Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Ma az összes orchideának áttöröltem a portól a levelét sörrel. Kaptak egy kis B vitamint.
A cymbidiumnak a virágai ha melegben van nagyon gyorsan elnyílnak, három hét alatt is lezavarják a virágnyílást. A virágszárat, ha mind elnyílott rajta a virág akkor vágd le. Nem tudom, hogy mennyire öntözted, de a cymbinek nem kell sok víz és az is nagyon ritkán.
Elég gyorsan :( Vizsgáld jól át, látsz-e valami kártevőt.
Elvileg nem tesznek kárt, remélem. Biztos átültetés lesz a vége, bár még sosem csináltam, csak még most 3 gyünyőrű virág van rajta. Nem szeretném, ha leperegne. Remélem a tieid rendben vannak :) Valaki találkozott már az ugróvillásokkal? Tanácsok? Köszi :)
Sziasztok!A Valentin-napi cymbidiumom /kép a Kedvencek naplómban/ lepotyogtatta a virágokat,de ez még semmi,a virágszár is teljesen tönkre ment,elszáradt,lebarnult az egész.Szerintetek várjam le?
Fura az egész,mert nem úgy potyogtak a virágok sem,ahogy egy orchinál megszoktam,hogy a virágnyél elsárgul,kicsit megfonnyad a virágszirom és leesik,DE a színét megtartja.Ennek a virágai elbarnultak mind,a szirom is és ilyen csúnya rothadt barna színűen potyogtak le.Olyan az egész,mint mikor az alma megrothad.És most a virágszár is olyan.
Velük még nem találkoztam, számomra ismeretlen bogár. Mindenféleképpen én átültetném az orchit teljesen friss új közegbe.
szépséges mindkettő, nem is tudom, hogy melyiket választanám
Szerintem ugróvillások. Sehol máshol nincs, csak a közegben.
Zsuzsó nagyon szépek a virágaid. A midik a vágyaim, a nobélét meg imádom.
Lehet, hogy pajzstetű? A naplómban van róluk kép nézd meg.
Vasárnap locsoltam, úgyhogy csak ma reggel mertem vízbe állítani. Fehér bogarak szaladgáltak kifelé, ezek mik? Mit kell csinálni velük? Most a közeg tetején mászkálnak :(
Tettem fel képeket a névnapi virágokról. Két kis midi phalat kaptam.
Csilla nagyon szépek az új orchik.
Nagyon szépek az új szerzemények!
Tettem fel pár képet az újakról :)
Sikerült kiírtani a dögöket?
fú csajok! a savoyában az obit telenyomták orchival, volt vagy 6 gondolányi 9-es midi phala, meg nagyobb méretben másfélék is. rengeteg. nem írok árat, mert olvassa az is, akinek vettem ;-)
Sziasztok,szép napot mindenkinek. Szépek a bimbóim,alig várom,hogy kinyíljanak,és megmutassam nektek. Bár ezek ugyanazok amik régen is voltak. Nekem nincs azóta sajnos új,de ennek is örülök:O)))
Tegnap én is megláttam messziről, rohantam át mindenen, nehogy elvigyék előlem azt a 2 dbot. Hát, gusztustalan módon csinálták, ugyanis az 1300as orchi 900ra volt leárazva, és olyan állapotban volt, hogy ihaj. Úgyhogy nem éri meg.
Szia Kati! :)
Sziasztok Csjok!
A hétvégén és tegnap nem tudtam ellenállni a Praktikernek. :) 4€-ért adták az orchidea mix darabját. Szombaton vettem egy Ccambriát és egy oncidiumot, aztán tegnap megint mennem kellett más ügyben, de egy miltóniát nem tudtam otthagyni. :)
Majd lefotózom öket és teszek képeket a naplómba.
A tecsóban már félárazzák a levirágzott orchideákat (700 Ft-ra). ;)
Itt vagyok Évám:O) Estére csoda történt:o)) Majd a naplómban mesélem el:O)) Örülök nektek.
Mikor tud jönni az Anyud?
Sziasztok.Lacika vagyok Kati kisfia.Én írok anya helyébe a könyvtárból.Anya üzeni hogy jól vagyunk.Az orchideák szépen fejlődnek.Még egy se nyílt ki.De szép kövérek a bimbók.Írtam anya naplójába is pár sort.Mindenkit puszil anya és hiányoztok neki.
sziasztok
Megpróbálom, remélem eltűnnek! Fehér lepke, imádom :) Majd megírom a történteket! Köszi mégegyszer :)
További ajánlott fórumok: