Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Olajos gomba recept

Olajos gomba recept

Elkészítési idő 75 perc

Az Olajos gomba hozzávalói:
1 kg. apróbb erdei gomba,
2 evőkanál zsír,
1 dl. olaj,



Az Olajos gomba elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és forró zsíron kissé megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 15 - 20 percig lassú tűzön pároljuk. Ekkor forrón üvegbe töltjük úgy, hogy a lé ellepje.A tetejére olajat öntünk. Az üvegeket lezárva nedves gőzben kb. 40 -50 percig pároljuk. Ételek készítéséhez alkalmas.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az olajos gomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook