Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ötvenen innen, és túl....bárki fórum

Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
29539. gotinagyi
2021. júl. 17. 12:30

Sziótok. Az éjjel nagy volt a mozgás felettünk, dörgött, villámlott, s egyfolytában esett az eső. Most is esik, kisebb nagyobb megszakítással.Időnként dörög, s délelőtt nem volt az utcánkban internet.

Remélem, ahol kellett, esett csendes eső. Ja, és Rába, Rábca, Mosoni -Duna nagyon megnőtt a víz magassága.

A jó erkölcsöt megrontja a gonosz társ.

Pál apostol

29538. csemár
2021. júl. 17. 06:55

Jó reggelt, Gotinagyi!

Tartalmas, szép napot kívánok!

29537. gotinagyi
2021. júl. 16. 07:46

Sziasztok. Nagyon örülök, hogy vagytok, s nem kell monológot mondanom.

Amikor ezt a fórumot megnyitottam, örömmel mondhatom, hogy sokan voltunk. Találkoztunk is az ország minden részébő, az alföldön, egy társunknál. Aztán nálunk is volt tartva....s szép lassan elmaradtak. Nem tudom miért. Igaz, 1 darabig én is itthagytam, de egy társam rám írt. Azóta minden nap irogatok. Remélem, sokan olvassák, ha nem is írnak.

DE azért jó lenne. ha néha jeleznék, hogy vannak.Van akivel megmaradt a barátság, s aki nagyon a szívemhez nőtt azóta.Igaz barát lett.

Amúgy általános óta 4-en voltunk lányok, akik évente találkoztunk.Sajnos 1 társunk meghalt.

De amikor hárman találkozunk, olyan, mintha tegnap találkoztunk volna.

Legyen szép napotok...is...

"Előbb mindig a mosoly ébred,

azután én is felkelek.

Mert mosoly nélkül nem indulnak,

nem kezdődhetnek reggelek.

Küldök neked, mert van még bőven,

örülj neki, ha megkapod.

Kívánom mától így induljon,

mosolytól fénylőn, a napod!"

(Aranyosi Ervin)

29536. csemár (válaszként erre: 29531. - Gotinagyi)
2021. júl. 16. 04:22

Szervusz, Gotinagyi!

...Most itt nálunk dörög-villámlik. Azaz valahol a messzeségben (még), mert elég sokára dörren meg az ég a villanás után. Jó lenne, ha nem is jönne közelebb! Egy csendes eső azonban lehetne!!!

Köszönöm a szép idézetet ezúttal is!

Elgondolkodtató...

A halált emlegetni a családtagjaidnak - ezek szerint - MÉG korai... Akik azt szeretnék, hogy sokáig együtt legyünk még, azokat az elválás gondolata felzaklatja, nem vitás.

Tartalmas szép napot kívánok mára is!

29535. Napsugár8 (válaszként erre: 29534. - Gotinagyi)
2021. júl. 15. 10:53
Én tegnap voltam úgy, hogy szinte vitt a fejem, és egész nap szerettem volna aludni, tisztességgel nyűgös voltam. Egész biztosan az időjárás teszi. Igyál sokat, a napi 2,5-3,0 liter víz/tea minimum. Nagyon vigyázz magadra. Ne csinálj semmit, hidd el nekem, a munka megvár. Legyen szép napod.
29534. gotinagyi (válaszként erre: 29532. - Napsugár8)
2021. júl. 15. 08:17

Azt hiszem, már 1 időre elég az eső, elég ha gyengéden éjjel esik. Most tele vagyunk. Fülledt, párás a levegő.Nem tudom mi van velem, állandóan fáradtnak érzem magamat. Talán ettől az össze-vissza időjárásától is.

De minden nap úgy kelek fel, hogy tartalmas, nyugodt napom lesz.

29533. gotinagyi
2021. júl. 15. 08:12

Szép jó reggelt kívánok.

Az eltiport nemzet újjá születik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.

Kossuth Lajos

29532. Napsugár8 (válaszként erre: 29531. - Gotinagyi)
2021. júl. 15. 07:15

Szervusz Gotinagyi!

Hogy vagy, javul már az idő felétek?

Végre több hét után az éjjel mi is kaptunk egy kis esőt. Három eresztésben locsolt meg minket, nagyon kellett már. A hőmérséklet nem igazán esett vissza, kezd már fülledtté válni a levegő. De legalább már nem porzik a járda. :)

29531. gotinagyi
2021. júl. 14. 07:27

Sziasztok, Lányok!Nagyon jó idézeteket hoztatok!

Én egyébként már évek óta úgy élek, mintha az utolsó napom lenne. Gyerekeimet az őrületbe kergetem, amikor a halálról, az elmenésről beszélek nekik, s az unokáknak. Annyira hozzátartozik az élethez.Nem értem miért félnek róla beszélni.

Most nagyon besötétedett, dörög, esik.

Meg kell tanulni hallgatni-legfontosabb hogy szem elött tartsd a beszélgetőpartner érdekeit.

Tolsztoj

29530. csemár
2021. júl. 14. 04:15

Jó reggelt kívánok, Gotinagyi!

"Élni és megöregedni, az csak az igazi, ott van a dolog nyitja. Minden hősiesség a kitartásban rejlik, abban, hogy élni akarunk, nem pedig meghalni, és nagyság csak az öregségnél van. Egy fiatal lehet lángész, de nagy nem lehet. Nagyság csak az öregkor hatalmánál, tartós súlyánál és szelleménél lehetséges. Hatalom és szellem, ez az öregkor és nagyság." (Th. Mann)

(Nincs apropója ennek az elgondolkodtató idézetnek, se annak, hogy miért választottam éppen mára... Hacsak az nem, hogy Th. Mann elbeszéléseit olvasom...)

Tartalmas, szép napot kívánok mindannyiunknak!

29529. Napsugár8 (válaszként erre: 29528. - Gotinagyi)
2021. júl. 13. 10:17

Ez szép! Köszönjük!

Erről eszembe jutott még egy tanács, amit máshol, régebben olvastam:

"Élj, cselekedj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó napod!"

29528. gotinagyi
2021. júl. 13. 08:11

Sziasztok, nem tudom hová tűnt el a hozzászólásom, lehet rossz gombot nyomtam meg. Már most nagyon meleg van.

...Minden percben elhagyja valaki a világot. Ez nincs korhoz kötve. Mindannyian sorban állunk, anélkül, hogy ezt felismernénk. Nem tudjuk mennyien állnak előttünk. Nem tolakodhatunk előre, nem is engedhetünk magunk elé senkit. Nem kerülhetjük el a sorban állást, amibe fogantatásunkkor álltunk be. Ez megváltoztathatatlan. Amíg sorban állunk, sok fontos dolgot tehetünk meg, hogy a várakozás elviselhetőbb és örömtelibb legyen ezen a világon.

• Élvezz és használj ki minden pillanatot.

• Tégy különbséget a hasznos és haszontalan dolgok között.

• Legyen időd magadra, és a szeretteidre.

• Mosolyogtass meg embereket.

• A felesleges konfliktusokat száműzd az életedből, amennyire csak lehet.

• A békét keresd még akkor is, amikor nagyon nehéz.

• Tudasd azokkal, akik fontosak neked, hogy mennyire szereted őket.

A sor halad, és nem tudhatod, hol állsz benne.

29527. csemár
2021. júl. 13. 05:56

Jó reggelt, Gotinagyi!

Tartalmas szép napot kívánok!

29526. gotinagyi
2021. júl. 12. 08:01

Sziasztok!

Elmondhatom, hogy hogy tegnap 9 órától kisebb nagyobb megszakításokkal esett az eső. Dörgött, villámlott.Áramtalanítottunk. Én félek a dörgéstől, mert 1 alkalommal alig volt felhő az égen, mégis dörrent egyet s nagyot villámlott. S az utcában a házakban kiégette a vezetékeket. Nálunk is. Minden tönkre ment.

Most szerencsére szél nem volt, egyenesen esett.Ma reggel kb 6 órakor állt el. Be lett pótolva a júniusi hiányzó csapadék, meg a júliusi is. Kicsit fellélegezhetünk, de újra jön a meleg. Félelmetes volt...s ahogy hallom, a városban elöntötte az utakat pincéket a víz.

Legyen szép hetetek.

A barátság egy lélek, mely két testben lakozik.

Arisztotelész

...én hozzátenném, hogy több is lehet.

29525. Napsugár8
2021. júl. 12. 06:57

Szervusz Gotinagyi!

Jó reggelt kívánok mindenkinek. Itt felénk nem enged a forróság, hajnalban ugyan lehűl egy kicsit, de ahogy felkel a nap, ismét csak egy katlanban vagyunk. Keresem én ennek a jó oldalát, de már nem igazán találok. :))

29524. csemár
2021. júl. 12. 04:33

Jó reggelt, Gotinagyi!

Meleg a reggel is, mi lesz még később?!

Megnéztem az előrejelzést: péntekig nemigen remélhetünk csapadékot... (Bár tévednének a meteorológusok!)

Ha már így van, vegyük hasznát! (Arra gondolok, hogy hétfő lévén nagymosás van soron, s ha már izzik a levegő, gyorsan be fog száradni minden.)

Köszönöm a tegnapi szép idézetet!

(Igazad van: "valahogy így kéne...")

Tartalmas szép napot kívánok Mindenkinek!

29523. gotinagyi
2021. júl. 11. 06:44

Én is szép napot kívánok. Igaz, korán ébren vagyok, de most nem locsoltam, mert nagyon felhős az ég. Ha mégsem esne. akkor este majd locsolok.

"Tudod mi az igazán szép? Hajnalban kócosnak lenni, papucsban szemetet kivinni, farmert húzni a narancsbőrre, az utcán önfeledten nevetni, betúrni egy fánkot az előző mellé, közben forró teát inni, emelt fővel metróra szállni, büszkén a múltba révedni, az ősz hajszálat arrébb sodorni, a hasat nem behúzni, a gerincet egyenesen tartani, a bukásokat sosem számolni, a ráncokat baráttá, az éveket férjünkké fogadni, a tanulságokat észben tartani, a csalódást elengedni, a reményt a szívbe zárni, megélni, átélni, tartani vagy engedni, büszkén, néha megtörten, hangosan vagy csendesen, de nevetni, nevetni, nevetni és élni. Ez az igazán szép."

(Todorovits Rea)

Valahogy így kéne......

29522. csemár
2021. júl. 11. 05:04
Pihentető szép napot kívánok Mindenkinek!
29521. csemár (válaszként erre: 29519. - Forrest2010)
2021. júl. 10. 09:44
Aki a kicsit nem becsüli... :-DD
29520. csemár
2021. júl. 10. 06:44
Csak 5 percet kellett várni a napló(m)beli fénykép után, s már esett is! Vagy 5 percet "tisztességesen", aztán további 5 percig csak úgy tessék-lássék... Jöhetne még egy kis folytatás!
29519. forrest2010 (válaszként erre: 29517. - Csemár)
2021. júl. 10. 06:39
... a kicsi eső megvolt :)))))))) megyek és kicsit rálocsolok :)
29518. gotinagyi
2021. júl. 10. 06:39

Hát igen, én is hiába reménykedtem, csak a felhők vonultak, eső egy csepp sem esett, s fojtogató meleg volt tegnap. Éjjel kicsit frissült a levegő.

Legyen szép a mai napja mindenkinek.

Nappal gyújt lámpát, aki folyton a múltat nézi.

Janus Pannonius

29517. csemár
2021. júl. 10. 06:06

Tartalmas szép napot kívánok mindenkinek!

(S "melléje" egy kicsi esőt már..!)

29516. gotinagyi
2021. júl. 9. 07:47

Én is szép napot kívánok.

Szeretnék eltenni a barackfánkról lekvárnak valót. Csak még nem döntöttem el, hogy inkább az unokákkal "lelegeljük"?? Azt hiszem, az utóbbi. Bár, amilyen időt jósolnak, remélhetőleg a szél kartárs hagy a fánkon pár szemet...

Kinek az idő -csak pénz.

Kinek az idő-az élet.

Fekete gyula

29515. csemár
2021. júl. 9. 06:18
Tartalmas szép napot kívánok mindannyiunknak!
29514. csemár (válaszként erre: 29513. - Forrest2010)
2021. júl. 9. 06:17
Erről van szó! :-)
29513. forrest2010 (válaszként erre: 29512. - Csemár)
2021. júl. 8. 16:34
... jó is az !!! régen az ilyen dögmelegbe egyik kolléganőm görögdinnyét adott délbe a családnak jó alaposan behűtött , ráadásul nagyon finom dinnyét !!! és tuti h még jobban is esett nekik , mint valami husi :)
29512. csemár (válaszként erre: 29511. - Forrest2010)
2021. júl. 8. 13:46
Én ma, elárulom, spóroltam a főzéssel is, fagylaltot vettem (ettünk) "ebédre". Vacsorára pedig vajas kenyér lesz, melléje szerb saláta.
29511. forrest2010 (válaszként erre: 29510. - Csemár)
2021. júl. 8. 12:34
@@@@@@@@@@ igazad van !!! / nem hagyunk veszendőbe menni semmit !!! :)
29510. csemár (válaszként erre: 29509. - Forrest2010)
2021. júl. 8. 10:19

Barack. :-)

(S a lelkemnek azért, mert sajnáltam volna, ha veszendőbe megy, ha má' megtermett. "Tenéked magyarázzam??" @@@@@@@@@)

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook