a 3 órára időzített program, amire mindig el kell kéretőznöm melóból..
aztán pedagógus nap, meg ilyen meg olyan napok- alkalmak miatt adott napon ne vigyük a gyereket oviba, oldjuk meg az elhelyezését... ezt dolgozó, illetve 200 Km távolságban lakó nagyival nehéz megoldani, korlátozott számú szabadságok mellett, ami pedig van, gyakran érzem úgy hogy az ovi rendelkezik a szabimmal... gondolkoztam váltáson... de máshol sem biztos hogy jobb lenne...