Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Nincs sovány önképem fórum

Nincs sovány önképem (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nincs sovány önképem

1 2 3 4 5
68. floracska (válaszként erre: 64. - Lzguglgbluz)
2012. aug. 23. 14:43

"Az izom a normál kajától és futástól a büdös életben nem fog nőni."

Én csak ezt cáfoltam meg. Én normál kaját eszem, és futok. A vádlim nagyon szép izmos, a külső combom szintén. Tehát ez a feltevésed nem igaz.

Én csak tapasztalatból beszélek. Mindenre nem jó a futás (bár van aki holtig állítja, hogy igen...). Nekem a futás jó vádlira, külső combra, derékra, csípőre... a többit meg tornával faragom. :) És igen is természetes, hogy valakinek stagnál a súlya, ennek több oka is van, és ebből csak az egyik az, hogy "nő" az izom. Vagy hogy a testünk most fogja fel, hogy életmódot váltottunk.

2 hétig meg sem mozdult a súlyom, aztán lejjebb ment. Most megint nem mozdul, és tudom, hogy lejjebb fog menni. Szerinted miért a sok sikertelen fogyókúra? Nem gondolod, hogy milyen könnyű lenne mindenkinek, hogy ha fokozatosan fogyna, pl. 2 naponta fél kilót... sajnos ez nem így megy. Mindenkinek van olyan, hogy megáll a súlya.

67. 4b6a2525df (válaszként erre: 28. - 3d0696d927)
2012. aug. 23. 14:32
Hú, de egyetértek veled:) az én "álomsúlyom:) 172 magassághozn 80 kg) még az átlagosnál is kicsit több, de nőies:), azért ehhez hozzátartozik, hozy 58 éves leszek, szóval annál a 17 kg-nál amit fogyni fogok több nem fér bele abba, hogy "szép:):) " is maradjak
66. 4b6a2525df (válaszként erre: 21. - 04d410066e)
2012. aug. 23. 14:26
egy része agykontroll_)
65. lzguglgbluz (válaszként erre: 54. - AlBundy)
2012. aug. 23. 14:11
Tulajdonképpen igen, az "előélet" lényeges ebben az esetben, valamint futás és futás között is óriási különbségek lehetnek:)
64. lzguglgbluz (válaszként erre: 52. - Floracska)
2012. aug. 23. 14:05

Nagyon helyes, hogy jól érzed magad a bőrödben, ez a legfontosabb és még szerencse, hogy egyetlen hozzászólás nem fogja a kedvedet venni!

Miért lettem volna negatív? Azért, mert nem tartom helyesnek azt, hogy másban keressük a hibát? Igenis, először azt kell megnézni, mit tudunk mi magunk javítni és nem azzal vigasztalni egymást, hogy "nem fogyunk, mert nő az izom", "nem fogyunk, mert természetes, hogy hetekig, hónapokig stagnál a súly, "nem fogyunk, mert rosszul állnak a csillagok" stb. Igen, tudom, hogy te csak az elsőt mondtad, mielőtt ez lenne a baj, de ezen az oldalon is találkozni a kifogások elég széles skálájával.

Nem nekem kell hinni, hanem felkereni 1-2 testépítéssel foglalkozó oldalt, hogy megtudd hogyan és mitől nő az izom. Elhiszem, hogy nem szeretnél olyan izmokat, de nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy ők értenek a fogyáshoz-hízáshoz és ahhoz, hogyan lehet elérni nőies, definiált izomzatot.

Meggyőződésem, hogy nem az a megoldás, ha valakinél nem működik a diéta, életmódváltás, akármi, hogy megsimogatjuk a buksiját és mélyen együttérzünk, aztán elmagyarázzuk két süti között, hogy ne aggódj, ma is kocogtál fél órát, most nő az izmod.

63. AlBundy (válaszként erre: 62. - Bd55e3f068)
2012. aug. 23. 13:37
Na jó..:)
62. bd55e3f068 (válaszként erre: 60. - AlBundy)
2012. aug. 23. 13:30
Abban ugye meg tudunk egyezni, hogy a rajtad lévő izom térfogata nem változtatja meg az köbcenti nemzetközileg elfogadott jelentését? :o)
61. AlBundy (válaszként erre: 60. - AlBundy)
2012. aug. 23. 13:27
Persze a buta BMI szerint..:)
2012. aug. 23. 13:26

Ha sokat edzel nagyobb lesz a térfogata az izomnak..:)

Azonos térfogatú zsír és izom közül az izomnak nagyobb a súlya. Így helyes a megfogalmazásé.

Ezért van, hogy a csúcson lévő Schwarzi "sajnos az elhízottak csoportjába tartozik, mindenképpen ajánlatos ez ügyben tennie valamit! A testtömeg-indexe alapján az Ön esetében sajnos az átlagosnál nagyobb a kockázata a magasvérnyomás-betegségnek, cukorbetegségnek, szívizom-infarktusnak, agyvérzésnek, tüdõbetegségeknek, daganatos betegségeknek. Ezeken segíthet, ha lead egy pár kilót testsúlyából!" Pedig sok zsírt nem lehetett annak idején találni rajta.:D

59. floracska (válaszként erre: 58. - Bd55e3f068)
2012. aug. 23. 13:24
Ott a pont :)
58. bd55e3f068 (válaszként erre: 50. - Lzguglgbluz)
2012. aug. 23. 13:16

"Ja és az izom nem nehezebb mint a zsír, hanem kisebb a térfogata."

Bocs, de ez így elég érdekes kijelentés. Olyan, mintha azt mondanád, hogy a higany ugyanolyan nehéz, mint a víz, mert 1 kiló mindegyikből egy kiló. Ha két anyag súlyát vetjük össze, akkor vérfogatarányosan hasonlítjuk, vagyis amelyiknek nagyobb a sűrűsége és a súlya adott térfogatra kivetítve, az nehezebb.

57. AlBundy (válaszként erre: 52. - Floracska)
2012. aug. 23. 13:12

1."Aki vékony, az mind azért vékony talán, mert nem eszik ezekből?" 7. hozzászólásom vonatkozik erre a felvetésre.

2.Nem csak és főleg a kinézeted miatt kell minimálisra szorítani a fehérlisztet, cukrot.

3.Ne izgulj, nem is lesznek testépítő izmaid futástól meg tornától..:)

56. cirmoscicajaj (válaszként erre: 15. - 04d410066e)
2012. aug. 23. 13:11
jaj drága,nem nagy dologról van szó csak a helyi adón láttam viszont magam egy rendezvényen.Igen,igen ahová bálnák is bemehetnek.Na ennek hatására tegnap lefutottam az első km-emet az ált.suli óta.2x kellett megálljak,a lábaim nem birták.
55. globus (válaszként erre: 41. - 3d0696d927)
2012. aug. 23. 13:06
Természetesen a szájhigiénés rész, az kötelesség :D
54. AlBundy (válaszként erre: 50. - Lzguglgbluz)
2012. aug. 23. 13:04

Ebben így igazad is van meg nem is. Aki életében izommunkát ki nem fejtett, tehát totál 0 fizikumban, kivéve az a 10-20-30 kiló fölösleget ami azért nem úgy jött, hogy egyik nap így ébredt az ember.

Na most ezek között a körülmények között valaki elkezd emberi kaját enni és nem szemetet és fut/erősít mellett, ha nem is nagy mértékben, de lesz izom és zsírból is fog fogyni. Amikor valaki azt mondja, hogy eltelt két hónap ami alatt 5-6 kiló zsírtól meg kellett volna szabadulni, de nem fogyott semmit, akkor az tényleg nem izom, mert míg más kín keservesen küzd azért az 5-6 kiló izomért, másokon sem terem csak úgy.

Amikor a testépítésben arra gondolnak, hogy nincs izomépítés és zsírból fogyás 1x-re akkor nem épp ezekre az esetekre gondolnak.

Amúgy az izom nehezebb mint a zsír epikus. Én is mindig elmosolyodok rajta..:)

2012. aug. 23. 13:00
Sok itt a homály már megint...:)
52. floracska (válaszként erre: 50. - Lzguglgbluz)
2012. aug. 23. 12:52

Szia,

Ha ránézek a vádlimra, én nem azt látom, hogy egy gramm izom sincs rajt. Nem azt mondom, hogy 2 nap alatt alakult ki. Mert az komoly munka eredménye. Azt meg honnan veszed, hogy mindig ugyanannyit futok? Mert ez pont, hogy nem így van, legalább hetente növelem a távot/időt. Ne mondj hülyeségeket, nekem a vádlim-külső combom nagyon izmos lett a futástól. Ezt bárkinek tudom ajánlani. Ezek kívül a derekemból is sok ment le, és pici a csípőmből is. Egyedül a belső combom és a karom, ami nem nagyon változott, arra igen is kell tornázni. Én nem testépítő izmot akarok, hanem szimplán formás idomokat.

Igazából ráfoghatom akár a fogigátlóra is, meg arra is, hogy biztos azért nem fogyok, mert tésztát eszek... és akkor aki tésztát eszik, az folyamatosan hízik, vagy mi?

Én sem kötözködni akarok, nekem 2 hónap alatt lement 5 kiló, és úgy, hogy ettem tésztát, ettem cukrot, fehér lisztet, és nem fogom ezeket soha megvonni magamtól. Aki vékony, az mind azért vékony talán, mert nem eszik ezekből?

Én így remekül érzem magam a bőrömben, és az ilyen negatív hozzászólás sem fog lelombozni. És ne is írj szerintem ilyeneket, mert lehet más el is hiszi, amiket írsz. Amit leírsz, azt tapasztalatból írd, és is így teszek.

51. Sirga
2012. aug. 23. 12:27

Kezdem azzal, hogy én sem voltam soha sovány. Pár éve kipróbáltam egy módszert, ami érdekesnek tűnt: Paul McKenna CD-jét hallgattam. Ebben is el kell képzelni magunkat soványnak - na, az nem én voltam! :D Egy karcsú nő, jóformán arc nélkül, csak épp elhittem róla, hogy én vagyok - ennyi elég volt ahhoz, hogy elhiggyem: le tudok fogyni!(Persze, mellé mozogtam és figyeltem az étkezésre, de a "fejben dől el"-részt sikeresen teljesítettem - életemben először!)

Sok sikert Neked is! :)

50. lzguglgbluz (válaszként erre: 45. - Floracska)
2012. aug. 23. 12:15

"Ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy nem fogyok, meg valamit rosszul csinálok, hanem hogy biztos az izmom nő, ami nehezebb, mint a zsír."

Pedig de, arra kell gondolni! Ha sorba veszed, hol hibáztál, hamarabb lesz eredmény. Az izom a normál kajától és futástól a büdös életben nem fog nőni. Amitől függ az az egyénre szabott súlyzós edzés és a megfelelő mennyiségű fehérje és szénhidrát bevitel. A testépítők vért izzadnak, hogy nőjön az izomtömegük, ugye nem gondolod komolyan, hogy biológiai csoda vagy és nálad másképpen működik?! Ezt ne vedd magadra nagyon, rengeteg nő ezzel ámítja magát. Ja és az izom nem nehezebb mint a zsír, hanem kisebb a térfogata.

Hol hibázhattál?

A nem zabálom tele magam nem egyenlő az egészséges, pláne nem a fogyáshoz szükséges táplálkozással+ha mindig ugyanannyit futsz, a szervezeted hozzászokik. Változtatni kell a mennyiségen, más sportot csinálni, intervallozni stb.

49. floracska (válaszként erre: 47. - Porcica)
2012. aug. 23. 12:11
Igen, valahogy én is így vagyok. Erre mondják, hogy "rossz testbe születtünk".
2012. aug. 23. 12:08
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de a véleményem azért elmondanám. Én is világ életemben túlsúlyos voltam, duci gyerekként nőttem fel. Többször lefogytam, többször visszahíztam. 30 éves koromra sikerült végleg lefogynom, és több hónapba telt, mire kialakult a "sovány önképem", mire felfogtam, hogy amit a tükörben látok, az a valóság. Rengeteg fényképet csináltam magamról, azokat nézegettem, hogy elhiggyem végre, hogy sikerült. Azelőtt, kövéren nekem se ment. Ezt csak úgy leírtam, mint tapasztalat. A tartós fogyáshoz akaratra, önfegyelemre, magabiztosságra, öntudatra, elhatározásra, magunkba vetett hitre van szükség. Ha nem hiszed el, hogy képes vagy rá, nem is fog menni. Először a fejedben kell rendet tenni, addig nem lesz sikered. A másik meg, ami fontos, hogy a divat diétákat próbálgatni a legrosszabb, amit tehetsz. Ki kell alakítanod az egészséges táplálkozás keretein belül azt az étrendet, amit egy életen át követni tudsz. Életmód kell, nem fogyókúra. Egy étrend, és egy mozgásprogram, amit elkezdesz csinálni, és csinálod egy életen át. Így lehet tartósan egészségesen, vékonyan élni. Nálam ezek a dolgok váltak be.
47. Porcica (válaszként erre: 45. - Floracska)
2012. aug. 23. 11:46

Érdekes! Rajtam még van 10 kiló, de volt már 30 is... és mégsem volt kövér önképem soha. Én, mint személyiség, és mint nő, vékony vagyok.

Bár néha a tükör előtt, vagy ruhapróbánál kesergek, hogy miféle puffasztott rizs vagyok... de ezen még a sovány nők is átesnek.

46. 04d410066e (válaszként erre: 30. - 3d0696d927)
2012. aug. 23. 11:45
Tényleg nyuszifogú vagyok, nincs miért megsértődnöm. :D
2012. aug. 23. 11:34

Kedves cikkíró!

Én annyit fűzök hozzá, hogy én sem voltam SOHA sovány, és mégis jelenleg azért küzdök, hogy az legyek. Tény, hogy aki volt már vékony, annak könnyebben megy, de én veled ellentétben látom a sovány énem, annak ellenére, hogy sosem létezett. Sőt, én tudat alatt sovány vagyok (lehet hülyén hangzik), de én nem tudom magamat kövéren elfogadni. Bár én nem tartozom a kórosan elhízottak közé, de azért 20 kilót ledobnék még magamról. Nekem is az volt a problémám, hogy sokszor próbáltam, de egy idő után feladtam. És miért? Pl azért, ami most is megy. 2 hétig stagnáltam, majd lement 2 kiló, és most megint közel 2 hete meg sem mozdul a súlyom, pedig minden nap futok, és nem zabálom tele magam. Ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy nem fogyok, meg valamit rosszul csinálok, hanem hogy biztos az izmom nő, ami nehezebb, mint a zsír. És pont ezért mérem magam centivel, mert a mérlegnek nem kell mindig hinni... az majd beindul.

Én sok sikert kívánok neked, ha még is nekifutnál még egyszer! :)

44. bd55e3f068 (válaszként erre: 34. - Globus)
2012. aug. 23. 11:31
Foltos. Így havják a nagynéném egyik macskáját, ős is fehér-cirmos foltos. A másik meg a Kafa. Persze angol nyelvterületen csak a beavatottak tudják a neveket értelmezni. :o)
43. bd55e3f068 (válaszként erre: 31. - Globus)
2012. aug. 23. 11:26
A stressztől vagy a fogszabályzótól rókázott? :O
42. bd55e3f068 (válaszként erre: 17. - 4b6a2525df)
2012. aug. 23. 11:21
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a módszer, a falra akasztott álomképek nem fognak frusztálóan hatni.
41. 3d0696d927 (válaszként erre: 39. - Globus)
2012. aug. 23. 11:17

Ja, már értem! És melyik a kötelességtudat? :D

Jó, jó, tudom!!! :)

40. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - _telihold_)
2012. aug. 23. 11:12
Ilyen előélettel nem is baj, ha nem soványságra törekszel. A tényleg soványt különben sem javasolja se dietetikus, se orvos, se edző.
39. globus (válaszként erre: 38. - 3d0696d927)
2012. aug. 23. 11:11
Haha :) Más az önkéntesség, és más a kötelességtudat :D
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook