Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ötvenen innen, és túl....bárki fórum

Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)

19120. kovaevakiss (válaszként erre: 19118. - Lúdanyó)
2013. jan. 27. 14:31
A mai vasárnap nálunk is hasonló, mint Nálatok. Délelőtti mise után ebéd, párom lepihent, megy a TV, úgy szundikál. Én itt böngészgetek, kötögetek, várom, hogy legyen valami jó krimi a tv-ben. Délután majd beesik valamelyik családtag, vagy estefelé, keresik, milyen "martalék" van, mert ez mégis csak más, mint az otthoni, de ez biztosan máshol is így van. Aztán lassan vége a napnak, és így a hétnek is. A jövő héten pedig már febr.elseje lesz, pedig még csak most volt karácsony....
19119. kovaevakiss (válaszként erre: 19116. - Lhara)
2013. jan. 27. 14:26
Érdekes, ahogy írod, amit én is érzek az unokákkal kapcsolatban. Igen, ilyen érzéseim vannak, ugyanakkor a szám mégis sokszor mást mond nekik, mert sajnos az élet realitása azt követeli meg! Ahol és ahogy tudom, segítem őket, de nem feltétel nélkül, vannak elvárásaim, amit ők tudnak, tudomásul veszik, és igyekeznek is hozni a formájukat. Minden vonalon én vagyok a szigorúbb mama, mégis inkább hozzánk jönnek, és szívesen jönnek.
19118. lúdanyó
2013. jan. 27. 14:16
Ma olyan szokásos" vasánap van..:) Délelött a templom mint heti lelki táplálé..:) aztán a vasárnapi finom ebéd..:) most itt ülök a férjem horrort néz amit én nem szeretek..:( A fiúk veszekednek a lány elment sétálni..remélem..
19117. lúdanyó (válaszként erre: 19115. - Kovaevakiss)
2013. jan. 27. 14:13
én és gratulálok..:)
19116. Lhara (válaszként erre: 19115. - Kovaevakiss)
2013. jan. 27. 09:57

Puszi Évi!

Viszont gratulációm fogadd szeretettel az unokáid óriási sikerei miatt! Köszönöm a fiam nevében is a Tiéd.

Az anyóskámmal mi is rengeteget kötöttünk annak idején. Nagyon szertettem alkotni, megnyugtatott és örültem a komoly hasznának is (sosem volt olcsó egy kézzel kötött pulcsi!)

A fiacskám is munka mellett fejleszti magát az énekben. Hát, a gyerekeknek, unokáknak se könnyű élni... pedig legszívesebben felhőkön járatnánk őket, hogy a Föld pora se érje a drága lábaikat. Ugye?

2013. jan. 27. 09:42
Én ma nem főzök, mert csak ketten vagyunk. Maradék fácánleves és székelykáposzta az ebéd, de még holnapra is marad. Ezenkívül a fagyóból elő a pogácsa és a gyümölcskenyér, ennyi bőven elég. Gőzerővel kötöm az unokámnak a pullóvert, már csak egy fél újja hiányzik, és kész. Csütörtökön államvizsgázott 5-re, gépészmérnök lett belőle, a másik unoka pedig pénteken, államvizsga 4, ő valami pénzügyi szakon végzett. Mind a kettő munka mellett!!! Büszkék vagyunk rájuk!
19114. kovaevakiss (válaszként erre: 19112. - Lhara)
2013. jan. 27. 09:38
Gratulálok az énekesnek! Biztosan nagy öröm volt számotokra, látni, hogy sikeres a műsor!
19113. Lhara
2013. jan. 27. 09:33
Ja, és már itt is -9 fok van!
19112. Lhara
2013. jan. 27. 09:31

Csodás napot!

Nekem ma nem kell főznöm, tegnap még sütit is sütöttem MEGINT. Belesütöttem a szívem is... persze, hogy vittem a betegeskedő Anci barátnőmnek. Mondtam is neki, hogy mostmár ettől kötelezően ajánlott meggyógyulnia:))) A Mara nenciét is félre tettem, mert csak ma lesz időm átszaladni hozzá.

Egybefasírt van kelkáposzta-főzelékkel és finom húsleves sokhúsos karajcsontból, rengeteg zöldséggel.

Tegnap itt volt a férjem két osztálytársnője, hogy együtt készüljenek a vizsgákra és nem éhezhettek, de csak mint két kismadár, úgy ettek. Nem tettek nagy kárt a kajakészletben. Szóval maradt elég.

Még pénteken arra jöttem haza a munkából, hogy a férjem már betett a sütőbe két rúd egybefasírtot. Tegnap reggel meg ő kezdte feltenni a levest, de onnan már főleg én léptem a tettek mezejére... A konyha (a káposztafőzelék, a sütik - most két félét is sütöttem: kakaós lepény és egy aszaltszilvás-meggyes), aztán a mosás, vasalás (amiből alig lett valami a derékfájásom miatt), stb. Aztán megjött a fiam és a színpadra válogatott "jelmezt", olyan stílusú holmikat, amit a szerepek, az énekszámai megkívántak. Hát nagyon jól sikerült este volt. Két órás műsort adtak (nyolcan). A fiam két dalt duettben és hármat szólóban adott elő. Annak ellenére, hogy ezt megelőzően 8 napig dolgozott egyfolytában és ebből hatot 14 órában, nagyon jól sikerült szerepelnie. Hiába fiatal még, bírja a strapát.

Takarítani ma kell/ene, de ma is fáj a derekam. Annyira, hogy bizony be kellett már kapnom egy erősebb fájdalomcsillapítót.

No, mostmár kezdenem kell valamit a háztartással, mert holnap megyek dolgozni.

19111. gotinagyi
2013. jan. 27. 08:23

Sziasztok...

Itt vagyok, olvaslak benneteket:-)

Nincs semmi különös, még vannak fájdalmaim, de kibirom...ez az igaz fogyókúra...csak folyékonyat eszem...

Vigyázzatok, nagyon hideg van, Itt -12 fok...

19110. 4b6a2525df
2013. jan. 27. 08:02

Jó reggelt. Szép vasárnapot, finom ebédet főzzetek:)

Ha valaki süt sütit, gondoljon rám és fénypostával küldjön:):)

19109. Lhara (válaszként erre: 19104. - Hpkati)
2013. jan. 26. 18:09
Most olvasom, hogy Te is vasalás közben... :))) Úgy látszik vannak hasonlóságok az asszonyi sorsainkban.
19108. Lhara (válaszként erre: 19103. - N.diamond)
2013. jan. 26. 18:06
Tényleg nem szép kilógni a sorból:)))... de ez esetben tehetünk kivételt és nem rójuk meg érte... Ugye?
19107. Lhara
2013. jan. 26. 18:05

Puszi mindenkinek!

Most megyek, mert este 7-kor kezdődik a fiamék koncertje. Énekelni fog az én "karúzóm".

Legyen nagyon szép, békés estétek!

19106. Lhara (válaszként erre: 19096. - Gotinagyi)
2013. jan. 26. 18:02

A Doc Martin nekem is kedvencem. Régebben még volt egy Holmark nevű adó (később Univerzal lett). Akkor sok filmet néztem vasalás közben. Manapság vasalni se kell annyit és tv-zni sincs módom annyit.

Örülök, hogy túl vagy a nehezén a fogaiddal... legalább nincs fájdalmad.

Nálunk is kellemetlen az idő, de csak O fok körüli a hideg. Én ebben is fázom. Kutyusom volna, ki se engedném :)))

19105. Lhara (válaszként erre: 19100. - Lúdanyó)
2013. jan. 26. 17:55

Hát igen... sajnos ez nem egyszerű számotokra, tudom. Az én esetemben ez házi-kezelés kellett legyen. Még eljárni se volt módom az állapotom miatt, no meg az utazgatás és a kezelés költségei sokszorosan felülmúlták a készülék és a tanfolyam árát, ami még épp rendelkezésemre állt, de keresményem sokáig nem volt akkoriban. Bizony, akkor (1999-ben) az utolsónkat adtuk érte. Innen a saját készülék és a módszerismeretem, ami azóta is folyamatosan nagy segítségemre van, de a család és a közelben lévő barátok, ismerősök is profitálnak már a hasznából. Tudok nekik is segíteni. Sajnos a gyógyszermérgezésem maradandó károkat okozott és életem végéig kezelésre szorul, így mégis tudok emberi életet élni.

Eljárni kezelésekre tényleg nem olcsó mulatság bármilyen csodálatos is az eredményessége ennek a kezelésnek.

19104. hpkati (válaszként erre: 19094. - 4b6a2525df)
2013. jan. 26. 15:52
én is ezeket szeretem:) ha nem tudom megnézni, felveszem és vasalás közben bepótolom
19103. n.diamond (válaszként erre: 19098. - Lúdanyó)
2013. jan. 26. 15:42
Akkor valami nem stimmel nálad :))))Hála istennek.'
19102. inci47 (válaszként erre: 19094. - 4b6a2525df)
2013. jan. 26. 15:17

...tudtam, hogy rokonlelkek vagyunk!!!...ezeket szeretem én is!!!

Nálunk is két tv van, az egyik a férjemé, ő is kapcsolgat össze-vissza, már mondtam neki, hogy rá van gyógyulva a keze a távirányítóra, a másikon én nézek, amit akarok, de késő este amikor aludni megyek akkor már ő alszik , én meg nézem a kedvenc krimijeimet hajnalig, hiszen bagoly vagyok!! reggel aztán alszom 10 óráig, ő meg szépen békén hagy és elmegy vásárolni, aztán nézi a másik szobában, amit szeretne!

19101. lúdanyó (válaszként erre: 19094. - 4b6a2525df)
2013. jan. 26. 14:33

nekem is ezek..:) minden ami krimi..:) a régi klasszikus krimiket imádom a legjobban..:)

tegnap nem volt net..:(

tegnap olyat mérgelődtem a drága fiam csak úgy kitudja mért? letörte egy másik gyerek lámpáját a biciglijéről már megint fizethettem,..:( a kis lökött álandóan rombol már annyira szeretném ha kinőné...

19100. lúdanyó (válaszként erre: 19091. - Lhara)
2013. jan. 26. 14:28
ja hogy ehez el kel járni valamilyen kezelésre? Mert én otthon biztos nem tudok magamnak fény-hang játékot előálítani..:(
2013. jan. 26. 14:26
Nálunk is több tv van, én a krimiket szeretem, meg a Poirot, a Miss Marple-t, a Colombot. Meg volt a Kisvárosi gyilkosságok, azt is. Már némelyiket kivülről tudom, de közben kötök, varrok, mikor mit, és így nem unalmas egyik sem.
19098. lúdanyó (válaszként erre: 19087. - N.diamond)
2013. jan. 26. 14:25
köszönöm jól vagyok..:))
19097. 4b6a2525df (válaszként erre: 19095. - N.diamond)
2013. jan. 26. 14:01
Nálunk szerencsére 2 tv van, egy a földszintem (azt a férjem nézi és kapcsolgat mint az őrült, egy meg nálam az emeleten a számítógép mellett, az meg azt adja amit én akarok:)
19096. gotinagyi
2013. jan. 26. 09:03

Sziótok..

.

Nagyon hideg van...-9 fok

Most nincs olyan sorozat, amire azt mondanám, hogy nagyon érdekel. Szeretem a fantasztikus, misztikus, romantikus filmeket. Most ismétlik a kedvenc sorozatomat, a Doc Martin-t.Először az osztrák tv-ben láttam, s aztán itt magyarul. Annyira emberi történeteket dolgoz fel, s a fanyar humora..

Most keresgélek romantikus filmeket...a Spektrumot, meg az ilyen adókat imádom....már tisztában vagyok a tigrisek párzási szokásaival, a rétisasok életével...:-)))))))

Tegnap nem voltam, mert szenvedtem. Éjjel fájt a fogam a korona alatt, már hetek óta, de most csúcsosodott ki. Az orvos bevágott 2 injekciót, s utána....vésés, kopogtatás, húzás.. (3 fog). Most annyi fogam van, mint a kis Botondnak:-)))

Olvaslak azért benneteket.

.

19095. n.diamond (válaszként erre: 19094. - 4b6a2525df)
2013. jan. 26. 07:00

A JAg becsületbeli ügyeket már láttam, most nem nézem. A lefekvési szokásaimhoz is igazítva mostanság a kedvenceim a Mentalista, Castle, Dr.Csont, Gyilkos elmék,a Döglött aktákat szerettem, de azt már elalszom, sőt néha a dr.Csont végét is. Imádtam a kezdetekkor a Dr.House-t.

Mostanában a délutáni Profilozók érdekes, újdonság.

A helyszinelőket is szeretem, legjobban az NCIS tengeri helyszinelőket, nem a történet, hanem a figurák miatt. Nem mondom, hogy minden sorozat szinvonalas, de a jó filmek ritkák és mind későn kezdődnek. Ami 23 óra előtt nem ér véget azt el sem kezdem, mert elalszom a végét.

Sajnos a párom rossz szokását átvettem és reggeltől estig megy a tv, ha ő otthon van, akkor

kapcsolgat, mint az őrült, horgászat, vadászat és a National Geografic és a Spektrum az igazi kedvence. Ez modjuk nem baj, mert némi tudás is ragad rám, csak a II.Világháború történetét unom már rémesen. Ő a Jóbarátokat és a Két pasi meg egy kicsi-t nem tudja megunni és még az ismétléseken is kifekszik.

19094. 4b6a2525df (válaszként erre: 19093. - N.diamond)
2013. jan. 25. 21:18

szoktam nézni: A kedvencem a Jim szerint a világ.

Meg a korházast szoktam nézni a tv 2-n, meg az RTL-en a Vili bácsist.

Egyébként a kedvencem: JAG Becsületbeli ügyek, és a Dr. Csont, meg a Hazudj, ha tudsz és a Döglött akták

19093. n.diamond
2013. jan. 25. 20:05

Senki nem jelentkezett, azaz mindenkinek van valami nyavalyája, 5x felett ez már jó jel, azt jelenti, hogy még élünk.

Beszélhetünk másról is. PL. szoktatok TV-t nézni ? Biztos. Mi a rendszeres és kedvelt műsorotok , és mi amit utáltok ? (Politika kizárva, jó ?)

19092. 4b6a2525df (válaszként erre: 19089. - Kisnejulcsi)
2013. jan. 25. 14:54

az tök jóóóóóóóó:)

Amikor fájnak a lábaim és nincs kedvem fürödni, akkor lavorba engedek vizet és teszek bele egy marék sót, és kb 20 percig áztatom a lábam, szinte érzem, hogy húzza ki a fájást belőle:)

19091. Lhara (válaszként erre: 19083. - Lúdanyó)
2013. jan. 25. 13:06

Ez az, amit a gyerekkel kapcsolatban is ajánlottam.

Nem tudom emlékszel-e még?

Fény-hang effektusokkal segít rendezni a tudatállapot-változások megfelelő napi ritmusát.

A 4-8 hetes kezelésekkel szinte minden testi funkciót rendbe lehet hozni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook