Nyelvvizsgám nincs, de jó lenne a diploma (beszélgetés)
Nyelvvizsga vagy egy vizsga az egyetemen, csak kiadják "külsősnek". Tök mindegy, nem? Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki mindent órát szeretett volna egy bármilyen iskolában. De meg kell csinálni.
A vett nyelvvizsgához meg ne hasonlítgassunk! Ennyi erővel a vásárolt diplomára is mondhatnánk, hogy az is jó valamire.
Az egyik oldalon fájlalják, hogy mit sem ér a diploma, meg nem becsülik meg, a másik oldalon meg lejjebb akarják vinni a követelményeket...
Én amiket láttam azok "hamisítványok" (szerkesztett nyomtatott stb) azaz nem ténylegesen kiállított bizonyítványok.
EGyébként bevizsgálják uv fény alatt.
Egy kisgyereknek nincs olyan, hogy nem szeretne.Mozgalmassá, játékossá teszem a feladatokat.Ez a szakma.
Az meg, hogy nem tudom megtanulni ez hál' Istennek olyan dolog, amiben TE nem szenvedsz!Örülj neki!
Összesen mennyi ideje tanulod a nyelvet?
Egyébként ha angolra vágysz szívesen segítek :)
még azt se mondhatom, h lusta vagyok seggelni.Sok mindent megtanultam már.Olyat is amihez semmi közöm nem volt.
Vannak barátaim orvos, ügyvéd körökben, és sosem volt gáz a vizsga hiánya.Sőt!Értelmesen el tudok beszélgetni ezekben a körökben is.
A talentumot nem kötelezhetik.Amennyi pénzt és energiát ráfordítottam már.az se semmi.
Én meg beszélten egy csomó külföldivel (mert tudok), meg ki szoktam segíteni a turistákat, aki senki nem érteni, mert nem beszélni magyar idegen nyelv.
A te egyéni egyetlen tapasztalatod nem fogja a tényeket megváltoztatni.
Egyébként szerintem Svédországban is csak feliratoznak, nem szinkronizálnak, de erre nem vennék mérget.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához?
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Hány éves korig kell nyelvvizsga diplomához?
- Van arra szakszó, ha megvan a diploma, de nincs nyelvvizsga?