Női-férfi intim gyanta-kozmetikus válaszol (beszélgetés)
Te milyen gyantát használsz, és ahhoz hol lehet hozzájutni? Mert pl. fodrászkellékesben is a 300Ft-os patronosat látni. Ha megírnád, akár priviben is... Köszi!:)
És egy kérdés, ami piszkálja a csőröm:) Most mi a divatos, a teljes gyanta, vagy a brazil? Vagy esetleg van vmi újabb?:)
Igen, patronos volt. Egyszer kipróbáltam, de többet nem, azok után, amit írtam.
Amúgy a fazont és az összes többi szőrös testrészemet epilálom.
Sajnos messze vagy, nem tudok elmenni odáig :-/
Kétféle intim gyantázásról hallottam, más lehetőség nyilván nincs is. ;) Vagy bugyiban, vagy nélküle ugye. Egyetlen egyszer futottam bele egy ilyen "vetkőztetősbe", az nem igazán volt ínyemre. Ahova jártam, mindenhol úgy szokták, hogy maradsz bugyiban és jobbra-balra húzod a bugyit, mikor melyik oldal következik éppen.
Szerintem a kozmetikusnak ez nem fura, megszokta, aztán mivel ő olyan természetesen kezeli a dolgot, a vendégre is átragad ez.
Aki annyira ultra szégyenlős, szerintem nem is kér teljes gyantát. Vagy borotvál vagy nem tudom... szőrt növeszt.
A boltokban egy dolog.A legtöbb kozmetikus nagykerben vásárol,aminek a minősége,lényegesen jobb.Amit a boltban látsz,az vicc.Egyszer kénytelen voltam kipróbálni,mert hétvégén beesett egy vendég és a nagyker már zárva volt.
Művészet volt vele dolgozni,nem is értem hogyan egedélyezhetik.
A másik amit kérdeztél abszolut úgy van ahogy mondod.
Először nyilván zavarban van az ember,mindenkinek vannak gátlásai,de beszéltetni szoktam a vendéget,és harmadik alkalommal úgy kell rászólni,hogy "oké,összezárhatod":D
Hát nem tudom milyen gyantát használsz,én kicsit drágábbat.Gondolom nem patronosról beszélsz...
Egyébként nem használom,még annó próbáltuk ki a mesteremmel és pont elég volt.
Én nem vagyok kozmetikus, csak a másik oldalról volt szerencsém a cukorgyantához. Amikor Kuvaitban dolgoztam, filippinó kozmetikusokra volt többnyire lehetőség. Illetve én ahányszor mentem, mindig filippinóhoz. :) Ők ezt a cukorgyantát használják, de ha jól tudom, maguk készítik ráadásul. Ugyanolyan érzés vele a gyantázás, mint a másik gyantával, csak jó citromos illata van, a bőr pedig nagyon selymes, puha tőle.
Árra már nem emlékszem, de lényegtelen is lenne, ott minden más úgyis, mint itthon.
Annyi még, hogy nem sávokat kennek fel és szedik le ujjal vagy valami "tépőcsíkkal" (nem tudom, minek nevezik azt, amit pl. lábgyantánál is az emberre tapasztanak :D), hanem kis gombócot formálnak a tenyerükkel, mint amikor gyurmázunk pl., valahogy azt gördítgeti. Olyan gyorsan, hogy érdekes nézni is. :) Azt az egy gombócot használja egy emberre, aztán kidobja.
Itthon még nem próbáltam ezt a cukorgyantás dolgot, de biztos szívesen kérném, ha lenne a környezetemben.
Amúgy én is gyantáztatok, de sajnos költözés miatt most nem igazán találom fel magam kozmetikus terén. Azt gondoltam, keresek egy kozmetikust és kész, mi lehet a gond? Hát az, hogy nagyon nem egyformán dolgoznak. Már bocs, nem akarok megbántani senkit, de ez minden szakmában így van.
A másik pedig, hogy ahol korábban laktam, több kozmetikus is úgy csinálta a teljes fazon gyantát, hogy két szék van szembe fordítva egymással. Egyiken a vendég, másikon a kozmetikus ül. Kezdi fent, egyik oldal, majd lejjebb, aztán a másik oldalon ugyan ez. Valahogy sokkal kevésbé fáj így. Itt viszont akihez mentem, fekve gyantáz, ami nekem nem tudom miért, de nagyon fájt. Most lehet, hogy ülve jobb az ember tűrőképessége? :) Vagy csak nem feszítette ki rendesen a bőrt? Nem tudom, de felért egy elevenen nyúzással, pedig nem vagyok kényes egyáltalán. Kicsit el is ment a kedvem az egésztől, most párszor már inkább borotváltam, de ezt nagyon nem szeretem. Félek is, hogy ha legközelebb mégis kozmetikába merészkedek, fájni fog nagyon. Pedig még szülés előtt egyszer el akartam menni, mert ezerszer tartósabb a borotválásnál.
Én nem használtam,mert közel sem olyan alapos mint a hagyományos gyanta,inkább fájjon kicsit,de akkor az a szőr tényleg ne legyen ott 2-3 hétig.
Az meg hogy olcsóbb,én elég drága anyaggal dolgozom,még így is megfizethető nekem is és a vendégeimnek is.
Inkább többet jóért,mint kevesebbet igénytelenért.
Szóval a cukor gyantáról csak ennyit tudok mondani:)
Lehet van aki szereti,én nem.
Hahó!
Én egyszer gyantáztam magam ott alul. Még most is kiráz a hideg ahogy rágondolok. Nem a fájdalom miatt, azt kibírom. Viszont fogta magát a bőrőm és kettéhasadt!! Vagyis felrepedt a tépéstől.
Soha többet :-/
Próbáld gyantázás után naponta többször fertőtleníteni.
A kozmetikus előtte is szokott fertőtleníteni?
Szia!
Hát,igazából ez vagy van valakinek vagy nincs.
Én azt szoktam ajánlani a vendégeimnek,hogy testradír,1 héten kétszer (illetve én magam is ki szoktam szedegetni amit ki tudok)és valamilyen nyugtató balzsam.Gondolom gyantázás után szokott ez előjönni.Magadnak ne nagyon piszkáld,főleg ne sebesre,mer utána barna folt maradhat,főleg ha a szőr is bent marad!Szóval csak ügyesen:)
Igen, valószínűleg javulna a szőr minősége is, a hónaljamnál is ez volt, szintén sok éves borotválás után. De az már teljesen jó. Csak a fazontól félek, mert ott csak érzékenyebb a bőr, és ráadásul én az egészet csupaszon szeretem. Gyantázni meg ugye nem ajánlatos ott ahol vékonyabb a bőr.
Sajnos csak magamra számíthatok :P
De megpróbálom legalább a szélét leszedni gyantával, a többit meg majd meglátom...