Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyíregyházi állatkert- vadaspark fórum

Nyíregyházi állatkert- vadaspark (beszélgetős fórum)


1 2
34. mmacus
2014. aug. 7. 08:19

26. hozzászólásomhoz:


Mégsem riasztotta el a családomat a 25. bejegyzés, ellátogattunk a Vadasparkba, mint minden évben. Nagyon jól éreztük magunkat, szép napunk volt. Örömmel tapasztaltam a fóka show kibővített lelátóját. Az építkezések, bővítések rendszeresek, de nem zavarnak, hiszen legközelebb ezeknek köszönhetően lesz több látnivaló.

A parkoló akkor még építés alatt volt, ennek ellenére tudtunk parkolni, nem kellett sokat gyalogolni.

Jövőre ismét meglátogatjuk a parkot!

2014. aug. 7. 08:13

Tisztelt Fórum Tagok!

Egy kedves leendő látogató olvasta a 25. hosszászólást, s érdeklődött a leírtakról.

Válaszunk a következő volt:


Tisztelt Hölgyem,


Köszönjük levelét és kérdését.


Megtisztelő, hogy Ön bizalommal fordult hozzánk, és hogy korrekt információk alapján szeretne képet alkotni rólunk.


Sajnáljuk, hogy az idézett látogatói hozzászólás ilyen kellemetlen élményeket tükröz a nálunk tett látogatásról. A bejegyzés megírása előtt ezek a kérdések és panaszok nem jutottak el hozzánk, jóllehet számos látogatói kérdést kapunk úgy napközben, személyesen a vendégeinktől, mint interneten, vagy levelek formájában.

Biztosíthatom, hogy azoknak, akik hozzánk fordulnak, mindig igyekszünk megnyugtató választ adni, és eddig minden félreértést tudtunk tisztázni.

Évente 400 ezer látogatónk van, egyre több rendszeresen visszatérő vendég, akik több éjszakára jönnek hozzánk, és a parkhoz tartozó hotelben töltik az ünnepeket, vagy egy-egy hosszú hétvégét.

Természetesen hozzánk is eljutnak negatív kommentek, és építő jellegű kritikák, amikért külön hálásak vagyunk, de a hozzászólások eddig arról győztek meg bennünket, hogy a látogatók elégedetten szoktak távozni.

Valószínűleg Ön is láthatja, hogy a kommentelők túlnyomó többsége azért a kellemes élményeiről ír.


Az Ön által idézett véleményt alaposan megvizsgáltuk, szeretném Önt arról biztosítani, hogy a kritika több ponton pontatlan, szubjektív, vagy olyan helyzetről ír, ami rendkívüli, tőlünk független körülmények miatt alakult ki.


Kiemelném a parkolónkkal kapcsolatos észrevételt. Állatparkunkban és körülötte egész Sóstón egy nagyszabású EU-s pályázat keretében több építkezés zajlik kora tavasz óta. A parkolónk díszkő burkolatot kap, ennek során első lépésben valóban zúzott kővel kellett az útalapot előkészíteni, ez szükségszerű folyamat, ami az aszfaltozás lehetőségét sajnos kizárja.

Annyit tudtunk segíteni a helyzeten, hogy a látogatóink számára ez idő alatt is lehetőség szerint minél nagyobb parkoló területet tartottunk nyitva, ez még mindig jobb megoldásnak tűnt, mintha több száz métert kellett volna gyalogolni az út szélén történő parkolás miatt. Szerencsére a munkálatok jelentősen továbbhaladtak, és az Önök látogatása idején már kész lesz a felfestett díszkő burkolat.


A kerítésen belüli építkezések miatt néhány állatfaj új helyre költözött nálunk. Igyekszünk mindnek a lehetőségeink szerinti legjobb elhelyezést biztosítani, megértjük azonban, hogy ha valaki három éve már kialakult, jól belakott kifutókban látta ezeket a fajokat, annak esetleg a jelenlegi, átmeneti kép szokatlan lehet.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezek az építkezések a legkisebb zavarás mellet haladjanak, de sajnos a nyári hőség és a por, vagy éppen az esőzések okozta sár érthető módon fokozhatja az ezzel járó kellemetlenségeket. Ezt nagyon sajnáljuk, de aki lehetőséget ad nekünk a felvilágosításra, az meg szokta ezt érteni.


A közszolgálati munkát teljesítő majom őrnek (nem állatparki dolgoó)kinek a szabadon lévő makik felügyelete és látogatók informálása a feladata, jeleztük a jogos reklamálást a dohányzással kapcsolatban, ez úton is köszönjük az észrevételt.


Az állatok számára biztosított takarások, árnyékoló növények, ásási lehetőség, medence mind-mind a modern, természeteshez közeli élettér kialakítását célozzák. Az állatkerti szakma rohamosan fejlődik, ugyanúgy, ahogy az állatkertet látogatók is egyre tájékozottabbak, és a munkánkat is egyre nagyobb figyelemmel követik. Azok az élmények, amik itt érik a közönséget, különböző érzéseket váltanak ki, és nekünk nem csak az állatok jóléte, de a vendégekhez eljuttatott üzenet is nagyon fontos. Munkánkat kísérő visszajelzésekből arra következtettünk, hogy a hozzánk látogatók elsősorban azért választanak minket, mert ebben az állatparkban azt látják, hogy az állatoknak lehetőségük van rá, hogy ott feküdjenek le a tágas, természetes kifutókban ahol akarnak, hűsöljenek, vagy dagonyázzanak, vagy éppen rejtőzködjenek, ha nekik így jó. Természetesen választhatnák az épített, "streril" kifutó részeket is, de mit tehetünk, ez egy élő, bonyolult természeti rendszer, ami végső soron a lakói jólétét kell hogy szolgálja.


Ezzel együtt, amit magunkra nézve intőnek találunk a kritikákban, azt köszönettel vesszük, és mindent megteszünk, hogy az Önök élményét az említett hiányosságok már ne ronthassák el.

Várjuk Önöket szertettel, és kérem, ha bármilyen kérdés vagy észrevétel felmerül a továbbiakban, azt ossza meg velünk bizalommal.

2014. aug. 5. 07:10

Érdekesnek találom,hogy ennyire eltérőek a vélemények.Minek köszönhető ez?

Én kétszer voltam a vadasparkban,nekem tetszett.Igaz,másodszor éppen komoly átépítések zajlottak,ezért sok állatot vagy nem lehetett látni,vagy nem a helyükön voltak.Komoly negatívumot nem tapaszaltam egyik alkalommal sem,csak változásokat.

2014. aug. 4. 15:08
friss mai infó : [link]
2014. aug. 4. 11:44

Üdvözletem!

Mi minden évben visszajáró vendégek vagyunk, s kirándulásaink előtt elszoktam olvasni a véleményeket, programlehetőségeket a célállomásról-jelen esetben a Nyíregyházi Állatparkról.

Megdöbbenve olvastam jankoboy hozzászólását, mert mi hasonló problémákkal nem találkoztunk.


A mi tapasztalataink a következők a kritikában megfogalmazott dolgokról:

parkolás--a zúzott kőnek már nyoma sincs, a megnagyobbított parkoló frissen térkövezve!

Szabadon lévő állatokról--rengeteg pulyka, és japán csibe mellett pávák is vannak szabadon!!

A jegesmedve valóban olykor barnás, de az a homoknak köszönhető, amiben előszeretettel fekszik--mit fórum tagunk írta-mellette ott van a kristálytiszta medence is--oda bármikor becsobbanhat a maci--bámulatos látvány ahogy az üvegfalú medencében lubickol:-)

Tömegnyomor már nincs a fóka show alatt, mert idén újabb lelátó épült, így már kényelmesen elfér bárki. Amire azonban figyelni kell, csak 30 perccel előtte nyitják meg a lelátót. Szezonban naponta 3x lehet ingyenesen megtekinteni, s mi utána elmentünk a papagáj showra is.

A virágágyások szépen gondozottak, s a kisebb majmoknál valóban dús és burjánzó a növényzet, de ez az állatok érdekét szolgálja, hiszen így kiválóan eltudnak rejtőzködni ha kedvük tartja. Lehet valakinek jobban tetszik a betonozott, "steril" kifutó,amiben ingerszegényen él az állat.--ez nem az a hely.-) a kert látszik hogy törekszik a természetközeli kifutó kialakítására.--ennek része a magas "dudva" is a majmocskáknál.


Mi mindig szívesen jövünk, s mindenkinek csak ajánlani tudom.


Érdemes az egész napot erre szánni, bátran ajánlom! (előtte a honlapjukon érdemes megnézni az aktuális infókat--etetések időpontja, új állatok, állat bébik..)

29. gigi>
2014. júl. 11. 21:02
Mi ma voltunk.Az eső ellenére is élveztük az egészet.Nagyon szuper!!
28. 4a1003fcfd (válaszként erre: 25. - Jankoboy74)
2014. júl. 8. 21:27
Lehet,h. rossz időben voltál. Nekem a barátaim május elején voltak és élvezték az egészet.Ők is visszatérő vendégek.
2014. jún. 9. 13:45

Aki minden évben ellátogat oda annak lehet hogy nem ennyire feltűnő mint aki 3-4 évenként tud csak elmenni és akkor szembesül a látottakkal. Nem az volt a szándékom a hozzászólásommal hogy ne látogassák az állatkertet hanem hogy felfigyeljenek a hiányosságokra azok akik ellátogatnak majd oda és ha nekik is hasonló tapasztalataik lesznek és leírják akkor talán az illetékesek is jobban oda fognak figyelni.

3 éve még 100%-os állapotra írtam volna az állatkertet azonban tegnap ez már csak 50% volt.

26. mmacus (válaszként erre: 25. - Jankoboy74)
2014. jún. 8. 23:02
Sajnálatos. Idén még nem voltunk, holnapra terveztem, de akkor újratervezés.
2014. jún. 8. 22:27

Üdv.

Sajnos a mai nap elment a kedvem a nyíregyházi Állatkerttől. Mindenkinek csak reklámoztam éveken keresztül hogy a legszebb állatkert a nyíregyházi. Hát ez mostantól nem így lesz.

A mai nap voltunk 5. alkalommal itt. Székesfehérvárról utaztunk fel ami azért nem 30 kilométerre van innen.

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Igen gyalázatos fogadtatásban volt részünk. 3 évvel ezelőtt voltunk utoljára az állatkertben de akkor még minden rendben volt.

Tisztaság és rend volt mindenhol a parkban azonban most elég nagyot fordult minden. Már a kinti parkoló is kivágta a biztosítékot nálam. Az öklömnyi kavicsikon az ember majd a bokályát töri.

A porról nem is beszélve. 2 Nap alatt le aszfaltozná az utép az egészet.

3 éve még elég sok állat volt aminek most se híre se hamva. Ahol megüresedtek a helyek oda vagy teknőst vagy papagájt és fürjet tettek be. Szánalmas.

A pávák nagy látványosságnak számítottak de valami okos betette őket egy ketrecbe és most mindenütt csak szabadon mászkáló japán csirkék és kakasok vannak.

Az állatok a saját ürülékükben járkálnak. A gondozó a majomudvarban dohányzik a látogatók között ahelyett hogy egy vödörbe össze szedné a néhol kilós ürülékeket.

Nem szép látvány és még büdös is főleg ebben a nagy melegben. Az oroszlán ketrecnél majdnem elhánytuk magunk az iszonyatos bűztől amit a nagy rakás ürülék árasztott. Ez mind a járda mellett volt a kerítésnél ahol naponta több ezer ember sétál el.

A pálma házban a növények pusztulnak, értsd szó szerint. Úgy mentünk át épületeken hogy egy darab állat nem volt bent, de kint sem. A jegesmedvét fel sem ismertük először mert olyan koszos volt mint egy barna medve. Mit keres egyáltalán az 50 cm-es fűben és koszban amikor mellette ott van a kristály tiszta vizű medencés és sziklás kifutó. Gyönyörű hófehér bundát kellene látniuk a látogatóknak nem pedig koszos-mocskos bundát

A 2 db kis fekete medve kifutójában üresen állt a beton medence és egy műanyag 70 cm-es kör kis kádban volt nekik víz kitéve. Nem tudom ki volt az az okos aki ezt tökéletes megoldásnak találta.

Egy hogy a látképbe sem fért bele kettő pedig a két medve sem fért bele egyszerre. Meg amúgy is.

A kismajmok ketrecében másfél méter magas gaz van ami szerintem nem 3 nap alatt nőt meg ekkorára. A gondozó is csak letapossa és csapást csinál minthogy kitépné.

Ahol ezelőtt 20 szarvas mászkált ott most egy darabot láttunk és még sorolhatnám órákig.

A színvonal drámai csökkenését tapasztaltuk 3 év alatt.

Aki erre azt mondja hogy csoda szép az nem volt itt 3 évvel ezelőtt az biztos. Sajnálom hogy ilyen formában kellett viszont látnunk az állatkertet.

24. mmacus (válaszként erre: 21. - GiXeRCool)
2012. aug. 8. 06:56

Szia!


Van az állatkert előtt egy nagy parkoló, ingyenes. Ha ott nincs hely, picit tovább mentek és jobbra a játszótér után ismét van egy nagy parkoló, szintén ingyenes. Az is közel van, pár perc séta.

2012. aug. 8. 06:12
...olvasd... bocsi!
22. futóbajnok (válaszként erre: 21. - GiXeRCool)
2012. aug. 8. 06:12
Nem tudom, mi gyalog mentünk. De olvad vissza a hozzászólásokat, valamelyikben van róla szó.
2012. aug. 6. 09:03

Sziasztok!


A kérdésem a következő lenne: a parkolás hogy oldható meg, illetve fizetős vagy sem?

20. Titánia83 (válaszként erre: 13. - Abismar)
2012. aug. 1. 22:18

Remélem nem haragszol meg, ha pár dologra reagálok a véleményedben.


Ahogy írod, az állatok "kattantak". Lentebb már írtam! A Teremtő nem erre az éghajlatra, nem Nyíregyházára teremtette ezeket az állatokat! Jó, hogy be vannak kattanva. A jegesmedve is fel-alá lépked. Én ezt állatkínzásnak mondanám. Ha az emberek meg akarják nézni ezeket az állatokat, van sok ismeretterjesztő könyv, interneten cikkek stb. Ez sajnos biznisz. Évről évre nő a belépő ára, ez meg pláne az. Bár gondolom az állatok ellátása sem ingyen van.


Egyetértek a lentebb szólóval. Lehet vinni ételt, saját készítésűt. Minden ilyen helyen csillagászati árakat mérnek a vendéglátósok. Nem csak Nyíregyházán.


A dohányzásról szintén osztom az egyik hozzászóló véleményét.

2012. aug. 1. 16:41

2 napja voltunk. Nem olcsó, 3 fős családunkat egy 6 évessel hatezer-párszáz forintért engedtek be. Viszont eltöltöttünk egy napot, nyitástól délután ötig. A fókashow fél 11-kor, a papagájbemutató délben kezdődött. Nekünk nagyon tetszett, DE:

-a jegesmaci kifutója kissé lepusztult

- a fókashow-n tolongás, nyomor volt...

-az Ócenárium folyosója a valóságban keskenyebbnek tűnt, mint a honlapon volt.

Nem igaz, hogy 2 zebra van a kifutón, láttunk legalább hatot, oroszlánt, elefántot is többet.

A büféárak valóban magasabbak, mint a strandon, de vegyük tudomásul, hogy az ember nem fogyaszt annyit, nem elsősorban enni megy. Nem szégyen megenni az otthonról hozott fokhagymás húsos szendvicset sem... Vittünk egy hátizsákot innivalókkal, kajával, így nem költöttünk erre. És nem fájt, hogy mennyit adnak mennyi pénzért...

A pénz nagy úr, aki akarja, meg tudja oldani.

A lufis bohóccal szerencsére nem találkoztunk.

Összességében jól éreztük magunkat. A pénzt rászántuk.

18. d034fd74e6 (válaszként erre: 14. - Mmacus)
2011. júl. 17. 14:30
Aki betér az állatparkba,az gondolom nem egy-két órára teszi,és mivel emberek vagyunk..Vannak bizonyos szükségleteink,ami azt jelenti,hogy étkeznünk is kell..De akinek nincs ilyen szükséglete,azt ne is azt tegye elsősorban:))))
2011. júl. 17. 14:25
Még az a szerencse hogy többen vagyunk akik egyet értünk abismar véleményével:)))Hiszen ott voltunk láttunk amit láttunk,a rablóbanda árusok,büfések.Szegény állatok...!
2011. júl. 17. 09:14
Ja, és félreértés ne essék, nem rosszmájúságból írtam ezeket a dolgokat. Imádom az állatokat, rengeteget járok ki a szabadba, a határba hogy láthassak őzeket, fácánokat, nyulakat. Nincs személyes problémám az állatkerttel, csak szomorú azt nézni, hogy mondjuk a 15-20 főt számláló zebra ménesből mára maradt kettő, és ebben a nehéz gazdasági helyzetben ennyire le akarják húzni az amúgy is szegény polgárságot.
2011. júl. 17. 08:59
Ha kicsit gondolkodol akkor rájössz hogy nem 20 éves vagyok, de a valódi életkorom hagy maradjon az én magánügyem. Azt nem nehéz elfelejteni ami nem változik semmit. Aki először van ott annak gondolom minden szép és jó, de aki rendszeresen jár vissza az észreveszi a változásokat. A dohányzás szerintem fontos, mert nem csak az állatok szívják a dohányfüstöt, hanem az oda érkező gyerekek és terhes anyukák egyaránt. De gondolom akinek minden mindegy annak ez is az. Nekem fontos hogy ha már vadasparkba megyek akkor természetes környezetbe, egészség centrikus körülmények között, friss környezetbe tehessem azt.
14. mmacus
2011. júl. 16. 23:13

Érdekes, hogy valaki 20 évesen emlékszik rá, milyen volt 15 éve a parkoló...

Mindegy, nem a témához tartozik.


Nekem a park nagyon tetszik, igaz nem étkezési, illetve dohányzási céllal látogatjuk elsősorban.


Gondozott terület, sokkal több élményt nyújt, mint a Bp-i, D.-i állatkert, vagy a M.-i vadaspark.

A parkolás sem volt gond, pedig hétvégén voltunk legutóbb is.

Évente minimum egyszer elmegyünk, bár kisgyerek már nincs. Mindig van valami újdonság.

2011. júl. 16. 23:01
A nyíregyházi vadasparkról sajnos nincs jó véleményem. Már többször jártam ott az elmúlt évtizedek során, de a színvonal egyre romlik. Kezdve az irreálisan magas belépő árával, amivel leveszik a jónépet. Nem beszélve, arról, hogy a minimális befogadó képességű parkoló mérete megegyezik a 15 évvel ezelőttivel. Tehát a parkolás maga egy kész procedúra, mert csak több száz méterre tudsz megállni az állatkerttől. A büfék színvonala magasan átlagon aluli. Egy gyros tálat vettünk 1300 forintért amiben kb 20 gramm (két hajszál vékony húscafat) hús volt. A mérete megegyezett egy gyerek adaggal és nem állt másból mint a legolcsóbb kellékből: sültburgonyából. Magyarul ez is a maximális lehúzásra megy. Egy kis adag kávé 300 forint, 0,5 Coca cola – 380. Ez egyenesen rablás. Persze számlát vagy blokkot sehol sem kapsz. Az állatkertben lévő állatok száma nagymértékben lecsökkent. Régen a gímszarvasból 15-20 is volt a kifutón, most 2 maradt.(de említhetném a pingvineket is és még sok más állatfajt, ami látványosan megritkult.) A pávák régen az emberek között mászkáltak és nyitogatták szárnyaikat, most egy kis ketrecben tengődnek. A fóka show-nál a befogadóképesség max 100 fő, a maradék több száz embert a biztonsági őr riogatja és zavargatja. Annyi eszük sajnos nincs, hogy a medence elé is rakjanak egy fellépőt, hogy talán még száz ember is meg tudja nézni. A közlekedés kritikus, mivel elektromos kisbuszok járkálnak fel-alá a békés állatokat nézegetők között és kényszerítenek a gyalogút legszélére. Arról nem beszélve, hogy semmilyen dohányzóhely nincs kijelölve a dohányosok számára, így mindenhol: az állatoknál, az étterembe is maximálisan szívhatja az ember a dohányfüstöt, ha tetszik ha nem. A tropicárium részben a tömegnyomor a jellemző. Azzal, hogy bevezettek néhány újdonságot és az alapterületet nem növelték elveszik az állatoktól a helyet. Az elefánt sajnos full kattant – egész nap csak annyit láthatunk belőle, hogy a fejét billegeti jobbra és ballra, az állatok nagy része mint ha kábult lenne, tehát megnézhetjük az állatok 80 %-ánál, hogy hogy alszik. Egyedül az állatok tisztán tartása ami megfelelő. Ha valaki tőlem megkérdezi, hogy milyen a Nyíregyházi vadaspark, csak egyet tudok mondani: alacsony színvonal, rabló banda, csillagos egeket verő árak, és így nem ajánlom senkinek sem. Szomorú és elkeserítő.
12. Titánia83 (válaszként erre: 11. - Judyna)
2011. máj. 15. 15:11

Hát, erre a kérdésedre nem tudok válaszolni. Lehet feketén csinálja. A Park vezetőségének a feladata lenne odafigyelni erre. De lehet nem tudnak az egész kinti tömegre figyelni, így nem is veszik észre. Na meg a minap, mikor arra jártunk, hatalmas tömeg volt. Sajna a tömegben meg sok minden előfordul, és van, amire egyénileg kell figyelni.


Az én Páromnak is felakadt volna a szeme az összeg hallatán, és ahogy ismerem, azt mondta volna, hogy annyiért nem kérjük. :D Max. ha ad róla számát. :D Tuti nem volt nála számlatömb.

11. Judyna (válaszként erre: 10. - Titánia83)
2011. máj. 15. 14:21

Igazad van, csak 1. sok helyen vannak bohócok akik nem pénzért vagy legalábbis nem a kisgyerekes szülök pénzéért dolgoznak és nevettetik a gyerekeket. 2. nem a fizetéssel van a gond csak azzal, hogy pofátlanul levett bennünket, gondolom másokat is...ezen a pénzen rendes lufit is vehettünk volna, de még mindig fent marad a kérdés, hogy a kedves "úr" mennyit adózik le ezek után...?

És az, hogy ezzel a park jóhírét rontja, nem?

10. Titánia83 (válaszként erre: 9. - Judyna)
2011. máj. 15. 13:09

Szerintem ha kívül találkoztatok vele, akkor valószínűleg nem a parkhoz tartozik.

Mondjuk legközelebb célszerű megkérdezni, hogy mennyiért dolgozik bárki, mielőtt igent mond az ember egy szolgáltatásra. Legalábbis amikor én gyerek voltam, nekünk volt, hogy nem mindenre telt, és ilyenkor Anyukám megköszönte, de nem kérte. Hiába szomorkodtunk. Utólag látom, hogy nem is baj, hogy nem vett meg sok mindent, ami esetleg akkor ejdenagyon kellett volna. :) Szerintem a gyerkőceid is megértőek.

2011. máj. 15. 11:52

Helló!

Nekem is van véleményem, el is mondom bár nem annyira az állatkertről.

Szóval a vadaspark teljesen rendbe van, tiszta, élvezhető szóval a gyerekeknek tetszett.

DE mikor kiléptünk a főkapun odaugrott hozzánk /két gyerkőcöm van/ egy bohóc, nagyon kedves volt... kérdezte akarunk-e lufiból állaltot, persze a gyerekek akartak, kaptak is cicát, kutyát, utána közölte, hogy ez bizony 1000 ft-ba kerül, mit tehettünk kifizettünk, de a férjem azt mondta, hogy ha nem a gyerekekről lett volna szó, visszanyomta volna a kezébe a lufikat, hogy tegye oda ahová akarja.

Tudom én, hogy ez a vadaspark csak arról szól, hogy minél több pénzt kicsikarjanak belőlünk, de HA tudom hogy ez ennyibe kerül lehajtom a fenébe a bohócot.

És kérdem én, hogy adózik-e a kedves bohóc úr ezután? Feltételezem, hogy nem...

És még kérdem, hogy mit szól ehhez a park vezetősége vagy nem érdekli esetleg megengedte...?

Mindegy, de mások figyelmét felhívnám hogy zavarják el, ha nem akarnak rövidebbek lenni kemény ezresekkel!

Köszi a meghallgatást!

8. Titánia83 (válaszként erre: 6. - Db78bacc4f)
2010. aug. 18. 09:43

Nem csodálom, hogy sok állat ki van purcanva. Talán mert a bundája, életvitele nem erre az éghajlatra van tervezve. Én sajnálom őket.


Viszont az erdő még mindig természetesebb közeg, mint a belváros!

7. Titánia83 (válaszként erre: 5. - Last)
2010. aug. 18. 09:41
:(((
2010. aug. 18. 09:35
2 hete voltunk és nekem nem jött be. A pesti szerintem jobb. Persze, szép, mert egy redőben van, nagy terület, de minden állat le volt szedálva, mintha másnaposak lettek volna, az összes aludt. Nem csak a nagy vadak, hanem a kis vackok is. A tropicárium részben pedig tömegnyomor volt. Szóval az én véleményem, hogy egyszer érdemes megnézni persze (gyerekkel nyilván teljesen más a helyzet), de többször csak emiatt nem utaznék 250 km-t.
5. last
2010. aug. 17. 19:57

Nem rég voltunk.Az elefántok nagyon nem érezték jól magukat....!

Én kicsit jobbra számítottam,de a cápák jók voltak.

A Pestinél jobb,azért érdemes elmenni.Mi a nagy viharok után voltunk és szinte minden állat kifutójában több méteres víz állt és kidőlt fák.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook