Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Ötletek az internetes társkereséséhez cikk

Ötletek az internetes társkereséséhez


A téma nagyon trendi. Sőt érdekfeszítő, és még megosztó is.

Mielőtt rátérnék a lényegre, egy kis bevezetés arról, hogy mit is csinál az ember gyereke a neten társkeresés címén…

A szavazások azt mutatják, hogy nem ez az igazi módja az ismerkedésnek. Vagy csak nem meritek bevallani az igazságot?! Úgy vagyunk vele, mint a Barátok közttel: senki nem nézi, mégis mindenki pontosan tudja, tegnap mi történt a berényimikivel?

Ha hihetünk a szavazók őszinteségének, akkor az látszik, hogy igazából a netes társkeresést 1.) nem veszi komolyan még az sem, aki űzi 2.) voltaképpen nem ez megfelelő módja a párkapcsolat meglelésének.

Ötletek az internetes társkereséséhez

De akkor miért regisztrálnak emberek tömegei, és akik regisztráltak mégis mit csinálnak a szájtokon, ha magunk sem hisznek benne? Avagy akik nem is regisztráltak még soha, azok hol próbálkoznak?

Úgy vélem, alapvetően kétféle emberrel találkozhatunk össze a társkereső oldalakon: vannak, akik csak szórakozni akarnak. Kipróbálni magunkat, tesztelni a sármjukat/bájukat, és elütni az időt jókat mulatva. És némi tapasztalatot is szerezve. Nem akarnak kapcsolatot, csak flörtölgetnek. Még akkor is, ha nem egy olyan oldalon teszik ezt, ahol konkrétan ez a cél.


A másik kupac ember azért ismerkedik a neten, mert jobb ötlete épp nincs és ideje sincs arra, hogy azon törje a fejét, merre induljon. Számukra két üzenetem van: egyik, hogy egy korábbi cikkemben adtam néhány használható ötletet a virtuális valóságon túli, élménydús ismerkedésre A másik, hogy az ismerkedésre fordított idő a későbbiekben a kapcsolatra fordított időt jelenti. Aki nem tudja kiszorítani az életéből az ismerkedésre az időt (a személyes ismerkedés kétségkívül időigényesebb a netes nézelődésnél), az nehezen fogja a legalább ennyi időt a kapcsolatnak szentelni. Pedig erre folyamatosan szükség van, lenne ahhoz, hogy életképes és örömteli legyen. A kapcsolat létben tartása nem intézhető el a neten néhány percben, ehhez idő, türelem, energia kell. Ha az elején nincs honnan elvenni, később nagyon nehéz ezt már pótolni, beilleszteni a napi rutinmenetrendbe.


Utolsó megjegyzésem pedig az, hogy a kémia aligha megy át a monitoron. Sokkal kevesebb érzékszervvel áll neki a kapcsolatteremtésnek az, aki a billentyűzetre bízza az üzenetek kódolását. Pont a lényeg nem megy így át. Persze ezt lehet pótolni a majdani személyes találkozással, ám akkor már mindkettőtöknek van egy elképzelése, ami befolyásol.


Senkit nem szeretnék lebeszélni az internetes társkereséséről. Ez is egy módszer. Egyszerű, kézenfekvő, gyors. Ismerek én is olyanokat, akik a házasságig emelték a neten született kapcsolatukat. A fenti szempontok azonban érvényesek, ezt nem árt szem előtt tartani.


Sok sikert!


És akkor jöjjenek most már valóban a tippek!


♥ Bevett forma, ne dilemmázz! Fogd fel kalandnak, rengeteg pozitív visszajelzésre számíthatsz, ami jól jöhet még a virtuális síkon túl is.


♥ Jól nézd meg, hogy melyik oldalra regisztrálsz, nem mindegy ugyanis, hogy ki kit keres. Ebből később komoly félreértések lehetnek.


♥ Ne legyél bőbeszédű az adatlap kitöltésekor, néhány mondatnál többet úgysem olvasnak végig. Nem ez a lényeg.


♥ A valóságot csak olyan mértékben színezd ki, hogy ha te az olvasottak alapján magaddal találkoznál öröm érjen, ne pedig csalódás. A sok mellébeszélés visszaüt! Viszont a túlzott őszinteség sem ide való.


♥ Ne írj idézetet! Ez itt a te kibontakozásod helye, ne rejtsd magad mások által jól megfogalmazott mondatok mögé! Vállald föl a saját gondolataidat. A kapcsolatban is csak ezekre számíthatsz, valószínűleg nem az Ady-összes lesz a forgatókönyv…


♥ Úgy fogalmazd meg a mondataidat, hogy azoknak tetsszen, akiket te keresel: ha szerényebb karakterű vagy, ne írj dögös bemutatkozást, mert ezzel egészen más olvasóknál érsz célba, mint akikre te vágysz. Óriási a felhozatal, nem árt szűrni.


♥ A fényképpel ugyanez a helyzet: amilyen típusú társat keresel, annyira legyen bevállalós a kép. Aki nem magáról ad fotót, hanem mondjuk a kutyájáról, az eleve elgondolkodtató…


♥ Elég, ha egy portálra koncentrálsz. Ha már egy helyen fenn vagy, megadtad a lehetőséget, hogy megtaláljon a Nagy Ő, a több vassal, csak az energiáidat aprózod el. Egy helyen legyél jelen, de ott profin.


♥ Az előbb levelezgetés aztán találka, vagy minél előbb randi dilemmáját nem akarom benned feloldani. Tégy belátásod szerint. Viszont minél többet leveleztek annál nagyobb lehet a félreértések esélye, a monitoron ugyan nem azok az energiák jönnek át, amit a jelölt küld vagy, amit te kapni szeretnél…


♥ Az első találkozás nyilvános helyen legyen. Bizonyára szimpatikus személyiség rajzolódik ki a levelekből, chat-ből, de valójában nem tudhatod, hogy élőben is olyan-e, mint amilyennek várod. A kínos helyzetek hamarabb megoldódnak egy nyilvános helyen, innen ugyanis szabadon lehet bármikor távozni egy ügyes csellel. Sőt arra is jó, hogy a körülöttetek lévő ingerek oldják az első percek feszültségét spontán témákat dobva be.


Egyet tudnod kell: harmonikus párkapcsolatra az számíthat, aki maga is kiegyensúlyozott, elégedett és örömteli. Ha ilyennek érzed magad, bárhol ismerkedj, sikered lesz, remek társat fogsz bevonzani. Ha viszont nem vagy a legjobb formádban, akkor előbb magadra koncentrálj. Ha ebben az állapotban állsz neki netezni, akkor a kaland és bók-begyűjtés céljával állj neki. Arra tökéletes lesz, és ez sem utolsó eredmény!
Írta: szalszil, 2010. május 15. 10:08
Fórumozz a témáról: Ötletek az internetes társkereséséhez fórum (eddig 74 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook