Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák (beszélgetés)
Ez nagyon gáz. Együtt érzek veled és sajnálom. Ha nem a füledbe kell csepenteni, akkor hova? Bizony a cseppentők már nem olcsók. Nekem szemcseppem volt, az is majdnem 5 ezer, és majdnem 2 fogyott belőle havonta. Amiben nincs tartósítószer, az drágább. Viszont lehet évekig használni, mert nem ártalmas benne a tartósító.
Szomszédasszony is nagyon tartott a hallókészüléktől. Pár évig nem is szánta tá magát. Mivel szájról nem tud olvasni, lehet nem is akar, már teljes erőből kiabálni kellett neki hogy értse mit mondunk. Az egész utca attól zengett amit mondunk neki. Aztán mikor kérte a készüléket, fellélegzett mindenki. Az ő boldogsága meg végtelen. A mostani készülékek már nem sípolnak, olyan kicsi, nem is látszik. Számítógéppel állították be neki a legjobb hallásra. Nem is kényelmetlen viselet. Annyi csak, hogy töltögetni kell benne az aksit. Hát az ára nem semmi, már nem emlékszem mennyi volt, de ha ez a bajunk, ez kell.
Mikor azon sajnálkoztak az ismerősök hogy leoperálták a mellemet, én azt mondtam: Nem a karomat vágták le, nem is a nyelvemet vágták ki. Akkor most mi a baj? 😀
Hála az Égnek!
Remélem, hogy nekem sem kell már az első körben hallókészülék. Főleg azért, mert csak 1 hónapja kezdtem tompán hallani.
Persze minden vagy baj úgy kezdődik, hogy egyszercsak nem megy a régi kerékvágásban valami...
Az elbocsátásom előtt a váróba kijött a dr a kezelési lapokkal, s kezdte "elemezni" a helyzetet - mármint, hogy 2 hét múlva jöjjek kontrollra. Mivel alig hallottam, de átfutottam az írást, visszakérdezgettem - ekkor derült ki számomra, hogy a felírt csepp nem fülbe kell...
Egy grimaszt vágva behívott egy kezelőbe, s még kézzel firkantott a papírra (egy majdnem 5 ezer ft-os cuccot), közben mondta, hogy ő mostmár nagyon éhes, de még egy csíkot/tampont felhelyez az egyik fülembe. Amúgy meg goldolkozzak el hallókészüléken... 😱
Remélem, nem komoly! Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Nálunk szakrendelésekre minimum 2 hónapot kell várni, a szemészerte konkrétan tudom, 3-at. Ha hirtelen elviselhetetlen bajunk van, mehetünk a sürgősségire, az meg dugig van beteggel mindig.
Köszi, hogy gondoltál rám, de én a sokadik emeleten lakom...
Egyelőre csak egy cikket olvastam (most) róla.
A nap egy részét szakrendelőben töltöttem (fülészet), most nemtudok nagyon társalogni, már vízszintesben lennék...
Reggel 9-kor időpont kérése miatt telefonáltam és 11-re tudtak fogadni.
Amint ez olvastam, Szekfűrózsa te jutottál eszembe! Étvágycsökkentő finomság: földimandula.
Tápértéke miatt teljesen rákattantam, szerzek vetőmagját és tavasszal vetek 1 sort. Biztos szeretni fogom.😀
Megkérdeztem, ezt válaszolta:
"A kesudióban tudom, hogy sok a kadmium, de másra nem emlékszem."
Nnna, én meg lelkes dióbarát voltam/maradok így "tudás nélkül" is. 😊
Inkább megkérdezem a helyszínen, vehetek-e többet.
Családon belül már nem lehet szerezni pénzért sem, mert a tönkrement fákat kivágták.
Igen és idei. Sőt lehet kóstolni. Fb-on hirdeti a kereskedő, helybe hozza.
Nem messziről jött ember, mert van 2 közös ismerősünk is. Bánom, hogy nem többet rendeltem, elállt volna.
Van egy ismerősöm, aki laborban dolgozik. Ő mondta sok éve, hogy nagyon fontos valami van a dióbélben, ami másban nem található. A véreredmények mutatják a nagy hiányokat...
Meg is kérdezem, hogy mi az az "anyag"!
A maradék nem lett volna jó holnap ? Én eltettem volna.
Ennyitől ne legyen bűntudatod ! Amit holnapra hízol, holnaputánra leadod. :)
Egyébként is 6 óra előtt ettél, ezt a vacsorát még lemozgod. :)
A kicsikkel rossz tapasztalatom van. Nekem nehezen tört, és szanaszét ment a bél. Már nem szedem fel az olyan fa alól. Nálunk is 5-6 ezer a dió, és még a tavalyit adják.
Errefelé mindenhol csúnya dióbelet árulnak. Látszik rajta már frissen is hogy agyon van szárítva.
A dióbél kilóját 5-6000 Ft-ért láttam valahol.
Tegnap mi is szedtünk mindenfelé, még nem tudom, mennyi a jó benne. A legtöbb elég kicsi.
Ó, te szegény! De sajnálom!
Én is voltam diót szedni, elég szép, tisztítva lesz kb. 3 kg. Ma már török belőle, sütök egy bejglit holnap. Szeletelve beteszem a fagyóba, néha veszek ki belőle hogy megsimítsa a lelkemet. 😀
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Holnap lesz életem legfontosabb randija! Praktikákra, tanácsokra lenne szükségem, hogy laposabb legyen a hasam.
- Tudna valaki egy olyan biztosítót ajánlani, ahol rokkant nyugdíjasokkal is kötnek életbiztosítást, ami nem túl drága?