Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
egyetlen gyökere sincs?
esetleg a leveleit alulról spricceld, aztán majd elkválik akar-e élni.
Cserépben ezüstösek a gyökerek, nem barnák. Ma épp nagyon picit meglocsoltam, amúgy másfél hete volt locsolva. Víz nem áll alatta.
Most hogy feltetted a kérdést ,kiemeltem a cserépből kiderült a gond..a vízelvezező lyukba egy valami ékelődött,és állt benne a víz..A kaspó meg száraz volt alatta...A gyökere elhalt teljesen..:(
Érdekes hogy a virágok szépek,csak a levelek olyan konyultak...Gondolom ezzel már semmit nem tudok tenni?!
olyan gyönyörű volt!akkor várom a jövő évet:-)
Valószínű, hogy nem bírta a sok virágszárat, a gyökerei milyenek?
A nobile ha melegben van akkor hamar elvirágzik.
Majd jövőre újra virágzik.
meglocsoltam ismét és utána szépen kisomultak a ráncai a száron.viszont a virágokat már hervasztja is lefelé,olyan kevés ideig virágzott,pedig gyönyőrű volt,tele sok-sok virággal.vagy a nobile-nél ez minidg ilyen rövid ideig tart?valentin napra kaptam és akkor már bimbós volt,itthon ki is nyíltak egy nap alatt és most már el is virágzott.ez normális?
*ami az idén idegbajt kapott:DD
szerintem hoya, de mi a baja azt nem tudom
Sziasztok Orchideások:D
Egy kérdésem lenne hozzátok! Van egy lepkém,ami az ideg idegbajt kapott ,és 6 virágzó ágat hajtott..A virágok gyönyörűek ,de a levelek elkezdtek elhervadni..:( Túlvállalta magát ezzel a rengeteg virággal,és belehal?? Mit tudok segíteni neki???
Csajok segítsetek légyszi! Bővebben a naplómban. Köszi!
Vagy hogyan locsolod? Áll alatta a víz?
nem sokat látni a képeken, úgy gondolom nem lehet gyökere, szedd ki a cserépből és nézd meg, vágd le ami már elszáradt és ha maradt még ép gyökér, akkor ültesd új közegbe és imádkozz.
Sziasztok!
Töltöttem fel 1 orchidea leveléről és gyökeréről képet. Mi lehet a baja? Hogy tudnám helyrehozni? Köszönöm!!
Megnéztem, szerintem baktérium fertőzés.
itt nézd meg:
[link]
Sziasztok! Ma az egyik kolléganom behozott a munkába egy orchidea levelet, amit valamilyen betegség támadott meg. Én nem tudom, mi lehet ez a folt a levélen, ami kissé el van vizenyosodve. A szép zold levelek leesnek a virágról. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? Kép a naplómban!
Na akkor majd én is figyelem :)
szerintem semmi baja nem lehet, heti egy locsolás elég
nobile és tele van virággal.minden szára ilyen
Nem biztos hogy víz hiánya van, lehet, hogy elöregedett.
Milyen dendro? phala, nobile?
sziasztok lánykák,asszonykák!Ha a dendro-nka a szára hosszanti irányban ráncos,de rendesen az azt jelenti hogy víz kell neki?ugye?hetente állítom vízbe de ez sem elég neki???
láttam már az obiban, baumaxban, de az orchi kiállításon remélem lesz és ott fogok venni
Na ez jó hír, mert akkor ilyenem nekem is lehet. És hol lehet egy ilyet beszerezni?
Eszti megnéztem, na ez kell nekem,utálom ezeket a dögöket.
többféle van ezekből, a harmatfű nem olyan összecsukós, csak a levélszéleken ragacsos cseppek vannak, abban tapad meg az áldozat és megemésztődik
További ajánlott fórumok: