Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyugdíj előtti teendők fórum

Nyugdíj előtti teendők (beszélgetős fórum)


7. Lilibeth59 (válaszként erre: 3. - Anyagi)
ápr. 21. 20:24
Már nem vagyok rokkantnyugdíjas több mint 20 éve. Volt azóta munkaviszonyom, most NYES-en vagyok.
6. Lilibeth59 (válaszként erre: 3. - Anyagi)
ápr. 21. 20:22
Volt adategyeztetés, elküldték emailben, ki is nyomtattam, minden benne van, a rokkantsági előtti munkaviszony és miután az megszünt (hál'Istennek meggyógyúltam a petefészek rákból), utána először voltan GYES-en az unokánkkal, majd dolgoztam, most NYES-en (nyugdíj előtti segély) vagyok. Az Adategyeztetésben bent van minden. Csak biztos akartam lenni benne, hogy nem kell bemennem a sok papirral, ami évek alatt összegyüllött, hanem csak kérni a nyugdíjazásomat. Jut eszembe, azt személyesen kell, tehát akkor be kell mennem, nem elég telefon, vagy emalil, ugye?
ápr. 21. 15:18
Google-ba beírni a kérdést.Mindent leírnak.Én két hete bevittem a kitöltött űrlapokat.10 perc alatt végeztem a hivatalban.Két napja postán megkaptam mindent.
4. Channa* (válaszként erre: 1. - Lilibeth59)
ápr. 21. 11:40
Ügyfélkapun el kell indítanod egy adategyeztetést. X nap múlva kiküldik, hogy mi van náluk a rendszerben, ha hiányzik valami, akkor arról kell bevinned/beküldened a papírokat., illetve nyilatkoznod kell a gyerekekről (gyed és gyes miatt), aztán majd írják a továbbiakat.
3. Anyagi (válaszként erre: 1. - Lilibeth59)
ápr. 20. 21:15

Ha volt az elmúlt pár évben egyeztetésed a nyugdíjintézet/Államkincstárral, és akkor mindent rendben találtatok, akkor nincs mit tenned, csak kérni kell a nyugdíjazásodat!


Nem tudom a rokkantnyugdíjnál hogy van, de simán, ha nem kéred, akkor úgy veszik, hogy tovább akarsz dolgozni!

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Lilibeth59)
ápr. 20. 20:06
Nekem is a rokkant nyugdíj miatt nem kellett beadni munkával kapcsolatos papírokat mikor öregségire kerültem, mert előtte bekérték. Viszont neked volt a rokkantsági után munkaviszonyod, aminek a papírjait nem adtad le, mert a többit régebben kellett. Az újabbakat feltétlen le kell adnod, mert az évekhez beszámítanak és a számításba is.
ápr. 20. 19:40
Kb. 20 éve voltam rokkantnyugdíjas, akkor, hogy intézzem a nyugdíjamat, be kellett vinnem minden munkaviszonnyal kapcsolatos papiromat, most júliusban leszek öregségi nyugdíjas, és nem kell állítólag bevinnem semmit, mert ott megvan minden adatom. A rokkantnyugdíj után természetesen volt munkaviszonyom ismét. Ment valaki a közelmúltban nyugdíjba? Mi volt az eljárás? Köszönöm előre is, ha valaki segítene!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook