Nézed a Konyhafőnök műsort? (beszélgetős fórum)
Nagyon szívesen!
Hűűű, de nagy kő esett le a szívemről. :)))
Nagyon szívesen.
Igen, Piroska is barát, és mindenki barát, mert mindenki szeret változatosan étkezni. :))
ÓÓÓÓÓ, Hópihe!
De kedves vagy!
Köszönöm szépen!
Remélem, nem haragszanak a fórumtársak sem.
Ha igen, én vagyok a hibás, mert felvetettem a témát!
(Különben is alig vagyunk egy páran, Piroska meg "barát", sőt, Bk-s barát, nem igaz?! :DDDD)
Töltött tök:
A tökféléket + a karalábét szoktam:
megtöltöm a hagyományos darált húsos töltelékkel.
(A karalábét lapjára ketté vágom, közepébe kis késsel kosárkát vések, forrásban levő sós vízben egy kicsit megforralom)
Tűzálló tálban alól egy pici olaj + sok tejföl :)) rá a töltött cucc, a tetejére is tejföl + reszelt sajt. Mehet a forró sütőben, míg összesül. Szoktam mellé hasábra szelt krumplit rakni, vele együtt abban a tejfölös szaftban megsül.
Padlizsán-szenyó:
Kb. 2 cm vastagra szelni és bedugni sütőbe/mikróba, amíg a benne levő víz jó része elsül belőle.
Utána meg lehet pakolni mindenféle finomsággal, azokkal összesütve, kész a meleg-szenyó vacsi.
Cukkinit uborkagyalun leszeltem, és krumpli helyett a rácponyt nevű kajába raktam. Gyorsan kész!!
Egyébként bármelyik tökéletes felkockázva a serpenyős zöldség ételek közé. A karalábé lassabban puhul át, tehát azt már az elején célszerű belerakni (a nyers céklával együtt!!), de a tökfélék percek alatt átpuhulnak.
Azt mondja a zöldséges, hogy:
pl. a karfiolt egészen apróra vágva belerakni egy kanálba, és sűrűre kavart palacsinta tésztát önteni rá, és úgy rakni az olajban hogy megsüljön.
Ki kellene próbálni, hogy:
- evőkanállal, vagy éppen kisebb méretű leveses kanállal, gombócot sütni
- tökfélékkel, padlizsánnal vajon hogyan működne
Bocsi, túl hosszúra sikerült, de ha ezzel segítettem, az jó.
A nagy dumás doki kínlódott a madárral, nekiesett, mint Foxi a lábtörlőnek! Igen! "madarat tolláról" bakker...
No, de madarat lehetett fogatni vele - a madár meg ott volt előtte! :D - mert addig dumált, míg kötényt kapott!
Pontosan erről van szó!
Ezt gondoltam, csak te fogalmaztad meg jól!
Igen, sokszor már nem kell a hús (sem ízben, sem árban!). A Michelin-csillagos séfektől elleshetnénk a sok jó és ötletes vega kaját.
(Nem kínlódna az ember mint én is, hogy mit készítsek a padlizsánból, cukkiniből, brokkoliból. A rántott cucc belőlük, unalmas mindig. (Vénségemre kellett megszeretnem őket! :D)
Az sem elhanyagolható, hogy "hogyan ússzam meg a planírozást című fejezet?!" :D
Végül "lecsó lett!", mert ugye paprikában profik vagyunk, nem igaz?! :DDDD)
Ja, és senki nem mondta volna meg, hogy nem paprikából készült! :D
Én valójában akkor akadtam ki, amikor a dr.úrnál is láttam, mennyire halvány fogalma sincs, hogyan kell egy madarat szétkapni. Amit összetrancsírozott ott, hogy cafatokban lógott a hús, és még volt képe azt mondani, hogy ő gondolt a következő tányér kajára is, mert ne pocsékoljuk el az alapanyagot.
Két perc alatt szét lehet kapni egy szárnyast részeire, és szépek, gusztusosak... és még mindig ott van a versenyben.
Minimum a műsorban, a versenyben illik megkóstolni.
(Csak halkan mondom, sokszor előfordul velem is, hogy már csak evés közben jövök rá, hogy még egy kis só nem ártana bele.)
Az jó lenne,Én is így vagyok sokszor,
Van hogy rá se tudok nézni húsra.
De egy ilyen műsorban alap,hogy legalább megkóstolják amit csinálnak.
Én magam nem vagyok vega, de vannak időszakok, amikor a hátam közepére sem kívánom a húst.
Valóban jó lenne egy vegás-főzős műsor is, akkor onnét mi húszabálók is kaphatnánk vegás ötleteket, módikat, fogásokat.
Hátha olvassa ezt a fórumot is, aki a másik két sorozathoz írtakat figyeli, és esetleg Zéééééé leszervez egy ilyen műsort is. :))
Jól mondod! "Minek jelentkezik az olyan, aki nem eszik húst?!" Tényleg van egy pár vegás, a boldog-boldogtalanok mellett, ebben a gyenge kínálatban.
Én, külön csapatban raktam volna a vegásokat.
A séfek pedig taníthatták volna őket a különböző fogásokra, technikára, a vegás nézők nagy örömére.
Sőt, a nem vegás néző is megismerhette volna a vegás életmód különlegességeit.
(Talán, még a nézettséget is növelték volna! :D)
Egytértek a természetfilmekkel kapcsolatban, + hozzá a régészeti ásatások + út az ismeretlenbe, + hasonlók, csak én a tv-ben nézem.
Viszont azok is szerkesztettek, és azokon a csatornákon is (Discovery, Shanel, Sprektum és társai) is a nézettség növelése a cél.
De ezzel még nem jutottunk előrébb a feltett kérdésem megválaszolásához. :))
..ezért a napi tv nézésre fordított idő leginkább két alkalomból összesen 20 perc.Sőt van hogy nulla. Számomra ez szemét.
Természet film az érték! De neten megtalálom.
Kinek a pap...
Nem nézem a műsor, mert ez is egy szerkesztett műsor a nézettségért.
A Juliska meg nem színésznő hanem táncosnő.Ne sértődj meg, csak tisztánlátás miatt írtam.