Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Növekedési ugrás vagy csak a tejem nem kell a babának? fórum

Növekedési ugrás vagy csak a tejem nem kell a babának? (tudásbázis kérdés)


26. Picipötyi (válaszként erre: 25. - Knromy)
2016. jan. 26. 23:55
Köszönöm a segítséget és a megértést. Igen én csak segítséget kértem, de kritikából kaptam a legtöbbet. Sajnos mára már ott a barátosném hogy alig van teje , így lehet hogy marad a tápszer. Bár én mondtam neki hogy ha hasfájós akkor a tápszertől is az lesz. Ezt a védőnő mondta nekem is. Nagyon sokat sír a babája és ugye ezáltal egyre kevesebbet is szopik. Sokat feszeng és nyugtalanul szopik. De mivel kevesebbet szopik a tejmennyiség is csökken. Szerencsére úgy néz ki hogy csökkenti a cigit is, de bem akarom elszólni.....majd meglátjuk. Mégegyszer köszi a segítséget.
25. knromy
2016. jan. 26. 16:49

Kedves Édesanyák! Szörnyű volt néhány hozzászólást elolvasni! Nem értem, miért kell így reagálni? Segítséget kért Picipötyi, nem megrovásokat! Mindenki annyira tud kritizálni... De én segíteni szeretnék!

Kedves Picipötyi! A barátnőd babája valószínűleg hasfájós. Sajnos ez csak napok múlva derül ki, ha valamelyik szer megfelelő. Ugyanis minden babának más-más válik be a tapasztalatok alapján. 5 nap után már kijelenthető, ha valamelyik hatásos. És valóban, azért ehet sokszor keveset, mert annyira fáj a pocija, hogy maga sem tudja, egyen vagy sem.

Persze az sem kizárt, hogy barátnőd mivel többször veszi kézbe a cigit, a kicsi érzi a tején a több nikotint. De ne idegeskedjen, mert azzal nemcsak többet szív, de még a teje is el megy!

Természetesen mindezek mellett még egy csomó minden más is lehet. De ez a legvalószínűbb, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Ha pedig aggódik, mert attól még, hogy cigizik, aggódhat, kérje ki gyermeke orvosa véleményét!

24. Zsezsebaba (válaszként erre: 22. - Dittke14)
2016. jan. 26. 09:36
Szia. Én is állandóan mellre teszem nálam mégsem változik semmit sem a tej mennyisége :-( és szerintem mi még mindig nem szopizunk jól... Ti hogyan oldottátok meg hogy megtanuljon jól szopizni?
23. Zsezsebaba (válaszként erre: 21. - Elliana)
2016. jan. 26. 09:32
Nem haragszom. Nincs rendben de van ilyen is. Ennyi.
2016. jan. 26. 09:03

Sziasztok!

Mi ma vagyunk 6 hetesek és már elértem h szopizzon rendesen, én is tápszert adtam neki mert azt hittem, hogy nincs tejem, (bár én mindig fejtem), és éhezik a kicsi.

Most kezdtünk hasfájósak lenni és nálunk ez a probléma a szopizásnál. Nem tud szopizni rendesen mert fáj a hasa és evés közben rángatja a görcs a kis pociját. Bár nem vagyok orvos de én úgy vettem észre, hogy ez is közre játszhat abban, hogy nem tud enni.

A tejre vissza térve, én amikor csak tehettem mellre helyeztem és most elértem, hogy annyi tejem van, hogy az utcának is elég lenne. Jah és én császáros voltam. Még nálunk az is probléma volt, hogy kicsit lusti és nem jól kapta be a cicimet, emiatt sem evett rendesen. Mára elértük, hogy nem kell a tápszer.

Tehát én jó tanácsként mondom, hogy minél többet kell szoptatni és annál több tej lesz.

A cigiről pedig annyit, hogy én teljességgel ellene vagyok, de anyukám is cigizett velem végig a 9 hónap és szoptatás alatt és nem volt semmi probléma közben.

21. Elliana (válaszként erre: 16. - Zsezsebaba)
2016. jan. 26. 05:25

Ne haragudj de nekem úgy jön le az írásod, hogy mert a szomszéd 3 gyereke normális lett akkor rendben van a dohányzás terhesség alatt, ha nem megy neki letenni.. Komolyan? Nem csak a szellemi fejlődését érintheti a dohányzás a babának.

Láttad már az uh felvételt egy dohányzó kismamáról és magzatáról mikor rágyújt? Szerintem kevés undorítóbb van egy dohányzó kismamánál.

20. Picipötyi (válaszként erre: 6. - 4b6a2525df)
2016. jan. 25. 16:04
arra gondolsz mennyen agyturkászhoz, azzal a cigi iránti vágya még nem fog megszünni :-( sajnos.
19. Picipötyi (válaszként erre: 11. - A360345bdd)
2016. jan. 25. 15:57
Értem én engem nem kell meggyőznöd. De eddig is ezt a nikotinos tejet ette mégis szopott. A kérdés az volt hogy lehet e ilyen egy növekedési ugrás, hogy többször piciket vagy valami más van a háttérben?
2016. jan. 25. 15:47
Igen hasfájós sajnos, kap rá espumisant. Az én babám is olyan rugiban van, de eddig nem volt ilyen baja. Mondjuk nálunk a szoptatás is botrányos, mert nem tud igazán ráharapni a cicire sem, mindig lemozog róla, de hogy most mi történhetett..... kiszív 40-60 gramm tejcsit, büfi, aztán ha vissza akarom tenni a cicre elkezd öklendezni, nyaldossa a cicit, kapkodja a fejét, de nem akar szopni belőle... aztán fél - 1 óra múlva újra enne. Viszont azt olvastam, hogy ha gyakrabban rakjuk mellre akkor egyre zsírosabb tej termelődik.... de nálam most olyan mintha már nem is termelődne a tej...merthogy ugye nem szívja ki... :-( nem tudom mitévő legyek...
17. a360345bdd (válaszként erre: 14. - Zsezsebaba)
2016. jan. 25. 15:42
hasfájás? szélgörcs? milyen rugija van? az én gyerekem akkor sírt ha olyan volt rajta aminek van talpa, mint egy nadrág-zokni egyben. Azokban nem tudott aludni, kényelmesen mocorogni.
2016. jan. 25. 15:42
Én nem akarok beleszólni ebbe a cigis dologba....elég sajnálatos, de feleslegesen ítélkezünk :-( Az viszont tény, amint Picipötyi is írta nem ő az egyetlen aki így szoptatott mégis egészséges, normális felnőtt lett. Az én szomszédasszonyom 3 gyerekkel dohányzott végig terhesen és szoptatás alatt is, mégis egyetemre jár már mind a 3. Rossz hogy így alakult és egy próbát tényleg megérne hogy letegye a cigit, gondoljon rá, de elítélni, nem fogom., mert nem a mi feladatunk.... :-(
15. Picipötyi (válaszként erre: 10. - 408020f45e)
2016. jan. 25. 15:38
köszi higy végre valami tanács és nem csak azon lovaglunk, hogy a cigi. Bár nem diétázik, olyan rettentően nagy étvágya nincs, de azért eszik rendesen. Inni is iszik. valószínű hogy mégis csak a cigi lesz a gond, vuszonz eddig mért nem okozott problémát? mért csak most?
2016. jan. 25. 15:38
Na ez az. Nagyon sokat sír, és elég nyugtalanul is alszik, pedig eddig megette a 100-120-at is. Tudom, hogy nem szabadna méregetni, de ez engem egy kicsit megnyugtat. Pisis pelusa van, kakis az nem minden nap és a súlygyarapodás is elég jónak mondható..
13. a360345bdd (válaszként erre: 12. - Zsezsebaba)
2016. jan. 25. 15:33

Honnan tudod, hogy mennyi tej van benne?

A mell nem tejeszacskó :D a szopás alatt termelődik a tej ;) Barátnőm is méregette a gyereket evés előtt és után aztán egyszer kevesebbet mutatott a mérleg evés után, akkor rájött, hogy baromságot csinál!

Ha van pisis pelus, a baba nem sír éhesen, nyugodtan alszik, akkor van elég tej és nem kell idegeskedni! :D

2016. jan. 25. 15:30

Sziasztok!


Hú micsoda hadjárat....

De mintha csak én írtam volna, annyi különbséggel, hogy az én lányom holnap lesz hat hetes, és én nem iszom, nem dohányzom, annyi hogy az egyik mellemben 20-30 gramm tejcsinél eddig sem volt több, viszont a másikból tudtam szépen etetni... és mégis elutasítja a mellemet :-( tegnap óta.

Nem váltottam tusfürdőt, nem jött meg a mensesem sem és már ott tartok, hogy tápszert adok neki, viszont félek, hogy akkor sosem fog visszaszokni a cicimre :-(

Esetleg nekem valami jó tanács?

11. a360345bdd (válaszként erre: 3. - Picipötyi)
2016. jan. 25. 15:30

Gondolj már bele felnőtt fejjel milyen érzés lehet csóri babának a nikotin ízű tej! Te kinyalnál egy hamutálat ebédre??????


Kapjon inkább tápszert, ha cigire van pénz arra is lesz, ha meg nem nyugodtan adja a gyerek örökbefogadó szülőkhöz, ott kap majd rendes ételt és füstmentes környezetben nőhet fel!


Minek kínozza???? A rohadás cigi fontosabb, mint a gyereke??? Minek szül az ilyen????

10. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Picipötyi)
2016. jan. 25. 15:28

Szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy nem elég tartalmas a teje a barátnődnek és a babája nem lakik jól vele. ha pedig tápszert kap, az eltelíti, ezért aztán már nem is strapálja magát a baba a szopizással.

Normális, vitamindús táplálkozás, sok folyadék.

Nagyon sok kismama abban a tévhitben él, hogy a legjobb fogyókúra a szoptatás. Sajnos arról senki sem beszél, hogy az anya táplálkozása, életvitele milyen hatással van a tején keresztül a babájára. Diétázni és fogyózni lesz idő a szoptatás utáni időszakban is. Most pedig egyen, igyon ahogy jól esik neki, mert a tején keresztül, a babájának szüksége van a vitaminokra, az energiára. Arról nem is beszélve milyen bensőséges kapcsolat alakul ki a szoptatás alatt az anya és a baba között.

Ha mindez nem segítene, akkor védőnő, csecsemő-tanácsadás segíthet.

2016. jan. 25. 15:19

Úristen ez most komoly? Szerintetek nem a cigi a gond?!

Az a szerencsétlen gyerek valószínű hasfájós, és nem jó a tej,könyörgöm ha már ilyen nem törődőm akkor legalább váltson tápszerre a kicsinek és füstöljön vígan tovább.

Az ilyen nem is értem minek szül..

2016. jan. 25. 15:18
egyébként inkábn dohányozzon mint hogy a kukába dobja a gyerekét - ez volt a válasza a nőgyógyásznak. de most ez nem is lényeges. ez van változtatni nem tud rajta, de a gyerekorvos szerint is még mindig jobb a saját teje, mint a tápszer.
2016. jan. 25. 15:17
Egy igazi megoldás, tegye le a cigit !! Vagy a drága tápszer, igaz, ha cigire telik, telhet a tápszerre is :(
2016. jan. 25. 15:16
szerintem irány az orvos !!!
2016. jan. 25. 15:16
Lépjünk már túl ezen. Sajnos más ia dohányzott mégis felnöttek a gyerekei és nem is lettek butábbak mint a többiek. igen leget hogy ez a gond de valami más ötlet?
2016. jan. 25. 15:13
Bocsi, de ennyire kegyetlen lenne egy annya? Az ilyen nő ....... inkább nem írom le amit gondolok :(
2016. jan. 25. 15:07
eddig nem volt vele gondja. én is mondtam neki,hogy legalább egy napig bírja ki, de most meg az idegtől nem " tudja" letenni. esetleg valami más ötlet?
2016. jan. 25. 15:03

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy a cigaretta miatt rossz ízű lett a teje?

Éhes lenne szerencsétlen apróság, de mégse bírja...


Hát, lehet gondolkodni.

2016. jan. 25. 15:01

Segítsetek, hogy segíthessek! Barátnőm együtt szült velem, és hát neki sem egyszerű a szoptatás. Szóval kislánya szombaton volt 6 hetes de pénteken egyszercsak elkezdett szinte 5 percenként szopizni azt hitte hogy növekedési ugráa van a háttérben. azt tanácsoltam ne panikoljon, szoptasson. Viszont a babájácal eljutittak oda hogy a babó már szopizni sem akar, elutasítja a cicit és csak üvolt. ha mégis sikeeül cicire raknia csak ilyen 40-ker eszik, vagy még kevesebbet. . A kérdés hogy ez növekedési ugrás vagy valami más miatt nem eszik illetve utasítja el a cicit. Sajnos a barátnőm nem zudta letenni a cigit sem a terhesség alatt, viszont ez eddig nem látszott hogy gondot okozna. Járt már valali így? meddig tarthat ez? vagy nincs visszaút? Légszi ne csak azzal gyertek hogy rakja le a cigit így is épp elég baja hogy eddig nem tette. de most meg már minnél idegesebb annál jobban kívánja.

Nagyon várom a válaszokat, hátha tudunk neki segíteni. köszi előre is.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook