OKOS TV - Szereted, nem szereted? Mire használod? (beszélgetés)
Nekem 3 éve van smart tv-m. Kifejezetten ilyet akartam, mivel amúgy a hagyományos értelemben vett tévézés nem érdekel, nincs is előfizetésem.
Ezen azonban tudok YouTube-ozni, hbogo-t nézni, van egy hdd-m tele filmekkel, össze tudom kapcsolni a telefonnal vagy a laptoppal, néha monitorként használom a munkámhoz. Van egy wii-m is amit akkor szoktunk beizzítani, hogyha olyan társaság jön.
Valaki nem tudja esetleg miért nem megy a youtube alkalmazás philips smart tv-n?
Minden más alkalmazás remekül fut rajta....
Igen.
Gondolom te is szeretnél néha a sz.gépeden lévő médiákat nagyobb képernyőn, kanapéból nézni/hallgatni és nem a gép előtt ülve.
Ha nincs wifi jelenleg a tévén, akkor most úgy oldhatod meg, hogy kimásolod pendrive-ra, rádugod a tévére.
(persze a tévének tudnia kell a média formátumát felismerni/lejátszani). Vagy egy jó hosszú HDMI kábellel csatlakoztatni.
Ha az öcséd beállítva a wifi kapcsolatot, akkor egy média szerver alkalmazással a sz.gépedről fogja a tévéd a médiákat "olvasni".
Ajánlom a Plex média szerver alkalmazást. Ingyenes és magyar nyelvű. Könnyen beállítható.
Nálam saját kis hálózat működik. Sz.gép, nyomtató, médiacenter, blue-ray, tévé és persze a telefon.
Minden eszköz lát minden eszközt wifi-n keresztül.
Semmi kábelezés vagy pendrive. Magam csináltam.:)
Nem kell vezetékeket gubancolnom, ha a sz.gépről meg szeretnék nézni egy 3D filmet.
A tévét ritkán használom "kifelé". Vagyis nem nézek rajta youtube-ot, nem facebook-zom rajta.
Viszont a sz.gépen lévő média fájlokat csak a megfelelő, a tévével osztott könyvtárba kell letennem/tárolnom, és a tévé bármikor le tudja játszani, meg tudja jeleníteni.
Sajnos, bluetooth nincs a tévén, így csak a hagyományos fejhallgatóval tudok csendben filmezni.
Üdv, nekem most lett meg életem első okos tv-je, egyenlőre csak tv-t nézek rajta, mert mikor rendeltük, senki nem tudta, hogy okos tévét jelent a smart felirat, csak a méret volt nézve. Mivel én eleve tévét vártam és nem pörögtem rá az okos funkciókra egyenlőre valóban csak szép nagy 123 centis 4K tévének van használva, mivel azon kívül, hogy beállítom a wifi jelszót nem értek at informatikához, a netes rész várni fog a karácsonyi rokonlátogatásig akkor majd segítenek összehozni a nettel stb,,, addig nekem bőven jó lesz tv-nek.
Akkinek van okos tv-je az ki is használja? Ha igen a tv-n kívül még mire?